Η μητέρα που πέθανε στη γέννα για να σώσει το μωρό της

Για να σώσει τη ζωή του μωρού της μια μητέρα από το Colorado θυσίασε τη ζωή της.

Κατά τη διάρκεια του τοκετού της, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η γυναίκα είχε μια εξαιρετικά σπάνια και συχνά θανατηφόρο κατάσταση που ονομάζεται εμβολή αμνιακού υγρού.

(Η εμβολή αμνιακού υγρού, είναι μία πολύ σπάνια επιπλοκή της κύησης κατά την οποία αμνιακό υγρό εισρέει στην αιματική κυκλοφορία της επιτόκου, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση μίας σειράς αντιδράσεων, που εξελίσσονται ταχύτατα. Το σύνδρομο είναι συνήθως αιφνίδιο και οδηγεί στο θάνατο κατά ένα ποσοστό 85%. Η διάρκειά του συνήθως δεν υπερβαίνει τη μία ώρα με αποτέλεσμα η αντιμετώπισή του να μην προλαβαίνει να αναπτυχθεί όσο πρέπει. – Πηγή)

Έτσι η Karisa Bugal έπρεπε να πάρει μια γρήγορη απόφαση.

Το αμνιακό υγρά ή μέρος του δέρματος ή των μαλλιών του μωρού μπαίνει στην κυκλοφορία του αίματος της μητέρας και προκαλεί καταστροφική διακοπή λειτουργίας όλων των οργάνων, είπαν οι γιατροί.

Καθώς οι παλμοί του μωρού έπεφταν συνεχώς, η Karisa είπε στους γιατρούς να κάνουν επείγουσα καισαρική τομή για να σωθεί το μωρό. Η επιλογή της ήταν η καλύτερη για το μωρό, αλλά όχι για την ίδια.

μητέρα πεθαίνει στη γέννα

Ο μικρούλης γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου και ζύγιζε 3 κιλά.

Όταν γεννήθηκε, η Karisa είχε τις αισθήσεις της και το μόνο πράγμα που πρόλαβε να ρωτήσει ήταν πόσο μεγάλο είναι το μωρό.

Η γυναίκα έχει άλλη μια μικρή κόρη.

«Πώς να εξηγήσω στον γιο μας ότι η μαμά του πέθανε για να τον σώσει; Τι να πω στα παιδιά μας όταν θα με ρωτήσουν που είναι η μαμά;» είπε ο άντρας της. Και πραγματικά, είναι ερωτήματα που δεν μπορείς να απαντήσεις.

Η μαμά που θυσιάστηκε, η Karisa ήταν 34 ετών. Λίγες μέρες μετά το θάνατό της θα γιόρταζε τα γενέθλιά της και θα έκλειναν 8 χρόνια γάμου με το σύζυγό της. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια.

Η αδερφή της είπε:

«Ήρθε στο νοσοκομείο με σκοπό να φέρει στον κόσμο το μωρό της. Και αυτό έκανε…»

Η εμβολή αμνιακού υγρού είναι τόσο σπάνια που συμβαίνει μια φορά στις 80.000 γεννήσεις σύμφωνα με το GoFundMe page

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ κάτω γιατί εμείς θέλουμε να το διαβάσουμε και να κάνουμε κουβεντούλα!