Νωρίτερα θα σχολάνε οι μαθητές των νηπιαγωγείων

Ξανά στη 1:00 μ.μ θα σχολάνε πλέον τα νήπια που παρακολουθούν το βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα από τα Νηπιαγωγεία της χώρας.

Και αυτό σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας κ.Ζέττας Μακρή.

Έτσι λοιπόν, η ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου επαναφέρεται στις 13:00.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τώρα η ώρα που σχολούσαν τα νήπια ήταν στη 1:10 μ.μ. Οπότε νωρίτερα θα σχολάνε από εδώ και πέρα και θα ενημερωθείτε και από τους υπεύθυνους του σχολείου σας.Σύμφωνα με την απόφαση αυτή που δημοσιεύθηκε σήμερα σε ΦΕΚ, η υπό στοιχεία Φ7/3625/Δ1/13.1.2021 απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων «Τροποποίηση ώρας αποχώρησης Νηπιαγωγείου» (Β΄ 83) καταργείται. Και η ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου επαναφέρεται στη 13:00.Σημειώνεται ότι στις 15 Ιανουαρίου 2021 είχε δημοσιευθεί άλλο ΦΕΚ με προηγούμενη απόφαση της κ.Μακρή, βάσει του οποίου η  ώρα αποχώρησης των μαθητών/ τριών που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου είχε οριστεί από τις 13.00’ σε 13.10’. Τώρα επανέρχεται στα προηγούμενα.Γνωρίζεις τι άδεια μπορείς να πάρεις ως εργαζόμενος γονιός;

Μη φύγεις αν δε διαβάσεις το άρθρο -> Έξτρα άδεια για όλους τους γονείς με παιδιά στο σχολείο

Έξτρα άδεια για όλους τους γονείς με παιδιά στο σχολείοΗ άδεια χορηγείται χωρίς περικοπή των αποδοχών και δεν συμψηφίζεται με τις άλλες άδειες που χορηγούνται στους εργαζόμενους.Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η ΓΣΕΕ υπενθυμίζει ότι προβλέπεται η χορήγηση από τον εργοδότη άδειας σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 18 ετών.

Αφορά τα παιδιά τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (ν. 4808/2021, άρθρο 38):

Δικαιούχοι για την έξτρα άδεια σχολικής παρακολούθησης των παιδιών και εν γένει της παρουσίας τους στο σχολείο είναι όλοι οι εργαζόμενοι γονείς. Πλήρους ή μερικής απασχόλησης.Η άδεια σχολικής παρακολούθησης χορηγείται αυτοτελώς για κάθε παιδί που είναι μαθητής-μαθήτρια (άρθρο 4 ΕΓΣΣΕ 2008).

Η άδεια χορηγείται χωρίς περικοπή των αποδοχών και δεν συμψηφίζεται με τις άλλες άδειες που χορηγούνται στους εργαζόμενους.

Η διάρκεια της άδειας είναι μέχρι... Διαβάστε τη συνέχεια εδώΚάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

 

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.