Άρε Παναγιώτη, αν 18 μηνών έκανες όλη την Ελλάδα μια γροθιά, 18 χρόνων τι θα κάνεις;

“Άρε μπαγάσα Παναγιώτη! Είσαι μόλις 18 μηνών και με μια ματιά σου μόνο έχεις κάνει την Ελλάδα όλη μια γροθιά. 18 χρονών τι θα κάνεις;”

Δανείστηκα τον τίτλο από το ποστ ενός φίλου του Παναγιώτη Ραφαήλ στην ομάδα «Καμπάνια για τον Παναγιώτη Ραφαήλ». Και αμέσως μου ήρθε η εικόνα του Παναγιωτάκη όταν θα είναι 18 χρονών. Ένα όμορφο ξανθό αγόρι με τις μπούκλες του. Με εκείνα τα τεράστια γλυκά μάτια, που σε κοιτάζουν και λιώνεις. Όπως τώρα!

Και σκέφτομαι τι ιστορία θα κουβαλάει πάνω του αυτό το παιδί. Εκείνο το παιδί που το 2019 το κράτος αρνήθηκε να τον βοηθήσει. Γιατί το κράτος κωφεύει στην πραγματική ανάγκη. Γιατί το κράτος εθελοτυφλεί στα πραγματικά δεδομένα. Γιατί αυτό το κράτος βάζει μπροστά τα τυπικά και αγνοεί την ίδια τη ζωή. Μα ο Παναγιώτης θα ξέρει, ότι το 2019 ο κόσμος που ζει σε αυτήν την Ελλάδα τον έκανε δικό του παιδί. Θα ξέρει ότι όταν ήταν 18 μηνών προκάλεσε τόση πολλή αγάπη, σύμπνοια, συμπαράσταση, δοτικότητα. Ότι έκανε καρδιές να χτυπήσουν δυνατά για χάρη του και τις ένωσε για πάντα.

Και σκέφτομαι ότι η περίπτωση του είναι πραγματικό case study.

Ένας ολόκληρος λαός έχει ενωθεί για να τον βοηθήσει. Άνθρωποι έχουν συνδράμει χρηματικά, έχουν στήσει κουμπαράδες, βγαίνουν στους δρόμους για να μαζέψουν χρήματα. εργαζόμενοι προσφέρουν τα μεροκάματα τους, μικροί επιχειρηματίες προσφέρουν τα έσοδα τους. Προσφέρουν προσωπικό χρόνο και κόπο για να βοηθήσουν να μαζευτεί το ποσό.

Και σκέφτομαι τον Παναγιώτη Ραφαήλ στα 18 του. Ένα όμορφο ξανθό αγόρι με τις μπούκλες του. Με εκείνα τα τεράστια γλυκά μάτια, που σε κοιτάζουν και λιώνεις. Να συναντιέται με τον Αντώνη από την Κύπρο και να γελάνε με την ψυχή τους. Και να ακούνε τη μουσική που τους αρέσει. Και να συζητάνε για τότε. Για την περιπέτεια που είχαν. Για την αγάπη που έλαβαν. Για τις καρδιές που ένωσαν.

Και σκέφτομαι ότι ο Παναγιώτης Ραφαήλ θα είναι εκείνο το παιδί που το κράτος αρνήθηκε να τον βοηθήσει. Μα τον βοήθησε κάτι πολύ ανώτερο. Η απέραντη ανιδιοτελής αγάπη του κόσμου. Θα είναι η περίπτωση που θα δίνουμε σαν παράδειγμα από εδώ και πέρα. Και θα λέμε, τελικά δεν υπάρχει κάτι που είναι ακατόρθωτο!

Ακολουθήστε τη σελίδα του «Γίνε ήρωας του Παναγιώτη Ραφαήλ»

Γίνετε μέλος στην ομάδα «Καμπάνια για τον Παναγιώτη Ραφαήλ»

Προσφέρετε όποιο ποσό μπορείτε. Θα στείλουμε εμείς αυτόν τον μπόμπιρα στην Βοστώνη. Εγώ, εσύ, όλοι όσοι έχουμε καρδιά.

Αυτό θα είναι το αντάλλαγμα μας. Να δούμε το όμορφο ξανθό αγόρι με τα τεράστια γλυκά μάτια που σε κοιτάζουν και λιώνεις. να γελάει με την ψυχή του στα 18 του.

Βοηθήστε μέσω paypal εδώ -> Paypal για τον Παναγιώτη Ραφαήλ

Και στους λογαριασμούς ->

Σας καλούμε να συνεισφέρετε άμεσα στην προσπάθειά της οικογένειας με όποιο χρηματικό ποσό μπορείτε:

Τα χρήματα θα κατατίθενται στο MDA Ελλάς (Σωματείο για τη Φροντίδα Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις) στους παρακάτω λογαριασμούς. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ: ΓΛΩΣΣΙΩΤΗΣ. Ή αν καταθέτετε από εξωτερικό θα γράψετε: Glossiotis (είναι το επώνυμο του μικρού για να ξέρουν ότι πρόκειται για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ.)

ALPHA BANK

Αρ. Λογαρισμού: 121 00 2002 008467

IBAΝ: GR2501401210121002002008467

Δικαιούχος: MDA Ελλάς

(Για όσους καταθέτουν από εξωτερικό θα χρειαστούν και τον κωδικό SWIFT: CRBAGRAA)

.

EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. Λογαρισμού: 720 / 48001175

IBAN: GR3901107200000072048001175

Δικαιούχος: MDA Ελλάς

(Για όσους καταθέτουν από εξωτερικό θα χρειαστούν και τον κωδικό SWIFT: ETHNGRAA)

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.