Μαγειρίτσα με μανιτάρια – Πεντανόστιμη Μανιταρίτσα!
Η μαγειρίτσα των παιδικών μου χρόνων είναι η «Μαγειρίτσα με κοτόπουλο – Συνταγή της μαμάς μου». Διαφορετική μεν, απίστευτη νοστιμιά δε. Και όμως, γιατί λέμε διαφορετική; Σε πολλά μέρη της Ελλάδας, η μαγειρίτσα αλλάζει από αυτό που έχουμε συνηθίσει οι περισσότεροι.

Μαγειρίτσα κοκκινιστή με σέσκουλα, μαγειρίτσα με σπανάκι και άλλες.
Εγώ θα σου δείξω μαγειρίτσα με μανιτάρια. Που το λέω με πάσα ειλικρίνεια, αν έχουμε κοινά γούστα, είναι αντάξια και ίσως λίγο καλύτερη από τη συνηθισμένη.
Η μαγειρίτσα με μανιτάρια λοιπόν, ή αλλιώς μανιταρίτσα είναι πανεύκολη με λίγα υλικά και χωρίς περίπλοκες διαδικασίες! Βασίζεται φυσικά στη συνταγή της μαμάς μου, γιατί όταν κάτι είναι πετυχημένο το ακολουθείς και στην παραλλαγή του!
Υλικά
- 1 συσκευασία μανιτάρια 400γρ. Εγώ προτιμώ μανιτάρια portobello.
- 1 κούπα ρύζι (όχι φλιτζάνι, κούπα. Αν την προτιμάτε πιο πηχτή προσθέστε λιγάκι ακόμα)
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- Αλάτι, πιπέρι, λάδι
- 2 αυγά και 1 μέτριο λεμόνι για το αυγολέμονο (ή 1,5 ανάλογα πόσο το συμπαθείτε)
Σοτάρουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. 6 με 7 λεπτά είναι αρκετά.
Προσθέτουμε και τις πρασινάδες και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και αμέσως μετά προσθέτουμε και το νερό (7 με 8 κούπες νερό).
Αλάτι πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει περίπου 20 λεπτά.
Το αυγολέμονο
Χτυπάμε καλά 2 αυγά σε ένα μεγάλο ποτήρι νερού. Προσθέτουμε ζουμάκι από τη σούπα μας και ανακατεύουμε γρήγορα να μην κόψει. Το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το χυμό των λεμονιών.
Αυτό ήταν!
Η μανιταρίτσα είναι έτοιμη και διαθέσιμη για κάθε εποχή του χρόνου! Γιατί πραγματικά είναι πεντανόστιμη!
Καλή όρεξη!
Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή της συνταγής και των φωτογραφιών χωρίς άδεια.