Σοκ: Μετά την απαγόρευση του οβελία και νέες απαγορεύσεις για το Πάσχα. Δείτε τη λίστα:

Η απαγόρευση του σουβλίσματος φέτος το Πάσχα είναι γεγονός. Το μέτρο αφορά τις αυλές των σπιτιών, πιλοτές πολυκατοικιών αλλά ακόμη και τα μπαλκόνια των σπιτιών. Μπορούμε λοιπόν να ψήσουμε στο φούρνο μας αλλά όχι στη σούβλα.

Δείτε όλο το άρθρο σχετικά με την απαγόρευση σουβλίσματος -> εδώ

Αν όμως αυτό σας φάνηκε περίεργο έως παράλογο, τότε περιμένετε να δείτε τη λίστα που ακολουθεί με τις νέες απαγορεύσεις.

Η κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για να βρει τρόπους να καθυστερήσει τη μετάδοση. Σε έκτακτη συνάντηση σήμερα το πρωί του κου Τσιόδρα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κο Πέτσα αποφασίστηκαν νέες απαγορεύσεις. Συμφώνησαν αμφότεροι ότι οι απαγορεύσεις πρέπει να είναι σαφείς και συγκεκριμένες.

Η λίστα με τις νέες απαγορεύσεις για το Πάσχα μετά την απόφαση:

Δεν επιτρέπεται η αγορά ολόκληρου αμνοεριφίου.

Σε συνέχεια της απαγόρευσης σουβλίσματος αρνιού, η αγορά ολόκληρου αμνοερίφιου σημαίνει το προφανές και δηλώνει τις προθέσεις του αγοραστή. Έχει δοθεί εντολή στην Ένωση Κρεοπωλών Ελλάδος να τεμαχίζουν όσο το δυνατόν σε μικρότερα κομμάτια. Προκειμένου να διασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρξει περίπτωση επανασυναρμολόγησης για ψήσιμο σε σούβλα. 

Δεν επιτρέπεται η αγορά λαμπάδας, δώρου ή σοκολατένιου αυγού από τους νονούς στα βαφτιστήρια.

Κάτι τέτοιο ίσως έβαζε σε πειρασμό τους νονούς να επισκεφθούν τις οικογένειες για να «παραδώσουν» τα δώρα. Όμως τελικά να καταλήξει σε κανονική επίσκεψη με καφέ. Όπως είπε ο Πέτσας «Μη γελιόμαστε, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλήξει κάπως έτσι». Άλλωστε φέτος το Πάσχα όπως τονίζουν είναι διαφορετικό και δεν χρειάζονται όλα αυτά.

*Δείτε πως θα φτιάξετε τα βαζάκια ->“10 εύκολες πασχαλινές κατασκευές με μικρό κόστος”

Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση κρασιού και άλλων αλκοολούχων ποτών το Πάσχα.

Σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες, οίνος ευφραίνει καρδία ανθρώπων. Είναι πολύ πιθανό η κατανάλωση κρασιού ως είθισται το Πάσχα, να «χαλαρώσει» τους ανθρώπους. Μια πιο χαλαρή διάθεση ίσως τους ωθήσει να θελήσουν να βγουν από το σπίτι ή να συναντήσουν δικούς τους ανθρώπους. «Δεν πειράζει να συγκρατηθούμε για μια χρονιά. Είναι καλό για όλους μας. Το ήπαρ σας θα σας ευχαριστεί.» ανέφερε ο κύριος Τσιόδρας. Αντιθέτως επιτρέπεται και συνιστάται να καταναλώσουμε ενεργειακά ποτά (πχ Red bull) ώστε να είμαστε σε εγρήγορση.

Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα την ημέρα του Πάσχα

Η σχέση του καπνίσματος με το σούβλισμα είναι εμφανής. Έτσι λοιπόν εκτός του ότι θα κάνετε καλό στην υγεία σας, θα αποφύγετε και έντονες παρεξηγήσεις. Και αυτό γιατί αν κάποιος δει από το μπαλκόνι σας καπνό, ίσως να πιστέψει ότι σουβλίζετε και να σας καταγγείλει.

*Αυγά επιτρέπεται να βάψουμε, οπότε δείτε πως θα τα φτιάξετε -> εδώ

Δεν επιτρέπονται οι ασπασμοί και αγκαλιές στην Ανάσταση.

Την ημέρα της ανάστασης δε θα βρισκόμαστε στις εκκλησίες αλλά στα σπίτια μας και θα την παρακολουθούμε σε ζωντανή μετάδοση. Όμως φέτος το Πάσχα όπως πολλές φορές επανέλαβαν ο κος Τσιόδρας και ο Κος Πέτσας, θα είναι διαφορετικό. Καλύτερα να περιοριστούμε σε έναν απομακρυσμένο χαιρετισμό, ή να ακουμπήσουμε τα πόδια μας. «Μόνο για φέτος, είναι κρίσιμες στιγμές. Οι Κινέζοι έχουν εφεύρει το Wuhan shake και είχαν εκπληκτικά αποτελέσματα », τονίζουν.

Και οι απαγορεύσεις δεν τελειώνουν εδώ. Υπάρχουν και άλλες οι οποίες θα σας αφήσουν μάλλον άφωνους. Για να δείτε όλη τη λίστα κάντε κλικ -> εδώ  : )

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.