Λαχταριστό μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και ζελέ

Αν υπάρχει βασιλιάς καλοκαιρινού – δροσιστικού – απολαυστικού γλυκού με τις λιγότερες θερμίδες τότε σίγουρα είναι το μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και ζελέ! Και έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου μιας και μου θυμίζει τα καλοκαίρια στο εξοχικό μας όταν ήμασταν μικρές, που το έφτιαχνε η μαμά μας και το καταβροχθίζαμε μονομιάς! Μερικές φορές δεν προλάβαινε η καημένη να φάει ούτε μισή κουταλιά! Τρώγεται με μανία και είναι τόσο απλό και εύκολο!

Υλικά:

2 φακελάκια ζελέ (κάθε συσκευασία περιέχει 2 φακέλους)

Μισό κιλό γιαούρτι (το έχουμε κάνει και με πλήρες και με 2% λιπαρά. Σαφώς η γεύση είναι πιο πλούσια με το πλήρες αλλά και το ελαφρύ είναι εξίσου καλό!)

150 γμ βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου (η συνταγή της μαμάς μου λέει 200 αλλά πάντα το κάνω με όσο γίνεται λιγότερο.)

Μισό πακέτο μπισκότα πτι μπερ

Θεϊκό γλυκό!
Θεϊκό γλυκό!

Εκτέλεση:

Σε ένα μέτριο ταψάκι ή τάπερ – καλύτερα σε ορθογώνιο σχήμα, βάζουμε μια ή δυο στρώσεις μπισκότα (προτιμώ δύο 🙂 ).

Πρώτα ετοιμάζουμε σε ένα μπολ το ένα φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και το αφήνουμε στην άκρη.

Για να κάνουμε την κρέμα: Βάζουμε το γιαούρτι και το βιτάμ σε ένα μπολ. Τα χτυπάμε καλά με το μίξερ και έπειτα ρίχνουμε μέσα το ζελέ και ανακατεύουμε. Σε αυτή τη φάση θα γίνει νερουλό, μην τρομάξετε έτσι πρέπει να είναι, θα πήξει αργότερα.

Tip για να γίνει σωστά το μπισκοτογλυκό μας: Σε αυτή τη φάση βάζουμε λίγο από το μείγμα της κρέμας (όσο είναι νερουλή) στα μπισκότα, ίσα ίσα να τα σκεπάσει και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Αυτό το κάνουμε για να διατηρήσουμε τα μπισκότα στον πάτο του ταψιού. Αν βάλουμε όλο το μείγμα μονομιάς θα ανέβουν επάνω και θα κολυμπάνε. Το βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε να πήξει περίπου για μισή ώρα. (το ελέγχετε και εσείς πόση ώρα θα χρειαστεί)

Έπειτα το βγάζουμε από το ψυγείο και βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας. Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να πήξει καλά, όση ώρα χρειαστεί.

Αμέσως μετά ετοιμάζουμε το δεύτερο φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του και το αφήνουμε να περιμένει στο μπολ.

Τέλος μόλις η κρέμα πήξει βγάζουμε το γλυκό πό το ψυγείο και ρίχνουμε το υγρό ζελέ από πάνω με προσοχή. Δυο πράγματα προσέξτε εδώ!!!

Να έχει πήξει καλά η κρέμα

και

να ρίξετε το υγρό ζελέ προσεκτικά για να μη σας κάνει λακκούβες η κρέμα. Ίσως μια κουτάλα σας βοηθήσει.

Το βάζετε τελευταία φορά στο ψυγείο και περιμένετε να πήξει το ζελέ.

Αυτό ήταν! Το πιο καλοκαιρινό λαχταριστό μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και ζελέ, με τις λιγότερες θερμίδες είναι έτοιμο να σας δροσίσει! 🙂

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

              Αφήστε το σχόλιο σας εδώ κάτω γιατί εμείς θέλουμε να το διαβάσουμε και να κάνουμε κουβεντούλα!

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο!  Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου και των φωτογραφιών χωρίς άδεια)

Author

Γεια σου! Είμαι e-mama Λίζα, Θεσσαλονικιά από κούνια, καλλιτεχνικό και ανήσυχο πνεύμα, λατρεύω οτιδήποτε κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους! (όπως πχ η σπανακόπιτα). Η ζωή μου κινείται γύρω από 2 μικρούς και πολύχρωμους σίφουνες, τον 6 ετών Mini Me (Θάνο) και τον 2 ετών Mini Me Junior (Φοίβο). Μαζί θα ενημερωθούμε, θα διασκεδάσουμε, θα μαγειρέψουμε και θα βγάλουμε από μέσα μας ότι μας βαραίνει! Θα με βρεις στα άρθρα και τις φωτογραφίες του e-mama.gr, στα social media, στην επικοινωνία! :)

7 Σχόλια

  1. Είναι απίστευτο γλυκό κορίτσια μου και αν εξαιρέσεις το χρόνο που περιμένεις για να πήξει (όπου οκ δεν κουραζόμαστε να περιμένουμε, απλά ανυπομονούμε! 🙂 ) είναι τόσο εύκολο! Να το κάνετε!

  2. Δεν αγαπώ καθόλου το ζελέ, έχω αδυναμία όμως στα μπισκότα,
    άρα σίγουρα θα μπορούσα να δοκίμαζα μια συνταγή με αυτά 🙂
    Καλησπερούδια και φιλιά και καλό φθινόπωρο, με νοστιμιές 😉

    • Η νοστιμιά είναι στο συνδυασμό των γεύσεων, οπότε άνετα μπορείς να το δοκιμάσεις.
      Καλό φθινόπωρο να έχουμε Πέτρα μου!!!

  3. Αντί για βιτάμ, θα μπορούσαμε να ρίξουμε βούτυρο γάλακτος ;

Write A Comment