Ο δικός μου Άγιος Βασίλης φοράει τακούνια

Ίσως ο δικός σας Άγιος Βασίλης να φοράει κόκκινη στολή και να έχει μακριά άσπρα γένια, ο δικός μου όμως είναι λιγάκι διαφορετικός. Φοράει συνήθως ποδιά κ αθλητικά και ίσως αν καμιά φορά επιβάλλεται από τη περίσταση να φορέσει κ κανένα ρούχο βραδινό κ να απορείς που κρύβεται τόση ομορφιά κάτω από εκείνη τη ποδιά της.

Ο δικός μου Άγιος Βασίλης φοράει τακούνια

Ο δικός μου Άγιος Βασίλης δεν λαμβάνει γράμματα από πολλά παιδιά είναι για καλή μου τύχη εντελώς προσωπικός. Οπότε δε χρειάζεται καν να μπω στη διαδικασία να του γράψω γράμμα γιατί με ξέρει τόσο καλά που διαβάζει στα μάτια μου τι πραγματικά χρειάζομαι κ συνήθως μου κάνει τα πολυπόθητα δώρα πριν τα ζητήσω καν. Έχει μια λίστα πολύ λεπτομερή με σημειωμένες τις αταξίες κ τις καλές μου πράξεις μα όταν έρχεται η ώρα να αποφασίσει αν είμαι καλό παιδί νομίζω πως ξεχνάει επίτηδες κάθε χρονιά να διαβάσει τις αταξίες.

Για αυτόν τον Άγιο Βασίλη, είμαι πάντα το πιο καλό παιδί, το πιο όμορφο, το πιο έξυπνο… Και αν όπως όλοι οι Άγιοι αγαπούν όλα τα παιδιά του κόσμου, θεωρώ ότι ξεκάθαρα έμενα μου τρέφει μια αδυναμία. Δυστυχώς δεν έχει ξωτικά να τον βοηθάνε, οπότε τα δώρα του περνούν αποκλειστικά από τα χέρια του.

Αυτό καμιά φορά τον κάνει ευέξαπτο και παραπονιάρη.

Γι αυτό μιας κ έχουμε καθημερινή επαφή εμείς κ όχι μόνο κάθε Χριστούγεννα, μπορεί να τύχει να μας δεις να μαλώνουμε και να φωνάζουμε. Μπορεί να με ακούσεις να του λέω ότι δεν τον θέλω πια στη ζωή μου η ότι δε με ενδιαφέρουν τα δώρα του. Και εκείνος πάντα απειλεί πως θα με αφήσει και να δω μετά τι θα κάνω και εγώ του λέω «κάντο!». Ίσως μιλάμε κ οι δυο πάνω στο θυμό μας. Ίσως πάλι ξέρουμε καλά πως ούτε εγώ περιφρονώ τα δώρα του, αλλά ούτε και εκείνος θα με άφηνε ποτέ. Για αυτό κ η τόση άνεση των δυσάρεστων λόγων.

Το γράμμα της μαμάς στη γυναίκα του Άγιου Βασίλη

Ένας ιδιαίτερος Άγιος Βασίλης λοιπόν… Που κάνει δώρα 365 μέρες τον χρόνο. Από εκείνα τα δώρα που δε μπορείς να τα βάλεις στο σύνθετο κ να τα καμαρώνεις. Από τα άλλα… που σε κρατούν ήρεμη ξεκούραστη κ γεμάτη ασφάλεια. Δώρα όπως δυο ώρες παραπάνω ύπνου ή την άνεση της εργασίας εφόσον κάνει κ τη νταντά των παιδιών σου. Η τη πολυτέλεια να γυρίζεις σπίτι κ να μυρίζει φαγητό. Ίσως εκείνη τη συμβουλή που αλήθεια; Ποιος άλλος θα στην έδινε; Έχει κάνει ακόμα και τον «σάκο». Εκείνο το σάκο που ξεσπάς πάνω του όλα σου τα νεύρα και το άγχος, χτυπώντας τον με λέξεις και φωνές. Που όταν τελειώσει η κρίση στέκει εκεί το ίδιο δυνατός και ακέραιος…

Ο δικός μου Άγιος Βασίλης κάθε Χριστούγεννα φοράει τακούνια.

Βάζει κραγιόν μάσκαρα κ ένα όμορφο φουστάνι. Την κοιτώ έτσι όμορφη που είναι να εύχεται σε όλους μας χρόνια πολλά κ θυμάμαι πως εκτός από όλους τους ρόλους που έχει αναλάβει συμπεριλαμβανομένου κ του Άγιου Βασίλη.. είναι και γυναίκα! Είναι η μαμά μου! Και αυτό το χρόνια πολλά που λέμε κάθε Χριστούγεννα μακάρι να ξέρατε πόσο το εννοώ όταν της το λέω. Χρόνια πολλά λοιπόν μαμά! Απόψε είσαι τόσο όμορφη που θύμισες σε όλους μας ότι είσαι και ΓΥΝΑΙΚΑ!

Το υπέροχο γλυκό κείμενο έγραψε η Γεωργία Χατζηδάκη για το e-mama.gr

.

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο! Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ γιατί εμείς θέλουμε να το διαβάσουμε και να κάνουμε κουβεντούλα

Author

Γεια σου! Είμαι e-mama Λίζα, Θεσσαλονικιά από κούνια, καλλιτεχνικό και ανήσυχο πνεύμα, λατρεύω οτιδήποτε κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους! Η ζωή μου κινείται γύρω από 2 μικρούς και πολύχρωμους σίφουνες! Μαζί θα ενημερωθούμε, θα διασκεδάσουμε, θα μαγειρέψουμε και θα βγάλουμε από μέσα μας ότι μας βαραίνει!

1 Comment

  1. υπέροχο κείμενο και τόσο αληθινο! Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες 🙂

Write A Comment