Μαγειρίτσα με κοτόπουλο – συνταγή της μαμάς

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές για να κάνεις μαγειρίτσα. Μαγειρίτσα με κοτόπουλο, μαγειρίτσα με μανιτάρια. Εμείς για να είμαστε ειλικρινείς, όταν ήμασταν μικρές δεν συμπαθούσαμε ιδιαίτερα τη μαγειρίτσα με αρνάκι. Έτσι η μητέρα μας έφτιαχνε αυτή την πεντανόστιμη μαγειρίτσα με κοτόπουλο! Είναι λοιπόν συνταγή της μαμάς μας και η γεύση της είναι μέρος των παιδικών μας χρόνων!

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, δοκιμάστε αυτή και θα μας θυμηθείτε.

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό εντόσθια κοτόπουλου (συκωτάκια, στομάχια. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και φιλέτο κοτόπουλου)
  • 1 κούπα ρύζι (όχι φλιτζάνι, κούπα. Αν την προτιμάτε πιο πηχτή προσθέστε λιγάκι ακόμα)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Αλάτι, πιπέρι, λάδι
  • 2 αυγά και 1 ή 1,5 λεμόνι (ανάλογα πόσο το συμπαθείτε) για το αυγολέμονο

 

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε τα περιττά από τα εντόσθια, τα βάζουμε να βράσουν και τα ξαφρίζουμε. Αφήστε τα περίπου 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Μετά τα βάζουμε σε ένα ξύλο κοπής και τα κόβουμε σε κομματάκια. ΠΡΟΣΟΧΗ κρατάμε το ζουμί που έβρασαν!

μαγειρίτσα κοτόπουλοΨιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.

μαγειρίτσα άνηθος-μαιντανόςΣε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις πρασινάδες μέσα μέχρι να «μαραθούν». Προσθέτουμε και τα εντόσθια.

μαγειρίτσα k2Μετά ρίχνουμε και το ζουμί που κρατήσαμε και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει.

μαγειρίτσα kΌταν βράσει το ρύζι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.

 

Αυγολέμονο

Αυτός είναι ο τρόπος που γίνεται το αυγολέμονο, για να αποφύγουμε να κόψουν τα αυγά μέσα στη σούπα.

Χτυπάμε καλά 2 αυγά σε ένα μεγάλο ποτήρι νερού. Προσθέτουμε ζουμάκι από τη σούπα μας και ανακατεύουμε γρήγορα να μην κόψει. Το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το χυμό των λεμονιών.

μαγειρίτσα πιάτο

Αυτό ήταν! Γρήγορη, εύκολη και νόστιμη μαγειρίτσα!

Για τους χορτοφάγους

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο με μανιτάρια, δημιουργώντας ένα πιάτο που εγώ προσωπικά μαγειρεύω συχνά και μας αρέσει πολύ!

Καλή όρεξη!

Λίζα

Δείτε εδώ επίσης τη συνταγή για Το πιο αφράτο – κορδωτό τσουρέκι, που μένει φρέσκο για μέρες!

το πιο αφράτο κορδωτό τσουρέκι

Δείτε όλα από την κατηγορία Πάσχα εδώ

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή της συνταγής και των φωτογραφιών χωρίς άδεια

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για περισσότερες συνταγές και για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

2 Σχόλια

    • Είναι πραγματικά πεντανόστιμη και πιο ελαφριά για το στομάχι, ιδίως για κάποιον που έχει νηστέψει. Είναι η αγαπημένη μου!!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.