Μαθήτρια με Σύνδρομο Down εξαιρείται από την αναμνηστική φωτογραφία του σχολείου

Ένα πραγματικά ενοχλητικό περιστατικό έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες.

Ένα σχολείο στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφάσισε να δείξει το σκληρό του πρόσωπο σε ένα κορίτσι με Σύνδρομο Down.

Από ότι φαίνεται αποφάσισαν να την βγάλουν από τη φωτογραφία του σχολείου.

Γιατί εξαιρέθηκε η μαθήτρια;

Πρόσφατα έβγαλαν φωτογραφίες με όλα τα κορίτσια που συμμετέχουν στην ομάδα cheerleader του σχολείου. Ήταν οι κλασικές αναμνηστικές φωτογραφίες που βγάζουν τα σχολεία στο τέλος της χρονιάς. Μάλιστα δημιουργούν κάθε χρόνο και ένα yearbook (επετηρίδα), με φωτογραφίες των μαθητών.Όμως η οικογένεια της 14χρονης Morgyn Arnold αντιλήφθηκε ότι η μαθήτρια με σύνδρομο Down δεν συμπεριλήφθηκε σε καμία από τις φωτογραφίες. Και όχι μόνο αυτό. Δεν αναφέρεται πουθενά ούτε το όνομα της.

Στην πραγματικότητα η Morgyn συμμετείχε στην φωτογράφηση. Όμως στην επεξεργασία των φωτογραφιών αφαιρέθηκε εντελώς από την εικόνα!

Η αδερφή της Morgyn έκανε ένα ποστ στο facebook όπου εκφράζει τη δυσαρέσκεια της σχετικά με το γεγονός. Ανέβασε δύο φωτογραφίες, μια με την αδερφή της πριν την επεξεργασία και μια με το τελικό αποτέλεσμα. Όπου η Morgyn δεν είναι πουθενά…Η αδερφή της λέει στο ποστ της:

«Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε μια χαριτωμένη ομάδα του σχολείου και περιλαμβάνει όλα τα μέλη. 

Μαθήτρια με Σύνδρομο Down εξαιρείται από την αναμνηστική φωτογραφία του σχολείου

Στη δεύτερη, βλέπετε μια παρόμοια εικόνα αλλά δεν βρίσκονται όλα τα μέλη της ομάδας.

Στη δεύτερη, βλέπετε μια παρόμοια εικόνα αλλά δεν βρίσκονται όλα τα μέλη της ομάδας.

Είναι η ΙΔΙΑ ομάδα, με τα ΙΔΙΑ κορίτσια, με τις ΙΔΙΕΣ πόζες, στην ΙΔΙΑ φωτογραφία, απλά εδώ εξαίρεσαν την αδερφή μου.Δυστυχώς, η φωτογραφία χωρίς την Morgyn δημοσιεύτηκε στα social media του σχολείου. Επιπλέον, το όνομα της Morgyn δεν αναφέρθηκε καν ως μέλος της ομάδας. Δεν συμπεριλήφθηκε. Πέρασε ώρες μαθαίνοντας χορούς, συμμετέχοντας σε παιχνίδια και στηρίζοντας το σχολείο και τους φίλους της, αλλά την άφησαν εκτός.»Και συνεχίζει

«Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει αυτή τη θλίψη. Να βλέπεις το άτομο που αγαπάς να επιστρέφει ενθουσιασμένη στο σπίτι από το σχολείο για να δει τις φωτογραφίες. Και να αντιλαμβάνεται ότι την «έκοψαν» από τις φωτογραφίες. Ελπίζω κανείς να μη βρεθεί στη θέση να πρέπει να εξηγήσει στον άνθρωπο του γιατί οι άνθρωποι επιλέγουν σκόπιμα να αποκλείουν κάποιους άλλους.»Το σχολείο της Morgyn έκανε μια ανακοίνωση μέσα από τη σελίδα του στο facebook που έλεγε τα εξής:

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για το λάθος που έγινε με την εξαίρεση της μαθήτριας από την αναμνηστική φωτογραφία. Ζητήσαμε συγγνώμη από την οικογένεια και ζητούμε συγνώμη από όλους όσους επηρεάστηκαν από αυτό το λάθος. Συνεχίζουμε την έρευνα για το τι συνέβη, και για να βελτιώσουμε την πρακτική μας.»

Update: Μετά το σάλο που προκλήθηκε η σελίδα του σχολείου στο facebook έπεσε.Οι υπόλοιπες μαθήτριες και οι γονείς των κοριτσιών επίσης καταδίκασαν αυτή την κίνηση και συμπαραστάθηκαν στην Morgyn.

Η αδερφή της μαθήτριας τους ευχαρίστησε θερμά για την υποστήριξη τους.

«Για τους γονείς και τα κορίτσια της ομάδας – από τα βάθη της καρδιάς μου. Είσαστε όλοι εκπληκτικοί και σας αγαπάμε. Είμαστε ευγνώμονες για τον τρόπο που σεβαστήκατε και στηρίξατε τη γλυκιά μας Morgyn».

Το περιστατικό πάντως έγινε γνωστό παντού. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο προσπάθησαν να επεξεργαστούν ξανά τη φωτογραφία και να βάλουν την Morgyn μέσα σε αυτήν και μάλιστα με στολή όπως φοράνε και τα υπόλοιπα κορίτσια.Μια από τις προσπάθειες:

Μαθήτρια με Σύνδρομο Down εξαιρείται από την αναμνηστική φωτογραφία του σχολείουΛίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.