Η φύση δε χρειάζεται τον άνθρωπο. O άνθρωπος χρειάζεται την φύση

Γράφει η Αλεξάνδρα Τζαμάνου

Όλοι αγαπάμε να αφήνουμε πίσω μας το άπειρο γκρίζο της πόλης που μπλοκάρει σκέψεις και καθημερινότητα.

Τρέχουμε σε μέρη όπου θα μας επιτρέψουν να νιώσουμε την ηρεμία. H θάλασσα θα μας πάρει στην αγκαλιά της σε ένα κύμα γαλήνης, ξεχνώντας όσα μας επιφορτίζουν. Αφήνοντας μας έτσι κενούς από σκέψεις μα γεμάτους από συναισθήματα. Το φθινόπωρο αναζητούμε κάποιο βουνό, κάποιο δάσος. Αποζητώντας τα ίδια ακριβώς συναισθήματα που αποζητούσαμε το καλοκαίρι.

Αν το σκεφτούμε σοβαρά, είμαστε όλοι δυσαρεστημένοι από τις ζωές που ζούμε.

Διαφορετικά δεν θα θέλαμε να φύγουμε, χρησιμοποιώντας συχνά την λέξη απόδραση. Θα ήμασταν ικανοποιημένοι και εδώ που στεκόμαστε.

Ψάχνουμε να βρούμε την ευτυχία στην φύση και σε  όσα εκείνη μας προσφέρει. Ξεχνώντας πως όλα αυτά θα μπορούσαμε να τα είχαμε ακόμα. Ο ίδιος άνθρωπος που τα ξερίζωσε, τα θεωρεί αναζωογονητική πηγή ενέργειας και τα αποζητά, εκεί όπου έχουν απομείνει.

Η φύση δε χρειάζεται τον άνθρωπο. O άνθρωπος χρειάζεται την φύση

Αυτήν την στιγμή, ο πλανήτης καίγεται, κάνοντας στάχτες, τα σπίτια εκείνων που το αγαπούν και το σέβονται το σπίτι τους.  Των ζώων. Σιβιρία και Αμαζόνιος είναι μόνο δύο από τα μέρη που έχουν καεί σε τεράστια έκταση, με οικολογική βαρύτητα, ανεκτίμητη. Στην Ελλάδα, οι πυρκαγιές είναι τόσες πολλές, που έχουμε χάσει το νούμερο τους και τις εστίες τους. Όπως κάθε χρόνο άλλωστε.

Οι θάλασσες που μας χαλαρώνουν το καλοκαίρι φιλοξενούν στους βυθούς τους, τόνους σκουπιδιών. Πράγμα που εξολοθρεύει την θαλάσσια ζωή, χιλιάδες γόπες και σκουπίδια στις ακτές τους.

Τα βουνά και τα δάση, που θα θέλαμε να επισκεφθούμε τον χειμώνα, έχουν καεί. Είναι γεμάτα πληγές, στέκουν νεκρά και αν έχουμε ευαισθησία μόνο λύπη θα μας προκαλέσουν.

Η Γη, το σπίτι όλων μας, κάνει έκκληση για βοήθεια. Χωρίς εκείνη εμείς και τα παιδιά μας δεν θα έχουμε κανένα μέλλον. Η φύση δεν χρειάζεται τον άνθρωπο, ο άνθρωπος χρειάζεται την φύση.

Ήρθε η ώρα να γίνουμε όλοι ευσυνείδητοι και να γαλουχήσουμε την επόμενη γενιά σωστά, προκειμένου να έρθει μια ισορροπία. Η ζωή να μας χαρίσει την ομορφιά της και την υγεία, τόσο για εμάς, αλλά και για τα υπόλοιπα πλάσματα που κατοικούν εδώ, μαζί μας. Εκείνα που ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκαν ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο, προς όφελος τους.

Γονείς, κρατάτε στα χέρια σας, ένα κλειδί για το μέλλον. Το κλειδί της καλύτερης ποιότητας ζωής του πλανήτη μας. Φροντίστε το σωστά και θα ανταμειφθούμε όλοι. Μάθετε στο παιδί σας να ανακυκλώνει, να μην πετάει σκουπίδια, να αποξηραίνει τους καρπούς των φρούτων που τρώει και να τους φυτεύει. Να αγαπάει τα ζώα όσο μας αγαπάνε και εκείνα, να σέβεται την φύση και την ζωή σε οποιαδήποτε μορφή και αν βρίσκεται μπροστά του…

Μάθετε στο παιδί σας, όσα πρέπει να μάθουμε και εμείς…

Επιμέλεια κειμένου: Λίζα Καβακοπούλου

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.