Project : Breastfeeding. Ένας μπαμπάς υποστηρίζει το θηλασμό

Ο Hector Cruz είναι ένας απίθανος υποστηρικτής του θηλασμού

Απενοχοποιήστε το δημόσιο θηλασμό. Άντρες ενημερωθείτε. Στηρίξτε τις γυναίκες.

Αυτή είναι η αποστολή μου και το Project : Breastfeeding (Ο θηλασμός) είναι το ταξίδι μου.

Το όνομά μου είναι Hector Cruz και είμαι σύζυγος και πατέρας ενός όμορφου κοριτσιού, της Σοφία.

Το ταξίδι μου στον κόσμο της υποστήριξης του μητρικού θηλασμού ξεκίνησε την επόμενη ημέρα που γεννήθηκε η κόρη μου. Υπέθεσα, όπως κάθε νέος μπαμπάς, ότι ο θηλασμός είναι εύκολος και ότι κάθε νέο μωρό και νέα μαμά, ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν και έτσι απλά λειτουργεί ο θηλασμός. Αλλά ήμουν τόσο λάθος! Η γυναίκα και η κόρη μου είχαν σοβαρά θέματα, η Σοφία είχε ίκτερο, είχε χάσει πολύ βάρος, και ο γιατρός ήθελε να της δίνουμε συμπλήρωμα φόρμουλα . Και ενώ είχαμε τον αγώνα μας για το θηλασμό, όλοι οι Σύμβουλοι Θηλασμού στο νοσοκομείο είχαν άδεια άνευ αποδοχών εκείνη τη περίοδο.

Αμέσως μπήκα στα βαθιά σε έναν κόσμο που δεν ήξερα τίποτα και ως νέος πατέρας ένιωσα απελπισμένος, χαμένος, μπερδεμένος, και το φυσικό μου ένστικτό, μου έλεγε να διορθώσω το πρόβλημα.

Η πρώτη ιδέα που σκέφτηκα, ήταν να ζητήσω βοήθεια από μια ομάδα για το θηλασμό στο Facebook, που η σύζυγός μου είναι μέλος. Οι γυναίκες σε αυτή τη σελίδα ήταν απίστευτα εξυπηρετικές και είμαι πολύ σίγουρος ότι κέρδισα τον τίτλο ” Οι πιο cool σύζυγος / μπαμπάς της χρονιάς ” από αυτές τις κυρίες . Ήρθα σε επαφή και κάλεσα σπίτι μας, μια καταπληκτική σύμβουλο θηλασμού για να βοηθήσει τη γυναίκα και την κόρη μου να ξεκινήσουν το ταξίδι του θηλασμού.

Και τότε άρχισα να ερευνώ περισσότερα πράγματα για το θηλασμό και έμαθα τόσα πολλά που θα ήθελα να τα γνώριζα πριν γεννηθεί η κόρη μου. Αν εγώ ο ίδιος είχα ενημερωθεί πριν από τη γέννησή της , θα μπορούσα να βοηθήσω τη γυναίκα και την κόρη μου να αποκτήσουν τον ιδιαίτερο αυτό δεσμό από την αρχή . Έμαθα πως πρέπει να τοποθετούνται τα μωρά στην αγκαλιά για να θηλάσουν, πως πρέπει να πιάνουν τη θηλή, τι είναι η αγκυλογλωσσία και πολλά άλλα.

Άρχισα να εκπαιδεύω τον εαυτό μου με κάθε δυνατό τρόπο και πραγματικά άρχισα να βλέπω τη σημασία του μητρικού θηλασμού.

Τα στήθη της γυναίκας μου μετατράπηκαν από σεξουαλικό αντικείμενο σε κάτι πολύ πιο όμορφο! Τα στήθη της έγιναν μια φυσική επέκταση του εαυτού της, για να δώσει στην κόρη μου τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόταν για να ζήσει. Τα μάτια μου άνοιξαν και τώρα πια μπορούσα να δω το στήθος ως αυτό που πραγματικά σημαίνει, και όχι ως υπερβολικά  σεξουαλικό αντικείμενο που ως κοινωνία έχουμε συνηθίσει.

Τότε ήταν που το Project : Breastfeeding άρχισε να δημιουργείται.

Αν μπορούσα θα το έκανα...
Αν μπορούσα θα το έκανα…

Ο στόχος μου με το Project : Breastfeeding είναι να βοηθήσει να αποστιγματιστεί ο δημόσιος θηλασμός και πιστεύω ότι όλα ξεκινούν από την εκπαίδευση. Οι νέοι πατέρες χρειάζονται εκπαίδευση για να μάθουν τα οφέλη του θηλασμού και πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν στη δημιουργία μιας υπέροχης σχέσης θηλασμού, για τη μητέρα και το παιδί . Θέλω οι γυναίκες να αισθάνονται δυνατές και αποφασισμένες να κάνουν το πιο φυσικό πράγμα για τις ίδιες και για το παιδί τους και να έχουν τους συζύγους τους ως τους μεγαλύτερους υποστηρικτές τους.

Η κοινωνία πρέπει να αλλάξει και να δεχθεί το θηλασμό ως φυσιολογικό!

meme3

Αυτός είναι ο απώτερος στόχος του Project : Breastfeeding. Θα κινητοποιηθώ όσο πρέπει  για να εξαπλωθεί αυτό το έργο σε εθνικό επίπεδο και να είναι αρκετά επιτυχημένο, σε σημείο που να βλέπουμε πινακίδες με φωτογραφίες μαμάδων που θηλάζουν τα μωρά τους, ενώ ο μπαμπάς στέκεται περήφανος δίπλα της . Έχω ελπίδες ότι θα βλέπουμε αυτές τις εικόνες σε όλες τις μεγάλες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με την ελπίδα ότι θα χρησιμεύσουν ως μια οπτική υπενθύμιση ότι ο θηλασμός είναι φυσικός και όμορφος και θα σπάσει το στίγμα του δημόσιου θηλασμού.

meme2-570x380

Τέλος, θέλω να μετατρέψω αυτό το Project σε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που θα προσφέρει μαθήματα υποστήριξης του θηλασμού στους πατέρες. Ως σύζυγοι, θέλουμε να είμαστε εκεί για τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας, αλλά μερικές φορές δεν ξέρουμε από πού να αρχίσουμε. Θέλω οι γυναίκες να ξέρουν ότι οι σύζυγοί τους είναι εδώ για να τις υποστηρίξουν, να τις ενδυναμώσουν και να τις βοηθήσουν στο ταξίδι του θηλασμού!

meme3-570x380

 

meme5-570x380

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 🙂

Σας περιμένουμε και στην κλειστή ομάδα μας “Δεν είμαι τέλεια μαμά” για να γίνουμε μια όμορφη παρέα!

[dt_button size=”medium” animation=”none” color=”” link=”http://www.iamnotthebabysitter.com/unlikely-breastfeeding-advocate/

” target_blank=”true”]Μετάφραση[/dt_button]

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.