Ο πίνακας που συγκινεί: Τα εγγόνια χαιρετούν όσους έφυγαν χωρίς αντίο

Η Ισπανία είναι μια από τις χώρες που έχουν πληγεί σημαντικά από τον COVID-19. Με χιλιάδες κρούσματα και θανάτους, κυρίως μεγάλων σε ηλικία ανθρώπων. Που ήταν οι πατέρες και οι μητέρες κάποιων ανθρώπων. Που ήταν οι παππούδες και οι γιαγιάδες κάποιων εγγονιών.

Όπως ξέρουμε, οι συνθήκες δεν επιτρέπουν καμία επίσκεψη στον ασθενή που πάσχει από COVID-19. Ούτε καν για αντίο. Ούτε καν στο τελευταίο αντίο. Αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή και θάφτηκαν μόνοι τους. Χωρίς κανέναν να είναι εκεί. Χωρίς κανέναν να τους αποχαιρετήσει.

Ο Ισπανός ζωγράφος Juan Lucena, δημοσίευσε στις αρχές Μαΐου ένα έργο που είχε κάνει, σε αναγνώριση αυτών που έφυγαν από τον COVID-19.

Ο πίνακας που συγκινεί: Τα εγγόνια χαιρετούν όσους έφυγαν χωρίς αντίο

Ο Juan Lucena ανέβασε τον πίνακα και στο Facebook με τίτλο «Τι θα κάνουμε χωρίς αυτούς;». Ο πίνακας που συγκινεί, περιλαμβάνει όλους τους παππούδες και γιαγιάδες που έχασαν τη ζωή τους λόγω του COVID-19. Και που τα εγγόνια τους δεν μπόρεσαν να τους πουν ένα αντίο.

Ο πίνακας είχε τέτοια ανταπόκριση για αυτό που απεικονίζει, που τελικά χρησιμοποιήθηκε για καλό σκοπό. Ο πίνακας εκτυπώθηκε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, σε υψηλής ποιότητας 100% βαμβακερό χαρτί και σε μέγεθος 40×50. Με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την καταπολέμηση του COVID-19.

Τα λόγια του Juan Lucena για τον πίνακα του είναι συγκινητικά:

«Είναι αλήθεια ότι η κατάσταση που βιώνουμε αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά ακραία. Είναι ένα πολύ σκληρό τεστ που δεν έχουμε ξαναπεράσει. Ο πίνακας μου είναι ειδικά αφιερωμένος σε όλες εκείνες οι οικογένειες στις οποίες ο ιός έχει πάρει κάποιο μέλος. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου και με τη δουλειά μου να αποτίσω φόρο τιμής στους ανθρώπους που μας άφησαν.»

Ο πίνακας κοστίζει 150 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέσω e-mail στο [email protected]

Λίζα

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.