Μια δασκάλα δίδαξε την ευτυχία μόνο με μερικά μπαλόνια

Μια δασκάλα έφερε μερικά μπαλόνια στο σχολείο που δίδασκε.

Οι μαθητές παραξενεύτηκαν γιατί δεν μπορούσαν να καταλάβουν σε τι θα μπορούσαν να ήταν χρήσιμα για το μάθημα τους.

Τότε η δασκάλα άρχισε να μοιράζει από ένα μπαλόνι στον καθένα και να τους εξηγεί.

Έπειτα ζήτησε από τους μαθητές να φουσκώσουν τα μπαλόνια που τους έδωσε και να γράψουν το όνομα τους πάνω.

Έτσι και έγινε. Τα παιδιά φούσκωσαν τα μπαλόνια και έγραψαν το όνομα τους πάνω. Τότε η δασκάλα τα πήρε και τα άδειασε όλα στο διάδρομο του σχολείου και μάλιστα ανακατεύοντας τα.

«Έχετε 5 λεπτά να βρείτε το μπαλόνι που γράφει το όνομα σας» είπε.Τα παιδιά ακόμα δυσκολευόταν να καταλάβουν το νόημα όλου αυτού. Όμως άρχισαν να ψάχνουν. Έψαξαν μανιωδώς τα μπαλόνια, αλλά κανένα παιδί δεν βρήκε το δικό του.

Τότε η δασκάλα τους έδωσε μια νέα οδηγία. Τους ζήτησε να πιάσουν το πρώτο μπαλόνι που θα βρουν και να το δώσουν στο παιδί που γράφει το όνομα του.

Με αυτόν τον τρόπο, σε λιγότερο από δύο λεπτά λοιπόν, όλα τα παιδιά κρατούσαν το δικό τους μπαλόνι.Τότε η δασκάλα είπε στα παιδιά:

«Αυτά τα μπαλόνια είναι σαν την ευτυχία. Δε θα τη βρούμε αν ψάχνουμε μόνο τη δική μας. Αν όμως νοιαζόμαστε και για την ευτυχία του άλλου, τότε αυτό θα μας βοηθήσει σίγουρα να βρούμε τη δική μας.»

Όταν η μετάδοση της σοφίας για βασικές αξίες της ζωής γίνεται σε εκπαιδευτικό περιβάλλον, έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο.»Η όμορφη αυτή διδακτική ιστορία κυκλοφόρησε αρκετά τον προηγούμενο καιρό και έκανε το γύρο του διαδικτύου στα social media. Αλλά και μέσα από τη σελίδα του e-mama.gr με χιλιάδες κοινοποιήσεις.

Αγαπήθηκε τόσο πολύ για το ισχυρό μήνυμα που στέλνει, που εκπαιδευτικοί σε όλον τον κόσμο το έκαναν πράξη στις τάξεις τους.Όντως μοίρασαν μπαλόνια στους μαθητές τους και τους ζήτησαν να μην εστιάσουν στο να βρουν το δικό τους. Αλλά να δίνουν τα μπαλόνια που βρήκαν στους συμμαθητές τους με το όνομα τους. Και πράγματι, όπως λέει και η ιστορία, τα παιδιά βρήκαν πιο γρήγορα το δικό τους μπαλόνι με αυτόν τον τρόπο.

***Μη φύγεις αν δε διαβάσεις άλλη μια ιστορία που θα σε εμπνεύσει! Διάβασε το άρθρο -> ” Η ιστορία της δασκάλας που δε συμπαθούσε το μαθητή της”

Λίζα

Κοινοποίησε αυτή την όμορφη διδακτική ιστορία για να τη δουν και άλλοι!

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

 

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.