Πλαστικά παιχνίδια μπάνιου: Πετάξτε τα! Είναι επικίνδυνα!

Μπάνιο, πλαστικά παπάκια και άλλα παιχνίδια για το μπάνιο που κάνουν πιο διασκεδαστικό το μπάνιο του μωρού.

Τι μπορεί να πάει στραβά με αυτό;

Και όμως! Από ότι αποδείχθηκε, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο και μάλιστα από έναν αόρατο εχθρό που δεν βλέπουμε!

Μια μαμά μοιράστηκε την σοκαριστική ιστορία της στα social media για τα πλαστικά παιχνίδια μπάνιου και το πρόβλημα που προκάλεσε στο μωρό της! Η Eden Strong εξηγεί πώς το μωρό της κόντεψε να χάσει την όραση του από ένα τέτοιο παιχνίδι και προειδοποιεί και τους άλλους γονείς.

Διαβάστε τι λέει η μαμά

Ειλικρινά δεν ήξερα αν πρέπει να το μοιραστώ αυτό. Γιατί δεν ήμουν σίγουρη ότι θέλετε να δείτε κάτι τέτοιο. Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε. Αλλά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι πρέπει να το γνωρίζουν και άλλοι γονείς. Θέλω να προειδοποιήσω κάθε γονιό που χρησιμοποιεί πλαστικά παιχνίδια μπάνιου.Το ήξερα ότι το νερό μπορεί να παγιδευτεί στα παιχνίδια μπάνιου, το είχα διαβάσει και παλαιότερα. Ιδιαίτερα στα μαλακά πλαστικά που έχουν σχεδιαστεί για να πιτσιλάνε νερό. Έχω δει φωτογραφίες τους που είναι γεμάτα με μούχλα. Έτσι τα στράγγιζα μετά από κάθε μπάνιο και τα καθάριζα τακτικά πολύ προσεκτικά. Μάλιστα τα εξέταζα συχνά στο φως για να ψάξω για μούχλα.

Πλαστικά παιχνίδια μπάνιου: Πετάξτε τα! Είναι επικίνδυνα! Αλλά αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι επειδή δεν στεγνώνουν ποτέ στο εσωτερικό, τα αόρατα βακτήρια κάνουν πάρτι εκεί μέσα!«Πιτσίλισε τα μάτια του με ένα παιχνίδι μπάνιου»

Αυτό σκέφτηκα όταν παρατήρησα για πρώτη φορά ότι το μάτι του ήταν ελαφρώς κόκκινο. Σκέφτηκα ότι ερεθίστηκε από το νερό και δεν έδωσα πολύ σημασία. Αλλά εκείνο το βράδυ αφού παρατήρησα ότι το μάτι του ήταν ακόμα κόκκινο, τον πήγαμε στα επείγοντα.

Ο γιατρός μας έδωσε σταγόνες. Σύμφωνα με τις οδηγίες του, του έδωσα μια ενισχυτική δόση στη μέση της νύχτας για να διαβεβαιώσω ότι θα ήταν καλύτερα μέχρι το πρωί.Αυτό που είδα το πρωί όταν τον βρήκα στην κούνια του δεν το περίμενα καθόλου!

Το μάτι του ήταν πρησμένο στο διπλάσιο μέγεθος και το κοκκίνισμα εξαπλώθηκε στο μάγουλό του!

Τρέξαμε αμέσως στο νοσοκομείο και του έδωσαν αμέσως αντιβιοτικά! Το οίδημα ήταν σοβαρό πλέον, του έγινε αξονική τομογραφία για τον έλεγχο του αμφιβληστροειδούς του.

Η σοβαρή μόλυνση εξαπλώθηκε σε όλο το πρόσωπό του και στα δύο μάτια! Οι γιατροί με προειδοποίησαν ότι μπορεί να χάσει την όρασή του, ήταν τρομακτικό! Ευτυχώς, στο τέλος τα μάτια του θεραπεύτηκαν.Λοιπόν σας προειδοποιώ. Πετάξτε τα πλαστικά παιχνίδια μπάνιου! Είναι επικίνδυνα!

Δεν μπορείτε να τα καθαρίσετε. Δεν έχω φωτογραφίες με μούχλα μέσα για να σας δείξω. Γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε. Αυτό που προκάλεσε τη μόλυνση στο μωρό μου δεν ήταν ορατό. Δεν μπορείτε να δείτε τα βακτήρια. Δεν μπορείτε να ελέγξετε αυτό που συμβαίνει εκεί μέσα. Απλά πετάξτε τα!

Μετά την αποκάλυψη στο ποστ της, η μαμά είπε ότι έλαβε πάρα πολλά σχόλια αλλά και μηνύματα από γονείς που είχαν “παρόμοια” ατυχήματα με τα δικά τους μικρά.

Η περιπέτεια για το μωρό αυτής της μαμάς είχε αίσιο τέλος. Όμως είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας για την επικινδυνότητα των πλαστικών παιχνιδιών μπάνιου και τη χρήση τους.Το επιβεβαιώνουν και οι έρευνες.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Biofilms and Microbiomes το 2018, επιβεβαιώνει.

Τέσσερα στα πέντε παιχνίδια μπάνιου που εξετάστηκαν, είχαν «δυνητικά παθογόνα βακτήρια» σύμφωνα με τους ερευνητές.

Για τη μελέτη, Ελβετοί και Αμερικανοί ερευνητές εξέτασαν το βιολογικό φορτίο σε 19 παιχνίδια μπάνιου που συλλέχθηκαν από τυχαία νοικοκυριά. Καθώς και έξι παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκαν σε ελεγχόμενες συνθήκες καθαρού ή βρώμικου νερού.Διαπίστωσαν ότι όλα τα εξεταζόμενα παιχνίδια μπάνιου «είχαν πυκνό και γλοιώδες biofilm» στις εσωτερικές τους επιφάνειες. (biofilm είναι μια συσσωρευμένη βιομάζα βακτηρίων και εξωκυτταρικού υλικού που είναι σφιχτά προσκολλημένο σε μια επιφάνεια και δεν μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα). Επιπλέον, στο 56% των παιχνιδιών και σε όλα τα παιχνίδια με βρώμικο νερό είχαν συσσωρευτεί μύκητες.Η λύση

Εκτός από το προφανές, να μην χρησιμοποιούμε τέτοια παιχνίδια μπάνιου, υπάρχει και η λύση να προτιμούμε αυτά που δεν έχουν καθόλου τρύπες. Έτσι ώστε να μην υπάρχει τρόπος να εισέλθει νερό μέσα. Δεν είναι τόσο διασκεδαστικό, αφού δεν πιτσιλάει, αλλά είναι τουλάχιστον ασφαλές.Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.