Να φιλάς πάντα τα παιδιά σου για καληνύχτα. Ακόμη και όταν ήδη κοιμούνται.

“Always kiss your children goodnight. Even if they’re already asleep.”

Αυτή η φράση σημαίνει: «Να φιλάς πάντα τα παιδιά σου για καληνύχτα. Ακόμη και όταν ήδη κοιμούνται.» Και ανήκει στον H. Jackson Brown Jr.

Πολλά χρόνια πριν αυτή η φράση φτάσει στα αυτιά μου, εγώ το είχα νιώσει. Ως παιδί, θυμάμαι τη μαμά μου να έρχεται τα βράδια και να με φιλάει για καληνύχτα. Να μου ψιθυρίζει γλυκά μαμαδένια λόγια και εγώ να μένω με ένα όμορφο χαμόγελο. Να κοιμάμαι πιο γλυκά. Οπότε γνωρίζοντας την επίδραση αυτού, δε θα μπορούσα να μην το κάνω και στα δικά μου μικρά.

Να φιλάς πάντα τα παιδιά σου για καληνύχτα. Ακόμη και όταν ήδη κοιμούνται.

Να τα φιλάς πάντα τα μωρά σου (μικρά ή μεγάλα) για καληνύχτα. Ακόμη και όταν ήδη έχουν κοιμηθεί. Ακόμη και όταν σου φαίνεται ότι δε θα καταλάβουν τίποτα.

Να μείνεις εκεί για λίγη ώρα, ακόμη και αν δεν πρόλαβες να το κάνεις μέσα στην τρέλα της ημέρας. Να διώξεις τις τύψεις για όσα έκανες και για όσα δεν έκανες σήμερα. Να απαλύνεις λίγο την ψυχή σου δίπλα στην γλυκιά αναπνοή τους.

Να χαμογελάσεις και αν θες να δακρύσεις από ευτυχία. Να καταλάβεις ότι αυτά τα πλάσματα είναι δικό σου κομμάτι. Να τα σκεπάσεις με το σκέπασμα και με τη σκέψη σου να είναι πάντα γερά. Να είναι πάντα ευτυχισμένα.

Να τους ψιθυρίσεις γλυκά λόγια αγάπης και τρυφερότητας. Να τους ψιθυρίζεις σαν να σε ακούν. Να τα κοιτάζεις απλά και μόνο. Να τα βλέπεις και να κάνεις όνειρα μαζί τους.

Να φιλάς πάντα τα παιδιά σου για καληνύχτα. Ακόμη και όταν ήδη κοιμούνται.

Και να είσαι σίγουρη ότι σε ακούν. Σε βλέπουν. Σε νιώθουν. Νιώθουν αυτή την απέραντη αγάπη ακόμη και όταν ήδη κοιμούνται. Ακόμη και όταν είναι στην αγκαλιά του Μορφέα, νιώθουν τη δική σου μαμαδένια αγκαλιά. Την αγκαλιά της αγάπης.Και να είσαι σίγουρη ότι ο ύπνος τους γίνεται πιο γλυκός, πιο ασφαλής.

Τα βράδια, τότε που όλα είναι ήσυχα και ήρεμα, το φιλί της καληνύχτας έχει άλλη βαρύτητα…  

Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια!)

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.