Πρώτο και δεύτερο παιδί: Οι 15 διαφορές

Πρώτο και δεύτερο παιδί: Οι 15 διαφορές

Πρώτο και δεύτερο παιδί: Οι 15 διαφορές 

Όσο να πεις, υπάρχουν κάποιες διαφορές στο πρώτο με το δεύτερο παιδί! Και αν εσύ νόμιζες ότι το δεύτερο παιδί θα έρθει σαν μια επανάληψη του πρώτου, γελάστηκες για τα καλά, όπως και εγώ!

Πρώτο και δεύτερο παιδί λοιπόν! Αυτές είναι οι διαφορές που συναντάμε οι περισσότερες τουλάχιστον από εμάς! Απόλαυσε!

1. Οι εορτασμοί 

Στο πρώτο παιδί: Όταν περιμένεις το πρώτο σου παιδί οι άνθρωποι γύρω σου σε ταχταρίζουν και σε προσέχουν λες και δεν υπάρχει άλλη έγκυος στη γη. Πλημμυρίζεσαι από δώρα και προσοχή από συγγενείς, φίλους, φίλους των φίλων μέχρι και από το σκύλο των φίλων.

Κατά την άφιξη του μωρού οι επισκέπτες σου συνωστίζονται στην αίθουσα αναμονής και κατακλύζουν όλο το οικοδομικό τετράγωνο. Δεν έχεις ξαναδεί τόσους ανθρώπους μαζί.

Στο δεύτερο παιδί: Χμμ, μα που πήγαν όλοι;

2. Οι φωτογραφίες

Στο πρώτο παιδί: Ξεκινάς να φωτογραφίζεις την κοιλιά σου πριν καν γίνει εμφανής η εγκυμοσύνη σου, εβδομαδιαία ή και καθημερινά και συνεχίζεις να φωτογραφίζεις το παιδί με τον ίδιο ρυθμό τουλάχιστον μέχρι να γίνει δύο.

Στο δεύτερο παιδί: Όσες φωτογραφίες έχεις από τη δεύτερη εγκυμοσύνη υπάρχουν γιατί τραβήχτηκαν τυχαία και αυτές που τραβήχτηκαν σκόπιμα υπάρχουν για να έχεις αποδείξεις για το μέλλον ότι όντως ήσουν έγκυος για δεύτερη φορά.

3. Οι ασθένειες

Στο πρώτο παιδί: Το πρώτο μωρό δεν αρρωσταίνει σχεδόν ποτέ. Με την παραμικρή μυξούλα όμως, παίρνεις τηλέφωνο 1867 φορές τον παιδίατρο και άμα δεν στο σηκώσει το πας κατευθείαν στα επείγοντα.

Στο δεύτερο παιδί: Το δεύτερο παιδί έχει μυξούλες από την πρώτη εβδομάδα γέννησης του. Το μεγαλύτερο αδερφάκι του φέρνει όλες τις καλές αρρώστιες από τον παιδικό σταθμό. Έχεις μάθει πλέον το Otrisalin και δώστου και πάρτου, μια φυσιολογικός ορός, μια ρουφηχτίρι για τις μύξες. Δεν ενοχλείς πια τον παιδίατρο.

4. Η διαχείριση του χρόνου

Στο πρώτο παιδί:  Δεν υπάρχει χρόνος για να κάνεις τίποτα άλλο, παρά μόνο να ασχοληθείς με το παιδί. Οι εξορμήσεις σου στον έξω κόσμο γίνονται προσεκτικά χρονομετρημένες για να μη χαλάσεις το πρόγραμμα του μωρού. Δεν μπορείς να δεσμευτείς σε προγράμματα τύπου «θα δούμε» γιατί πρέπει να κανονίσεις τουλάχιστον ένα χρόνο πριν τι θα κάνεις με το μωρό.

