Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τη γέννα, το θηλασμό και τη λοχεία

Όταν έμεινα για πρώτη φορά έγκυος ήθελα να μάθω όσο περισσότερα μπορούσα. Για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, το θηλασμό. Για όλα όσα μου ήταν άγνωστα πριν, κατά και μετά τη γέννα και ήθελα να είμαι προετοιμασμένη. Όσο πιο προετοιμασμένη ήμουν τόσο περισσότερο ηρεμούσα.

Διάβασα και έψαξα πολύ μόνη μου. Θα ήθελα πολύ να υπήρχε κάποιος που να μπορούσε να με καταρτίσει και να με βοηθήσει σε αυτό το νέο ταξίδι της ζωής μου.

Γι αυτό όταν μαθαίνω για σεμιναριακή εκπαίδευση για νέους γονείς ενθουσιάζομαι!

Η πλατφόρμα Διαδικτυακής Εκπαίδευσης Letstudy έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με την εξειδικευμένη μαία Σοφία Κανελλοπούλου ένα σεμινάριο με θέμα «Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη γέννα, το θηλασμό και τη λοχεία».

Το Σεμινάριο αυτό αποτελεί έναν πλήρη κύκλο εκπαίδευσης γύρω από όλα τα κρίσιμα αυτά ζητήματα. Και θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία με πραγματική αυτοπεποίθηση.

Τι θα μάθεις σε αυτό

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου χωρίζεται σε 7 θεματικές ενότητες και καλύπτει κάθε απορία ή θέμα που θα χρειαστεί να μάθεις.

Θεματική Ενότητα 1 – Τοκετός

Είδη τοκετού και αναλγησίας. Τι να περιέχει η βαλίτσα του μαιευτηρίου και αναλυτική παρουσίαση του αναγκαίου εξοπλισμού.

Θεματική Ενότητα 2 – Θηλασμός και διατροφή λεχωίδας

Πολύτιμες συμβουλές για έναν επιτυχημένο θηλασμό. Όπως επίσης και τι να αποφεύγουμε και τι να επιλέγουμε στη διατροφή μας στο θηλασμό.

Θεματική Ενότητα 3 – Ημέρα του Τοκετού

Τι πρέπει να περιμένεις όταν έρθει η μεγάλη μέρα; Μύθοι και πραγματικότητα γύρω από τη γέννα.

Θεματική Ενότητα 4 – Λοχεία

Τι ακριβώς είναι η λοχεία, και πόσο διαρκεί; Τι πρέπει να προσέχουμε κατά τη διάρκεια της λοχείας και τι συμβαίνει με το θηλασμό όλο αυτό το διάστημα;

Θεματική Ενότητα 5 – Ο Ρόλος του πατέρα

Ο ρόλος του πατέρα είναι σημαντικός. Τι πρέπει να γνωρίζει και πως μπορεί να βοηθήσει; Αλλά και τι πρέπει να αποφεύγει;

Θεματική Ενότητα 6 – Μύθοι & Αλήθειες

Οι 10 πιο συχνές και κρίσιμης σημασίας ερωτήσεις που θα ήθελες να ξέρεις τις απαντήσεις.

Θεματική Ενότητα 7 – Μαία

Ποιος ο ρόλος της μαίας και πώς μπορεί να συνεργαστεί με το ζευγάρι; Τι πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι γονείς για τη Μαία και την πολύτιμη βοήθεια που μπορεί να παράσχει.

Σε ποιους Απευθύνεται

Το σεμινάριο δεν απευθύνεται μόνο σε μαμάδες, αλλά και σε μπαμπάδες.

Σε μέλλοντες γονείς αλλά και σε όσους είναι ήδη γονείς και φροντιστές.

Και φυσικά σε όλους όσους επιθυμούν να λάβουν γνώση γύρω από την συγκεκριμένη θεματολογία.

Δομή Σεμιναρίου

Το καλό είναι ότι είναι διαδικτυακό. Οπότε μπορείς να το παρακολουθήσεις από την άνεση του σπιτιού σου. Το ακόμη καλύτερο είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα στον δικό σου ρυθμό. Δηλαδή σε ώρες και ημέρες που βολεύουν τον προσωπικό σου προγραμματισμό ή σύμφωνα με το πρόγραμμα που βολεύει και τον σύντροφό σου.

Το σεμινάριο είναι διαθέσιμο και όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να το παρακολουθήσουν άμεσα. Αποτελείται από 12 αυτοτελείς παρουσιάσεις μέσω video με συνολική διάρκεια σεμιναρίου 45 λεπτά.

*** Για εγγραφές μέχρι και 12 Μαρτίου 2021 θα έχετε τη δυνατότητα να συμμετάσχετε σε Live 30λεπτο Q&A Session (Ερωτήσεις και απαντήσεις ζωντανά) που θα διεξαχθεί εκείνη την περίοδο με παρουσία της Μαίας, κας Κανελλοπούλου.

Γιατί να κάνω το σεμινάριο; Τι θα μου προσφέρει;

Γιατί θα σε βοηθήσει σε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τη γέννα, το θηλασμό και τη λοχεία.

Η θεματολογία του σεμιναρίου που θα παρακολουθήσεις, θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τις αλλαγές γύρω από τους νέους ρόλους που εγκαθίστανται με τον ερχομό ενός ή περισσοτέρων παιδιών.

Να προετοιμαστείς γύρω από όλα τα πρακτικά θέματα που θα χρειαστεί να γνωρίζεις πριν και μετά τον τοκετό σου.

Όπως και να λύσεις τυχόν απορίες που έχεις, με τη βοήθεια επαγγελματία υγείας.

Δες εδώ το βίντεο όπου η μαία Σοφία Κανελλοπούλου δίνει κατευθύνσεις.

Το σεμινάριο διευθύνει η μαία Σοφία Κανελλοπούλου

Η Σοφία Κανελλοπούλου το 2016 παρακολούθησε το Ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ALSO (Advanced Life Support in Obstetrics) για τις επείγουσες καταστάσεις στην μαιευτική από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου της μαιευτικής και γυναικολογίας όπως και της παιδιατρικής.

Διατηρεί Κέντρο Προετοιμασίας και Υποστήριξης εγκύων και νέων μητέρων (κέντρο ψυχοπροφύλαξης) στη Θεσσαλονίκη. Έχει προσφέρει μαθήματα στους εθελοντικούς κύκλους της Σχολής Γονέων Θεσσαλονίκης η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Μαιών Μαιευτών Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων με εργασίες που αφορούν τόσο την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας όσο και την ενημέρωση των μητέρων και νέων ζευγαριών. Διαθέτει μακρά κλινική εμπειρία σε τοκετούς, φροντίδα νεογνών και στα ζητήματα θηλασμού.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για το σεμινάριο και πώς μπορείς να λάβεις μέρος εδώ

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.