Ο viral κανόνας της μαμάς που δεν είπε ποτέ στα παιδιά της

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας γενικός κανόνας στην γονεϊκότητα που μπορούν να ακολουθούν όλες οι οικογένειες.

Υπάρχουν όμως κανόνες που εφαρμόζουμε στην δική μας οικογένεια, ανάλογα με τη δική της ξεχωριστή δυναμική.

Μια μαμά όμως, εφαρμόζει έναν κανόνα που είχε πολύ μεγάλη απήχηση, έγινε viral και ενθουσίασε και άλλους γονείς. Γιατί αυτός ο κανόνας έχει ένα πολύ θετικό πρόσημο. Και για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς.

Η Mary Duke είναι doula (βοηθός μητρότητας) και κάνει σεμινάρια με τη μέθοδο Lamaze. Ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία με έναν μοναδικό κανόνα στον οποίο δεν είμαστε συνηθισμένοι. Κάτι που ίσως δεν είχαμε σκεφτεί οι περισσότεροι γονείς.

Και ο viral κανόνας της μαμάς αυτής, είναι ένας κανόνας που δεν έχει πει ποτέ στα παιδιά της! Όμως το αποτέλεσμα είναι πραγματικό!

Η περιγραφή της λέει:

«Έχω έναν κανόνα που δεν έχω πει ποτέ στα παιδιά μου. Αν κάποιο παιδί μου, μου ζητήσει να με βγάλει μια φωτογραφία, λέω πάντα ναι. Ανεξάρτητα από το πώς φαίνομαι ή νιώθω. Όταν μου δείχνουν τη φωτογραφία που με τράβηξαν, πάντα ενθουσιάζομαι. «Ωωω, μ’ αρέσω!» ή «Είμαι τόσο όμορφη!».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Duke (@mysunshinebirth)

Δεν μιλάω αρνητικά για την εμφάνισή μου μπροστά από τα παιδιά μου. Ακόμη και με τα επιπλέον κιλά από την εγκυμοσύνη και την ατημέλητη εμφάνιση.

Δεν θα μιλήσω αρνητικά για το σώμα μου στα παιδιά μου.

Το να επιλέγω να μην αποφεύγω την κάμερα ή τον καθρέφτη, είναι μια επέκταση αυτού.

Εδώ και 6 χρόνια είμαι ευγενική με τον εαυτό μου για χάρη των παιδιών μου. Και μέσα από αυτό έμαθα το μυστικό. Και δεν πιέζεσαι καθόλου για να το κάνεις. Μέρα με τη μέρα γίνεται η πραγματικότητά σου. Αυτό που λες στον εαυτό σου για τον εαυτό σου, αυτό πιστεύεις τελικά

Και αυτό πιστεύουν τελικά και οι άλλοι για εσένα θα συμπληρώσω εγώ. Και αυτό θα πιστέψουν και τα παιδιά μας για τους δικούς τους εαυτούς. Να αγαπούν τον εαυτό τους! Κάτι που δεν έμαθαν σε εμάς στη δική μας γενιά. Γι αυτό ο viral κανόνας της μαμάς αυτής, ενθουσίασε τόσους πολλούς γονείς. Το έχουμε ανάγκη, αλήθεια.

Ας αρχίσουμε να το εφαρμόζουμε με τον δικό μας κανόνα ή παίρνοντας παράδειγμα από τον κανόνα της Mary.

Να μεγαλώσουμε παιδιά που θα αγαπούν τον εαυτό τους, κορίτσια και αγόρια. Και αυτό θα το ξεκινήσουμε δίνοντας αγάπη πρώτα σε εμάς!

Έτσι δεν είναι;

Λίζα

Κοινοποίησε αυτή την όμορφη ιστορία για να εμπνευστούν και άλλοι γονείς!

Ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

 

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

e-mama.gr