Κάποτε ήμουν η «Κάποια» που προσευχόταν να γίνει μαμά

Για κάθε γυναίκα που δυσανασχετεί με το μαμαδένιο σώμα της, υπάρχει Κάποια που θέλει να το αποκτήσει

Το κείμενο της Desiree Fortin με συγκλόνισε. Διαβάστε το:

Κάποτε ήμουν και εγώ η «Κάποια», περιμένοντας, επιθυμώντας, ελπίζοντας να γίνω μαμά.

Όταν διαπίστωσα ότι όντως θα γίνω μαμά ένιωσα απίστευτα συναισθήματα. Δεν είχε σημασία αν θα γεννήσω φυσιολογικά ή με καισαρική. Και δεν είχε σημασία αν το σώμα μου θα άλλαζε δραστικά. Σημασία είχε ότι θα γινόμουν τελικά μαμά! Σε τρίδυμα!

Και παρόλο που ποτέ δεν φανταζόμουν ότι το σώμα μου θα έμοιαζε όπως τώρα, με αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερο. Υπάρχει επιπλέον δέρμα, ραγάδες, χαλάρωση και σημάδια. Μπορεί να είναι δύσκολο να αγαπάω πάντα το νέο μαμαδένιο σώμα μου. Όμως είναι αυτό που είμαι εγώ τώρα και αντιπροσωπεύει τη δύναμη του γυναικείου σώματος και το θαύμα της ζωής.

Αποκαλώ τα σημάδια μου «τραύματα ελπίδας» και μου έχουν διδάξει την αγάπη και την αυτοεκτίμηση για το σώμα μου. Μου έδωσε ώθηση στο να αγαπήσω περισσότερο τον εαυτό μου.

Τα σημάδια της εγκυμοσύνης είναι ιστορίες ελπίδας, ιστορίες αγάπης και μερικές φορές ιστορίες απώλειας. Υπάρχει τόσο μεγάλη ομορφιά στα σώματά μας, γιατί πάνω απ ‘όλα αντιπροσωπεύουν τη ζωή, τα παιδιά μας και την αναμφισβήτητη αγάπη που έχουμε γι’ αυτά.

Αυτό είναι για αυτήν την «Κάποια» κάπου που επιθυμεί, ελπίζει, προσεύχεται για το θαύμα της. Να έχεις ελπίδα στο ταξίδι σου και να σου υπενθυμίσω ότι δεν είσαι μόνη. Και σε όλες τις Μαμάδες που αγωνίζονται να αγαπήσουν ξανά τον εαυτό τους: Είστε όμορφες και δυνατές. Είναι πολύ οκ να αφιερώσετε χρόνο για να αποχαιρετήσετε το σώμα σας πριν από το μωρό σας. Σέβομαι τα συναισθήματά σας για το πώς μπορεί να αισθάνεστε για το σώμα σας, αλλά ελπίζω ότι μετά από αυτό, θα σας αγαπήσετε λίγο παραπάνω.

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο! : ) Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια!)

  Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα!

Ελεύθερη μετάφραση-Επιμέλεια κειμένου: Λίζα Καβακοπούλου

Write A Comment