Το πρώτο ελληνικό δημόσιο σχολείο με αίθουσα… ηρεμίας – ησυχίας

Όταν υπάρχει είδηση και γεγονός που αφορά στη βελτίωση των ελληνικών σχολείων, χαίρομαι τόσο πολύ! Και όταν μάλιστα είναι κάτι τόσο πρωτοποριακό ενθουσιάζομαι κιόλας! Και εύχομαι κάποια στιγμή να υπάρξει σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Είσαι έτοιμη να διαβάσεις κάτι πολύ διαφορετικό;

Από ΑΠΕ – ΜΠΕ:

Αυτό είναι το πρώτο ελληνικό δημόσιο σχολείο με αίθουσα ηρεμίας – ησυχίας. Tο 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου εκτός από τις συνηθισμένες αίθουσες διδασκαλίας διαθέτει και την πρωτοποριακή για τα δεδομένα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος «Αίθουσα Ηρεμίας- Ησυχίας».

Το πρώτο ελληνικό δημόσιο σχολείο με αίθουσα… ηρεμίας – ησυχίας

Η εν λόγω σχολική αίθουσα αποσκοπεί στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών, τη βελτίωση της σχολικής επίδοσης, την ομαλή ένταξη και προσαρμογή των μαθητών στο σχολείο, με παιδαγωγικές μεθόδους αποφόρτισης-εκτόνωσης των μαθητών, εξάσκησης της συγκέντρωσης και προσοχής, δημιουργίας συνθηκών, χαλάρωσης, ηρεμίας.

Το πρώτο ελληνικό δημόσιο σχολείο με αίθουσα… ηρεμίας – ησυχίας

Η δημιουργία της έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ και ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής διδακτικών πρακτικών.

Το πρώτο ελληνικό δημόσιο σχολείο με αίθουσα… ηρεμίας – ησυχίας

Το πρωτοποριακό εγχείρημα παρουσιάστηκε επισήμως την Πέμπτη 6 Μαρτίου και όλοι ευελπιστούν στην καλύτερη δυνατή λειτουργία της αίθουσα και αναμένουν θετικά αποτελέσματα στη μαθησιακή διαδικασία, στη ψυχική υγεία και στις διαπροσωπικές σχέσεις των μαθητών.

Πραγματικά υπέροχο! Τόσο απλό μα τόσο σημαντικό!

Liza

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο! : ) Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια!)

  Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα!

Author

Γεια σου! Είμαι e-mama Λίζα, Θεσσαλονικιά από κούνια, καλλιτεχνικό και ανήσυχο πνεύμα, λατρεύω οτιδήποτε κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους! Η ζωή μου κινείται γύρω από 2 μικρούς και πολύχρωμους σίφουνες! Μαζί θα ενημερωθούμε, θα διασκεδάσουμε, θα μαγειρέψουμε και θα βγάλουμε από μέσα μας ότι μας βαραίνει!

Write A Comment