Το πιο μικροσκοπικό προωράκι του κόσμου είναι πλέον σπίτι του

Το μικρότερο προωράκι του κόσμου που επέζησε πήγε πλέον σπίτι του μετά από 5 μήνες φροντίδας στη ΜΕΝΝ. Το όνομά της είναι Saybie. Όταν γεννήθηκε ζύγιζε περίπου όσο ένα κουτάκι παιδικού χυμού…

Η μαμά της μικρούλας μαχήτριας ήταν 23 εβδομάδων και 3 ημερών όταν πήγε εκτάκτως στο νοσοκομείο με προεκλαμψία. Το μωρό έπρεπε να γεννηθεί άμεσα χωρίς να υπάρχει δεύτερη επιλογή, παρόλο που ήταν εξαιρετικά νωρίς. Μια τυπική εγκυμοσύνη ολοκληρώνεται στις 40 εβδομάδες.

«Όταν γεννήθηκε, μας είπαν ότι έχουμε μόνο μια ώρα περίπου μαζί της, ότι δε θα αντέξει παραπάνω. Η μια ώρα έγινε δύο ώρες, οι δύο ώρες έγιναν μια ημέρα, η μια ημέρα έγινε μια εβδομάδα…»

Το πιο μικροσκοπικό προωράκι του κόσμου είναι πλέον σπίτι του

Η Saybie ζύγιζε μόλις 244 γραμμάρια όταν γεννήθηκε (!!!) κάτι που την καθιστά το πιο μικροσκοπικό πρόωρο μωρό που επέζησε. Ήταν τόσο μικροσκοπική που οι νοσηλευτές είπαν ότι με δυσκολία την «έβρισκαν» στο κρεβατάκι της.

«Αν μπόρεσε να καταφέρει αυτό, δε νομίζω ότι θα υπάρξει κάτι στη ζωή της που να μη μπορέσει να το καταφέρει…»

Η μικρούλα είναι ένα υγιές μωρό που χρειάζεται ακόμη φροντίδα αλλά μπορεί πλέον να τη φροντίσει η μαμά της στο σπίτι. Έτσι πριν λίγες μέρες, μετά από 5 μήνες βρέθηκε η οικογένεια σπίτι της για πρώτη φορά όλοι μαζί.

«Την ημέρα που πήγαμε σπίτι μας, αυτή είναι η ημερομηνία που δε θα ξεχάσουμε ποτέ. Αυτή είναι η μέρα που ξαναγεννηθήκαμε όλοι. Είναι το μικρότερο μωρό του κόσμου και είναι το δικό μου μωρό, νιώθω ευλογημένη…»

Δείτε το βίντεο χωρίς να προσπαθήσετε να συγκρατήσετε τα δάκρυα σας. Η Saybie είναι μια μεγάλη πνοή ελπίδας για γονείς με πρόωρα μωρά. Τίποτα δεν είναι δεδομένο μέχρι να αφήσεις το μικρό μαχητή να δώσει τη μάχη του:

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο για να το δουν και άλλοι! : ) Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια!)

  Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα!

Author

Γεια σου! Είμαι e-mama Λίζα, Θεσσαλονικιά από κούνια, καλλιτεχνικό και ανήσυχο πνεύμα, λατρεύω οτιδήποτε κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους! Η ζωή μου κινείται γύρω από 2 μικρούς και πολύχρωμους σίφουνες! Μαζί θα ενημερωθούμε, θα διασκεδάσουμε, θα μαγειρέψουμε και θα βγάλουμε από μέσα μας ότι μας βαραίνει!

Write A Comment