Μεγαλώνουν τόσο γρήγορα και τίποτα δε σε προετοιμάζει για αυτές τις ημέρες

Κάποτε μου έλεγαν ότι όταν έχεις παιδιά ο χρόνος περνάει «πιο γρήγορα».

Δεν είχα ιδέα τι ακριβώς εννοούσαν όσοι το έλεγαν. Και με ποιον τρόπο μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

Όμως είμαι πια στο σημείο που μπορώ να καταλάβω.

Τα παιδιά μου μεγαλώνουν απίστευτα γρήγορα.

Τα παιδιά μεγαλώνουν απίστευτα γρήγορα.

Πριν το καταλάβω, το μεγάλο μου μωρό κοντεύει να με φτάσει στο ύψος. Πριν το καταλάβω το μικρό μου μωρό δεν είναι πια μωρό, αλλά παιδάκι.

Και έρχομαι αντιμέτωπη με τη διαπίστωση ίσως για πρώτη φορά στη μητρότητα. Μέσα στην τρέλα της καθημερινής ρουτίνας ξεχνάς ότι δε θα είναι για πάντα μωρά. Ξεχνάς ότι μεγαλώνουν τόσο γρήγορα. Ότι θα έρθει μια μέρα που θα είναι η τελευταία που θα μπορείς να τα σηκώσεις αγκαλιά.Τίποτα δεν σε προετοιμάζει για εκείνην την ημέρα που δε θα χωράνε πια στην αγκαλιά σου.

Αυτό ακριβώς πραγματεύεται και το βίντεο που θα δεις παρακάτω και πίστεψε με. Θα μιλήσει στην καρδιά σου!

Είναι γλυκόπικρη αυτή η αίσθηση και σου εξηγώ το γιατί σε ένα άλλο άρθρο μου. Αξίζει τόσο πολύ να διαβάσεις το άρθρο «Αν μπορούσα να σε κρατήσω για πάντα μικρό».

Η περιγραφή που ακούγεται στο βίντεο λέει:

«Θα υπάρξει μια μέρα που θα σηκώσεις αγκαλιά το μικρό σου για τελευταία φορά… Γιατί δε θα είναι πια μικρό. »

«Θα υπάρξει μια μέρα που θα κάνετε τα τελευταία παιχνίδια με σαπουνάδες στο μπάνιο. Θα έρθει μια μέρα που  τα μικρά σου δε θα σε αντιμετωπίζουν ως ήρωα. Ή που θα μεγαλώσουν τόσο που δε θα μπορείς πια να τα σηκώσεις αγκαλιά για να τα πας στο κρεβάτι τους.

Τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για αυτές τις ημέρες…»Αυτό που λέει όμως στο τέλος του βίντεο ήταν εκείνο που με έκανε να λιώσω! Να ξεσπάσω σε κλάματα με λυγμούς.

«Τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για αυτές τις ημέρες. Ακριβώς όπως τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για την ημέρα που τελικά τα παιδιά σου καταλαβαίνουν πόσο πολύ τα αγαπάς.»
Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο για να το δουν και άλλοι! : ) Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια!)

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.