Ήξερες ότι:

Η μακροβιότερη ανθρώπινη εγκυμοσύνη που αναφέρθηκε ποτέ κράτησε ένα ολόκληρο χρόνο;

Η κανονική διάρκεια της κύησης για τον άνθρωπο είναι περίπου 280 ημέρες. Το 1945 οι γιατροί ενός νοσοκομείου στο Λος Άντζελες, έφεραν στον κόσμο την Penny Diana. Έμειναν όμως έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι η μητέρα, η Beulah Hunter κυοφορούσε την Penny για 375 ολόκληρες ημέρες δηλαδή 53 και κάτι εβδομάδες και εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ μέχρι και σήμερα για τη μακροβιότερη ανθρώπινη κύηση που αναφέρθηκε ποτέ. Η δεύτερη μακροβιότερη κύηση που καταγράφηκε, κράτησε λιγότερο, μόλις 317 ημέρες!

Φαντάσου ότι το ρεκόρ είναι πολύ δύσκολο πλέον να σπάσει και να καταγραφεί, αφού στις μέρες μας είναι κοινό μυστικό ότι πολλοί γιατροί κυρίως του δυτικού πολιτισμού (φυσικά και στην Ελλάδα), κρατάνε την εγκυμοσύνη συνήθως στις 38 με 39 εβδομάδες δηλαδή 266 με 273 ημέρες. Εσύ πόσων εβδομάδων ήσουν όταν γέννησες;

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ κάτω γιατί εμείς θέλουμε να το διαβάσουμε και να κάνουμε κουβεντούλα!

Author

Γεια σου! Είμαι e-mama Λίζα, Θεσσαλονικιά από κούνια, καλλιτεχνικό και ανήσυχο πνεύμα, λατρεύω οτιδήποτε κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους! Η ζωή μου κινείται γύρω από 2 μικρούς και πολύχρωμους σίφουνες! Μαζί θα ενημερωθούμε, θα διασκεδάσουμε, θα μαγειρέψουμε και θα βγάλουμε από μέσα μας ότι μας βαραίνει!

Write A Comment