Πώς να φτιάξεις vintage καραμελωμένα μήλα

Υπάρχουν μυρωδιές, γεύσεις, αντικείμενα ή ακόμη και σκέψεις που σου προκαλούν μια ατέλειωτη νοσταλγία. Σου ξυπνούν μνήμες και σου δημιουργούν εκείνη τη γλυκιά αίσθηση του γνώριμου και του οικείου. Όταν λοιπόν σκόνταψα πάνω σε αυτά τα καραμελωμένα μήλα, δε θα το κρύψω, με διαπέρασε ένα ρίγος συγκίνησης. Ένιωσα αυτή τη νοσταλγία.

Αυτά τα νοσταλγικά καραμελωμένα μήλα λοιπόν, σήμερα τα ονομάζουμε vintage και είναι πολύ της μόδας. Σαν κέρασμα σε γάμους, σε βαπτίσεις, σε πάρτι, σαν στολισμός σε τραπέζια, ακόμα και σαν μπομπονιέρα, είναι μια πολύ έξυπνη και όμορφη ιδέα. Ψάχνοντας βέβαια λίγο διαπίστωσα πως είναι και μια πολύ ακριβή ιδέα, καθώς ένα από τα μηλαράκια πωλείται γύρω στα 2 ευρώ. Γιατί λοιπόν να μην τα φτιάξουμε εύκολα μόνες μας και μάλιστα σε μια ακόμη πιο vintage εκδοχή;

καραμελωμένα μήλα 2 e-mama

DIY Συνταγή για vintage καραμελωμένα μήλα

Συστατικά

☺ 12-15 μικρά κόκκινα μήλα

☺ 2 κούπες ζάχαρη

☺ 1 κούπα γλυκόζη

☺ 1 ½ κούπα νερό

☺ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (η συνταγή λέει 16 σταγόνες, αλλά αν θες να πετύχεις το έντονα κόκκινο χρώμα που συναντάς στα γλειφιτζούρια που πωλούνται στα πανηγύρια πρέπει να προσθέσεις αρκετές ακόμα σταγόνες)

☺ 12-15 μικρά κλαδιά δέντρου (τα κλαδάκια στις φωτογραφίες είναι λεύκα)

☺ θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)

Κόψε τα κλαδάκια στο επιθυμητό μήκος και κάνε μυτερή τη μία άκρη, ώστε να είναι πιο εύκολο να τρυπήσεις τα μήλα.

 καραμελωμένα μήλα 3 e-mama

Πλύνε και στέγνωσε τα μήλα. Βγάλε το κοτσάνι. Βάλε το κάθε κλαδάκι σε ένα μήλο.

καραμελωμένα μήλα 4 e-mama

καραμελωμένα μήλα 5 e-mama

Τοποθέτησε τα μήλα σε ένα δίσκο, στον οποίο προηγουμένως έχεις απλώσει λαδόχαρτο. Σε ένα κατσαρολάκι ανακάτεψε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό και ζέστανε σε μέτρια θερμοκρασία.

καραμελωμένα μήλα 6 e-mama

καραμελωμένα μήλα 7 e-mama

καραμελωμένα μήλα 8 e-mama

Ζέστανε μέχρι το μίγμα να φθάσει τους 149-154 βαθμούς Κελσίου (αν έχεις θερμόμετρο). Διαφορετικά δοκιμάζεις ρίχνοντας με ένα κουταλάκι μια μικρή ποσότητα από το σιρόπι σε ένα ποτήρι με κρύο νερό. Αν το σιρόπι σχηματίζει σκληρές, εύθραυστες κλωστές, τότε είναι έτοιμο. Αυτό συμβαίνει σε περίπου 30 λεπτά.

καραμελωμένα μήλα 9 e-mama

Αναλυτικές οδηγίες και δοκιμασμένες συμβουλές για πετυχημένα γλειφιτζούρια μπορείς να βρεις στο Φτιάξε γλειφιτζούρια. Με αυτόν τον τρόπο φτιάξαμε τα γλειφιτζούρια στις δικές μας βαπτίσεις.

Βγάλε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και πρόσθεσε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύοντας καλά. Κρατώντας τα μήλα από το κλαδάκι, βούτηξε τα στο σιρόπι και στριφογύρισε τα μέχρι να καλυφθούν παντού. Όλα αυτά βέβαια γίνονται πολύ γρήγορα γιατί το σιρόπι καραμελώνει πολύ γρήγορα.

καραμελωμένα μήλα 10 e-mama

καραμελωμένα μήλα 11 e-mama

Τοποθέτησε τα καραμελωμένα μήλα στο λαδόχαρτο για να στεγνώσουν.

καραμελωμένα μήλα 12 e-mama

Μπορείς να κρεμάσεις ευχαριστήριες καρτούλες ή ακόμη και κουφέτα, αν προορίζονται για μπομπονιέρα.

καραμελωμένα μήλα 13 e-mama

Πανέμορφα!

καραμελωμένα μήλα 1 e-mama
Vintage καραμελωμένα μήλα

 

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

           Σας περιμένουμε και στην κλειστή ομάδα μας “Δεν είμαι τέλεια μαμά” για να γίνουμε μια όμορφη παρέα

Μετάφραση

Author

Είμαι η Χριστίνα και τριγυρνάω παντού με ένα χαρτί κι ένα μολύβι και γράφω για οτιδήποτε περνάει από το μυαλό ενός αγοροκόριτσου που έγινε μαμά 2 αγοριών που μεγαλώνουν στην επαρχία…την μαμά τους!

Write A Comment