Νοθευμένα ελαιόλαδα κατέκλυσαν την ελληνική αγορά σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Η κατάσταση των τελευταίων ημερών δυστυχώς έχει οδηγήσει πολλούς από εμάς σε βεβιασμένες αγορές. Προτεραιότητα όλων τα είδη και τα τρόφιμα πρώτης ανάγκης. Μακαρόνια, όσπρια, ελαιόλαδο…

Επειδή όμως πάντα υπάρχουν επιτήδειοι που σε τέτοιες περιπτώσεις προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να αισχροκερδήσουν, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, ειδικά αυτές τις μέρες.

Δύο ακόμα κρούσματα απάτης εντόπισε λοιπόν ο ΕΦΕΤ χθες, ο οποίος σε ανακοίνωση του ενημερώνει τους καταναλωτές πως εντοπίσθηκαν δύο επιχειρήσεις που πουλούσαν ελαιόλαδα «ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ με σπορέλαιο σε πολύ μεγάλο ποσοστό και τεχνητά κεχρωσμένα».

Πρόκειται για τις εμπορικές ονομασίες «ΑΓΝΑΝΤΙ», «ΠΑΡΝΩΝΑΣ», «ΛΗΤΩ», «ΔΑΦΝΗ», «ΘΑΣΟΣ», «ΓΕΥΣΗ», «OIL», «ΑΜΒΡΟΣΙΑ», «ΑΣΤΡΟΝ», «ΔΗΜΗΤΡΑ», «ΔΙΩΝΗ», «ΕΛΑΙΟΜΥΛΟΣ», «ΛΑΔΟΧΩΡΙ», «ΛΙΟΚΛΑΔΟ», «CRETA» και «MAZOCHTO».

Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί τους καταναλωτές πως τα συγκεκριμένα «ελαιόλαδα» είναι προϊόντα νοθευμένα είτε και επιβλαβή για την υγεία. Στην ίδια ανακοίνωση δίνει πολύ χρήσιμες οδηγίες για το πώς μπορούμε να εντοπίσουμε τα ύποπτα ελαιόλαδα και να προστατευτούμε.

Μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ.

Τα μάτια μας δεκατέσσερα λοιπόν ειδικά όταν πρόκειται για τρόφιμα!!!

Author

Είμαι η Χριστίνα και τριγυρνάω παντού με ένα χαρτί κι ένα μολύβι και γράφω για οτιδήποτε περνάει από το μυαλό ενός αγοροκόριτσου που έγινε μαμά 2 αγοριών που μεγαλώνουν στην επαρχία…την μαμά τους!

1 Comment

Write A Comment