Στο δεύτερο παιδί: Δεν μπορείς να θυμηθείς πως στο καλό ένιωθες τόσο απασχολημένη με ένα μόνο παιδί. Ο κόσμος πια γυρίζει κανονικά και για σένα και τα προλαβαίνεις όλα εις διπλούν. 

5. Ο θηλασμός

Στο πρώτο παιδί: Προσπάθησες, ξαναπροσπάθησες, και απλά απογοητεύτηκες. Είσαι σίγουρη πια ότι εσύ δεν έχεις γάλα.

Στο δεύτερο παιδί: Μπορεί να ήσουν σίγουρη κάποτε, αλλά τώρα το δεύτερο μωρό σου θηλάζει ακατάπαυστα.

6. Η ανταπόκριση

Στο πρώτο παιδί: Με το παραμικρό κλάμα του μωρού τρέχεις να το καθησυχάσεις για χάρη του μωρού

Στο δεύτερο παιδί: Με το παραμικρό κλάμα του μωρού τρέχεις να το καθησυχάσεις για χάρη του μωρού αλλά και του μεγαλύτερου αδερφού που δεν πρέπει να ξυπνήσει γιατί τότε θα έχεις βραδινή χορωδία.

7. Η καθαριότητα

Στο πρώτο παιδί: Το μωρό φτύνει μια μικρή ποσότητα σάλιου στο φορμάκι του και αλλάζεις όλα τα ρούχα του μέχρι και την πάνα του για να είναι καθαρό.

Στο δεύτερο παιδί: Το μωρό φτύνει σάλια και φαγητό στο φορμάκι του και εσύ τα σκουπίζεις με τα χέρια σου. Αυτά που δεν φεύγουν τα ξύνεις με τον αντίχειρά σου. Σηκώνεις το μωρό από το καρεκλάκι του και το τινάζεις ελαφρώς για να φύγουν και τα ψίχουλα στο πάτωμα. Δε βαριέσαι θα τα καθαρίσεις μετά, μαζί με τις υπόλοιπες βρωμιές που έχει κάνει το πρώτο σου παιδί που είναι πια νήπιο.

Η υπερβολική καθαριότητα στο σπίτι αυξάνει τον κίνδυνο για παιδική λευχαιμία

8. Η ανάπτυξη

Στο πρώτο παιδί: Παροτρύνεις και ενθαρρύνεις τις κινητικές δεξιότητες και την περιπατητική του ανάπτυξη. Επαινείς όλα τα επιτεύγματα.

Στο δεύτερο παιδί: Παροτρύνεις και ενθαρρύνεις το δεύτερο παιδί να μείνει όσο γίνεται ακίνητο σε ένα σημείο για να μπορέσεις να κυνηγήσεις το πρώτο παιδί. Το επαινείς όταν το καταφέρνει.

9. Η ασφάλεια

Στο πρώτο παιδί: Έχεις αγοράσει προστατευτικά για τις γωνίες, κάγκελα για να μην έχει πρόσβαση στις σκάλες και γενικά έχεις θωρακίσει το σπίτι για να προστατεύσεις το παιδί από τους κινδύνους του σπιτιού.

Στο δεύτερο παιδί: Έχεις τα προστατευτικά από το πρώτο παιδί, αλλά δεν χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα. Το δεύτερο παιδί σκαρφαλώνει ήδη τις σκάλες από μωρό βλέποντας το αδερφάκι του και έχει μάθει ήδη αυτοάμυνα από την καθημερινή επαφή μαζί του.

10. Το δέσιμο

Στο πρώτο παιδί: Θέλεις να το έχεις συνέχεια μαζί σου και αγκαλιά γιατί είναι το πρώτο σου.

Στο δεύτερο παιδί: Θέλεις να το έχεις συνέχεια μαζί σου και αγκαλιά γιατί είναι το δεύτερο σου.

11. Η παραγωγικότητα

Στο πρώτο παιδί: Τα Σαββατοκύριακα η οικογένεια βγαίνει μαζί  για τις υποχρεώσεις. Κάνετε μαζί με την ησυχία σας τα ψώνια και ίσως μετά να πάτε και κάπου ήσυχα για ένα καφέ.

