Η παράδοση με τα νεογέννητα σε χριστουγεννιάτικες κάλτσες

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου!

Υποθέτω ότι συμφωνείς μαζί μου, όλα είναι φωτεινά, αγαπησιάρικα, ευχάριστα.

Σκέφτεσαι «Χριστούγεννα» και γεμίζεις χαρά!

Αλλά αυτή η ιστορία θα σε γεμίσει ακόμη περισσότερη!

Υπήρξε κάποιος σε ένα νοσοκομείο του Τέξας που σκέφτηκε κάτι υπέροχο. Ότι αν παρέδιδαν τα μικρούλια νεογέννητα των Χριστουγέννων μέσα σε κόκκινες κάλτσες του Άγιου Βασίλη, θα ήταν διπλή η χαρά!Και όντως έτσι είναι!

Έτσι λοιπόν, το Methodist Children’s Hospital στέλνει τα νεογέννητα στο σπίτι τους μέσα σε Χριστουγεννιάτικες κάλτσες, πάνω από πέντε δεκαετίες τώρα!Και σαν να μην ήταν αυτό το θέαμα αρκετό γλυκό και συγκινητικό, οι υπεύθυνοι του Methodist Children’s Hospital, φορούν στα νεογέννητα και μικρά σκουφάκια Αγίου Βασίλη για να ολοκληρώσουν την ιδέα.

Η παράδοση με τα νεογέννητα σε χριστουγεννιάτικες κάλτσες

Τι κάλτσες, όπως και τα σκουφάκια, δημιουργεί μια εθελοντική ομάδα που ονομάζεται Bluebirds of Methodist Hospital. Αυτή δεν είναι η μόνη καλή πράξη που πραγματοποιεί αυτή η ομάδα εθελοντών. Κάνουν πολλά καλά και βοηθούν τόσο το προσωπικό όσο και τους ασθενείς όλο το χρόνο.Την υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ιδέα τους, ακολούθησαν και άλλα νοσοκομεία. Είτε υιοθετώντας την ως νέα παράδοση, είτε αναβιώνοντας μια παλαιότερη.

Όπως στο Long Beach Memorial Medical Center στην Καλιφόρνια. Είχαμε κάνει άρθρο για αυτό και μπορείς να το διαβάσεις εδώ.Και εκεί παραδίδουν στους γονείς τα νεογέννητα σε τεράστιες κάλτσες του Άγιου Βασίλη την εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Η παράδοση με τα νεογέννητα σε χριστουγεννιάτικες κάλτσες

Εκεί, λέγεται ότι η παράδοση άρχισε το 1930! Αλλά με τα χρόνια όλο και λιγότεροι την ακολουθούσαν. Ευτυχώς λίγο πριν σβήσει εντελώς, αναβίωσε το 2005.Και αν εμείς είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι με την ιδέα και την πράξη, φαντάσου ενθουσιασμό που έχουν οι ίδιοι οι γονείς!

Οι περισσότεροι φυλάνε αυτήν τη χριστουγεννιάτικη κάλτσα του μωρού τους σαν κόρη οφθαλμού.  Και μερικοί την χρησιμοποιούν κάθε Χριστούγεννα για να τη γεμίζουν με δώρα.Όταν έγινε γνωστή αυτή η υπέροχη παράδοση, πολλοί ήταν αυτοί που σχολίαζαν στα social media με ενθουσιασμό για αυτό το πράγμα. Κάποιοι μάλιστα έκανα σχόλια για τα δικά τους μωρά, που τα είχαν φέρει σπίτι με αυτόν τον τρόπο πριν αρκετά χρόνια.Και κάποιοι άλλοι που εξομολογήθηκαν ότι έχουν ακόμη αυτή την χριστουγεννιάτικη κάλτσα από τότε που γεννήθηκαν οι ίδιοι. Πριν… 40+ χρόνια!

Η παράδοση με τα νεογέννητα σε χριστουγεννιάτικες κάλτσες

Δεν είναι υπέροχο; 💗Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.