Η καλοσύνη σου γυρνάει μπούμερανγκ  

Πριν λίγες μέρες είδα μια σκηνή να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μου. Μου ράγισε την καρδιά…

Καθώς προχωρούσα με το Mini Me στο καρότσι, άκουσα ένα γδούπο που ερχόταν από το απέναντι πεζοδρόμιο. Μια γυναίκα με ψώνια στα χέρια της σκόνταψε και έπεσε. Ακριβώς μπροστά της βρισκόταν ένας κύριος με το παιδάκι του. Ουσιαστικά σκόνταψε στα πόδια τους. Σταμάτησα και κοιτούσα το σκηνικό, μα ήταν αδύνατο να περάσω εκείνη τη στιγμή απέναντι. Τα αυτοκίνητα περνούσαν σαν σφαίρες και έπρεπε να περιμένω το φανάρι. Περίμενα να δω αν η γυναίκα ήταν καλά μιας και το πέσιμο ήταν «καλό». Μόλις την είδα να σηκώνεται, μου έφυγε λίγο η ταραχή, αλλά εκείνη τη στιγμή διαπίστωσα ότι δεν την βοήθησε κανείς! Ο πατέρας με το παιδάκι την προσπέρασαν (πέρασαν σχεδόν από πάνω της δηλαδή) και ο άντρας κρυφογελούσε γιατί μάλλον του φάνηκε αστείο.

Και τότε αναρωτήθηκα. Γιατί να σου φανεί αστείος ο πόνος του άλλου; Γιατί να τον προσπερνάς χωρίς να δώσεις ένα χέρι βοήθειας; Γιατί να μην έχει αναγνωρίσει αυτός ο πατέρας ότι το παράδειγμά του μάλλον θα το ακολουθήσει και ο γιός του; Αυτός είναι ο κόσμος μας;  Ή μπορούμε να τον αλλάξουμε; Πόσο δύσκολο είναι;

Καθόλου! Η ανθρωπιά, η καλοσύνη, η βοήθεια στους συνανθρώπους μας, είναι κάτι που δεν μας κοστίζει τίποτα και μπορούμε να τα προσφέρουμε σε αφθονία! Και δεν μιλάω για πολύπλοκα πράγματα!

Τι εννοώ;

Το παρακάτω βίντεο το είχα παρακολουθήσει πριν χρόνια και με αφορμή αυτό, σας το παρουσιάζω για να δούμε μαζί ότι κάνοντας πολύ απλές πράξεις καλοσύνης, σου γυρίζουν μπούμερανγκ (με την καλή έννοια, με την καλύτερη θα έλεγα), έχεις ένα παραπάνω λόγο να τις κάνεις!

Η κάμερα παρακολουθεί μια πράξη καλοσύνης, η οποία διαδόθηκε, πέρασε από το ένα άτομο στο άλλο και κατάφερε να γυρίσει μπούμερανγκ πίσω στο πρόσωπο που την ξεκίνησε.

 

Η Life Vest Inside που έφτιαξε αυτό το βίντεο είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που προσανατολίζεται προς τη διάδοση της καλοσύνης, της ευγένειας, αλλά και της καλής θέλησης μέσα από πράξεις. (τι πιο απλό δηλαδή;)

Μέσα από τη δημιουργία μιας προσιτής, απλής πράξης καλοσύνης, μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα τις ευκαιρίες που μας περιβάλλουν και να αναγνωρίσουμε τις δυνατότητές μας να αλλάξουμε τον κόσμο, απλά αλλάζοντας τον εαυτό μας.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα τους στο facebook

 

Γι αυτό, την επόμενη φορά που θα δείτε έναν συνάνθρωπο να χρειάζεται βοήθεια, έναν άνθρωπο να έχει ανάγκη κάτι τόσο απλό που μπορείτε να του το δώσετε ακόμα και αν δεν σας το ζητήσει, μην τον προσπεράσετε. Κάντε το πρώτο βήμα, δώστε το παράδειγμα στους γύρω σας και στα παιδιά σας! Και τότε η καλοσύνη θα γυρίσει πίσω σε εσάς γενναιόδωρη.

Ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, ξεκινώντας από την δική μας αλλαγή!

Έκανες μια πράξη καλοσύνης; Έγινες μάρτυρας ενός γεγονότος που θες να μοιραστείς μαζί μας;

Γράψε μας ένα σχόλιο εδώ ή στη σελίδα μας στο facebook ή στο [email protected]

 

1 Comment

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.