Καθηγητής έβαλε κούνια στο γραφείο του για το μωρό φοιτήτριας του για να τη βοηθήσει

Οι μητέρες που σπουδάζουν ή που δουλεύουν εν μέσω πανδημίας, γνωρίζουν ήδη πόσο πιο δύσκολο έχει γίνει.

Ούτως ή άλλως δεν ήταν ποτέ εύκολο κάτι τέτοιο. Αλλά η πανδημία έβαλε έξτρα βαθμούς δυσκολίας σε αυτό.

Γι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει υποστηρικτικό περιβάλλον γύρω μας. Και μια φοιτήτρια μαμά στο ΜΙΤ είχε τη χαρά και την τύχη να έχει υποστήριξη από το καθηγητή της και τους συμφοιτητές της.

Η Karen Cunningham είναι απόφοιτος βιολογίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης στο Κέιμπριτζ. Γέννησε το 2020, μέσα στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας. Όταν ήρθε η ώρα να επιστρέψει όμως στο πανεπιστήμιο, δυσκολεύτηκε αρκετά με τη φύλαξη της μικρής της κόρης γιατί δεν είναι εξασφαλισμένη. Μπορεί να την κρατάει ο πατέρας της, αλλά όχι πάντα και όχι όλες τις ώρες.Ο καθηγητής της Karen, ο Troy Littleton, εξηγεί γιατί αυτό είναι δύσκολο.

«Η φροντίδα και η φύλαξη των παιδιών σε οποιοδήποτε επάγγελμα είναι μια πρόκληση. Αλλά στην επιστήμη, μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολη. Όταν πρέπει να κάνεις πειράματα, ξέρεις ότι δεν μπορείς να έχεις σταθερό ωράριο 9 με 5. Ήταν λογικό το ότι η Karen έπρεπε να φέρνει την κόρη της στα εργαστήρια.»

Γνωρίζοντας το λοιπόν, ο καθηγητής είχε μια ιδέα. Στη συζήτηση με τους συμφοιτητές της για το δώρο που θα της έκαναν όλοι μαζί για το μωρό, πρότεινε το εξής. Να πάρουν μια κούνια, ένα παρκοκρέβατο για το μωρό και να το βάλουν στο γραφείο του.Ο καθηγητής Littleton έκανε ένα post στο Twitter που δεν άργησε να γίνει viral.

«Η αγαπημένη μου νέα αγορά εξοπλισμού για το εργαστήριο! Ένα παρκοκρέβατο στο γραφείο μου, έτσι ώστε η απόφοιτη φοιτήτρια μου να μπορεί να φέρνει το 9 μηνών κοριτσάκι της όταν είναι απαραίτητο και να παίζω μαζί της, ενώ η μαμά της κάνει κάποια δουλειά. Έτσι είμαστε όλοι κερδισμένοι και χαρούμενοι. »

Οι επιπτώσεις της πανδημίας για την εργασία των γυναικών

Περισσότερες από 2,3 εκατομμύρια γυναίκες εγκατέλειψαν το εργατικό δυναμικό από τον Φεβρουάριο 2020 και τον Φεβρουάριο 2021, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Γυναικών. Αυτό μείωσε το ποσοστό γυναικών που εργάζονται στο 57%! Ένα τόσο χαμηλό επίπεδο παρατηρήθηκε τελευταία το 1988, σύμφωνα με το CNN.

Αρκετές μελέτες και έρευνες (συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης 3.210 καθηγητών που έγινε τον Μάρτιο) που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έδειξαν ότι οι γυναίκες ακαδημαϊκοί παρέδωσαν και δημοσίευσαν λιγότερα άρθρα.Όπως μπορούμε να καταλάβουμε, το πρόβλημα εμφανίζεται σε όλον τον κόσμο και πρέπει να ξεκινήσει συζήτηση γι αυτό. Όπως λέει και ο καθηγητής Littleton.

«Έκανα το ποστ επειδή ήμουν πραγματικά πολύ χαρούμενος που θα μπορούσα να παίζω με το μωρό όσο η μαμά της έκανε δουλειά. Όμως τελικά ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μητέρες στο χώρο εργασίας. Και χαίρομαι πολύ που είχε αυτό το αποτέλεσμα. Διότι πρέπει να λύσουμε αυτά τα ζητήματα, τόσο στο ακαδημαϊκό όσο και σε ευρύτερο επίπεδο. Πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για την κοινωνία μας.»Αυτός ο καθηγητής έβαλε κούνια στο γραφείο του για να βοηθήσει τη φοιτήτρια του. Το θέμα είναι πώς μπορεί η κοινωνία σαν σύνολο να βοηθήσει τις μητέρες που σπουδάζουν και εργάζονται.

Κλείνω με αυτό που δήλωσε η μαμά Karen σχετικά

“Οι γυναίκες δεν θα πρέπει να αισθάνονται ότι πρέπει να επιλέξουν μεταξύ του να είναι εργαζόμενες και να έχουν οικογένεια”Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.