Επιβεβαιώνεται ότι οι μπαμπάδες κοιμούνται περισσότερο από τις μαμάδες

Έχεις διαβάσει το άρθρο μου; -> Επιστημονική έρευνα: Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άντρες. Αν όχι κάνε κλικ και διάβασε το.

Έχεις διαβάσει το άρθρο μου; -> Γιατί οι κουρασμένες μητέρες μένουν ξύπνιες μέχρι αργά το βράδυ; Αν όχι γρήγορα κλικ και διάβασε το.

Γιατί τώρα σου έχω μια νέα επιστημονική επιβεβαίωση (όχι ότι δεν το ξέραμε καλέ, απλά λέμε) ότι οι μπαμπάδες ρίχνουν πολύ ύπνο σε σχέση με τις μαμάδες. Και ιδιαίτερα όταν υπάρχουν μικρά παιδιά (και πόσα) μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε στην 69η ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας στην Βοστώνη, οι γυναίκες κοιμούνται όλο και λιγότερο κάθε χρόνο. Ο λόγος είναι απλός: οι γυναίκες είναι μητέρες και συνήθως κάνουν περισσότερα πράγματα. Να φροντίσουν την οικογένεια, τα παιδιά, τις δουλειές του σπιτιού. Ε, ναι λογικό φίλοι μου επιστήμονες, αυτό μπορούσα να σας το επιβεβαιώσω και εγώ!

«Η μελέτη μας διαπίστωσε όχι μόνο ότι δεν κοιμούνται αρκετά, αλλά αναφέρουν ότι αισθάνονται κουρασμένες καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας», είπε η Kelly Sullivan, PhD και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.

Πάνω από 5.806 μέλη, άνδρες και γυναίκες, συμμετείχαν στην έρευνα. Η ομάδα ερευνητών διαπίστωσε ότι περισσότερες από τις μισές γυναίκες ηλικίας κάτω των 45 ετών στερούνται τον ύπνο. Η μελέτη κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι με κάθε επιπλέον παιδί στην οικογένεια οι πιθανότητες να μη κοιμάται αρκετά η μαμά, σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Η μελέτη είναι ανησυχητική πέραν της πλάκας. Η επίτευξη επαρκούς ύπνου αποτελεί βασικό συστατικό της συνολικής υγείας για τις γυναίκες και η έλλειψη του μπορεί να επηρεάσει την καρδιά, το μυαλό και το βάρος.

Γι αυτό φίλη μου μαμά, πρέπει να προσπαθήσουμε να κοιμόμαστε καλύτερα. Το κοινό ωράριο ύπνου στην οικογένεια μπορεί να βοηθήσει. Επίσης πριν τον ύπνο απέφυγε όσο μπορείς τάμπλετ, κινητά, τις οθόνες γενικά. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το blue light των συσκευών αυτών, ξυπνάει το σώμα μας και δυσκολευόμαστε ακόμη περισσότερο στον ύπνο. Αν σε χαλαρώνει και ένα ντουζάκι ή τα φρεσκοπλυμένα σεντόνια στη χαλάρωση, κάντο και αυτό! Το αξίζεις. Το αξίζουμε! : )

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Author

Γεια σου! Είμαι e-mama Λίζα, Θεσσαλονικιά από κούνια, καλλιτεχνικό και ανήσυχο πνεύμα, λατρεύω οτιδήποτε κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους! Η ζωή μου κινείται γύρω από 2 μικρούς και πολύχρωμους σίφουνες! Μαζί θα ενημερωθούμε, θα διασκεδάσουμε, θα μαγειρέψουμε και θα βγάλουμε από μέσα μας ότι μας βαραίνει!

Write A Comment