Πόσο εξαρτημένος είσαι απο τα social media; Κάνε το τεστ

Η ταινία “The Social Media Generation”, του Shoukei Tam, αφηγείται την εξάρτηση του δυτικού κόσμου από τα social media.

Το animation μικρού μήκους βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ του Μarc Μarοn και επικεντρώνεται στο πώς η νέα γενιά ζει μια δεύτερη ζωή στην ψηφιακή πραγματικότητα σε βαθμό που δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την “cyber ταυτότητα” της.

FoMO: Fear Of Missing Out. Το σύνδρομο των social media

Την ίδια ώρα σε όλο τον πλανήτη, το ακρώνυμο FoMO φαίνεται πως μεταδίδεται όλο και περισσότερο από στόμα σε στόμα ή πιο σωστά από iphone σε ipad και πάει λέγοντας, ενώ αποτελεί το σύνδρομο της νέας, ψηφιακής εποχής.
Ο ορισμός των New York times, «Ο φόβος μην χάσεις το τι συμβαίνει», είναι εύστοχος και συνάμα τρομακτικός.

Συγκεκριμένα, ως “FoMO” χαρακτηρίζεται από τους ψυχολόγους, το σύνδρομο κατά το οποίο ο χρήστης κατακλύζεται από τον φόβο, μήπως χάσει κάτι ενδιαφέρον που κάνουν οι άλλοι και για το λόγο αυτό παραμένει συνεχώς συνδεδεμένος…

Δείτε το video μεταγλωττισμένο από τον videoman


Social Media Generation – Shοukei Τam από CDemo83

Ο Dr Andy Przybylski του πανεπιστημίου του Essex, επισημαίνει πως το φαινόμενο του FoMO δεν είναι κάτι νέο αλλά η σύγχρονη τεχνολογία και τα social media, μας προσφέρουν ένα “παράθυρο” στις ζωές των άλλων με έναν τρόπο που δεν έχουμε δει ποτέ άλλοτε.

Ο ίδιος, δημιούργησε ένα τεστ που αποτελείται από 17 ερωτήσεις κλειστού τύπου και με την υποβολή των απαντήσεων γνωστοποιεί στον ενδιαφερόμενο σε ποιο από τα 3 επίπεδα του FoMO (χαμηλό, μεσαίο, υψηλό) κατατάσσεται.

Κάνε το τεστ εδώ

Διάβασε το κόμικ εδώ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Σας περιμένουμε και στην κλειστή ομάδα μας “Δεν είμαι τέλεια μαμά” για να γίνουμε μια όμορφη παρέα!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.