Οριστικό: Απαγορεύτηκε το σούβλισμα αρνιού το Πάσχα – Τι ισχύει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μίλησε στον ΑΝΤ1 για τα μέτρα που εξετάζονται ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο κος Πέτσας ανέφερε χαρακτηριστικά. «Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Φέτος δε θα σουβλίσουμε αρνί. Εγώ είμαι από χωριό ξέρετε. Θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό».

Ρώτησε ο κος. Παπαδάκης: «Ρωτάει ο κόσμος, γιατί να μην ψήσω το αρνί μαζί με την οικογένεια μου;»

Και απαντάει ο κος. Πέτσας:

«Εγώ είμαι από χωριό ξέρετε. Δεν υπάρχει περίπτωση να ψήσει κάποιος αρνί ή κοκορέτσι και να μη μαζευτεί η γειτονιά αργά η γρήγορα. Άρα εμείς θέλουμε να αποφύγουμε το συνωστισμό, ο οποίος είναι δεδομένος σε αυτές τις συνθήκες. Μη γελιόμαστε μεταξύ μας. Αν γίνει αυτό θα μαζευτεί κόσμος. Φέτος ας ψήσει ο κόσμος το αρνί ή το κατσίκι του στο φούρνο του. Όχι στο σούβλισμα λοιπόν.»

Το μέτρο αφορά τις αυλές των σπιτιών, πιλοτές πολυκατοικιών αλλά ακόμη και τα μπαλκόνια των σπιτιών. Παρόλα αυτά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποια θα είναι η ποινή για εκείνους που θα “παρανομήσουν”.

Χθες προειδοποίησε ο κος. Τσιόδρας πως αν χαλαρώσουμε τα μέτρα μπορεί να το πληρώσουμε ακριβά. Τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν πολύ γρήγορα και να δούμε στην χώρα μας εικόνες από γειτονικές χώρες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να απαγορευτεί ακόμη και το παραδοσιακό σούβλισμα του αρνιού το Πάσχα.

«Αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα σουβλίσουμε αρνί, δεν θα πάμε εκκλησία. Θα κάνουμε υπομονή μια χρονιά για να μπορούμε να γιορτάζουμε όλες τις υπόλοιπες.»

Δείτε το βίντεο όπου μιλάει ο Πέτσας για αυτό το θέμα από το 8.53

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.