Στο δεύτερο παιδί: Τα Σαββατοκύριακα η οικογένεια βγαίνει μαζί  για τις υποχρεώσεις. Ο μπαμπάς παίρνει από το χέρι το πρώτο παιδί και σε μια κούρσα δρόμου τρέχει να κάνει τα ψώνια της εβδομάδας. Εσύ μένεις με το νεογέννητο στο αυτοκίνητο να το θηλάσεις ή να το ησυχάσεις και απλά περιμένεις. Σου φαίνεται λίγο άδικο και αφού τελειώσετε με το μωρό, κάνεις την κίνηση να βγεις έξω να πάτε να τους βρείτε.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή εμφανίζονται λαχανιασμένοι ο άντρας σου με το πρώτο παιδί από την κούρσα στο σούπερ μάρκετ και έφυγε κάθε ελπίδα να δεις και εσύ λίγο κόσμο. Για καφέ ούτε λόγος. Σκέφτεσαι ότι τη Δευτέρα θα κάνετε το ίδιο μόνο που τότε θα έχεις και τα δύο παιδιά μαζί σου, χωρίς τον άντρα σου.

12. Η οργάνωση

Στο πρώτο παιδί: Λίγα μικρά και χαριτωμένα παιχνιδάκια, baby gadgets και ένα χαλάκι δραστηριοτήτων. Είναι τόσο χαριτωμένα και μαζεύονται εύκολα! Το σπίτι είναι πάντα συμμαζεμένο.

Στο δεύτερο παιδί: Πολλά, μεγάλα και διάσπαρτα παιχνίδια καταλαμβάνουν όλους τους χώρους του σπιτιού. Καταλαβαίνεις ότι όσο μεγαλώνει το πρώτο σου παιδί τόσο μεγαλώνει και ο όγκος των παιχνιδιών του και τώρα έχεις να μαζεύεις παιχνίδια επί δύο. Η κατάσταση δεν σώνεται ούτε με τα κουτιά αποθήκευσης από το ΙΚΕΑ. Το σπίτι είναι πάντα ασυμμάζευτο.

 Διάβασε επίσης  Πρώτη και δεύτερη εγκυμοσύνη: 8 διαφορές

13. Τα προνόμια

Στο πρώτο παιδί: Το πρώτο παιδί έχει τα προνόμια της αποκλειστικής προσοχής σου σε αυτό.

Στο δεύτερο παιδί: Το δεύτερο παιδί έχει τα προνόμια της εμπειρίας που έχεις από το πρώτο παιδί.

14. Οι επιπτώσεις στη ζωή σου

Στο πρώτο παιδί: Στο πρώτο παιδί μαζί με τη χαρά έρχεται και η σφοδρή συνειδητοποίηση ότι είσαι υπεύθυνος για αυτό το παιδί για όλη την υπόλοιπη ζωή σου. Οι ευθύνες γίνονται ξαφνικά πολλές και πρέπει οπωσδήποτε να τα βγάλεις επιτυχώς εις πέρας.

Στο δεύτερο παιδί: Στο δεύτερο παιδί … παθαίνεις ακριβώς το ίδιο.

Διάβασε επίσης τις  10 αδικίες όταν είσαι το δεύτερο παιδί στην οικογένεια10 αδικίες όταν είσαι το δεύτερο παιδί στην οικογένεια

 15. Η αγάπη

Στο πρώτο παιδί: Το πρώτο παιδί φέρνει το πιο δυνατό συναίσθημα αγάπης που έχεις νιώσει ποτέ, για πρώτη φορά στη ζωή σου.

Στο δεύτερο παιδί: Το δεύτερο παιδί φέρνει το πιο δυνατό συναίσθημα αγάπης που έχεις νιώσει ποτέ, για πρώτη φορά στη ζωή σου. Ξανά. 🙂

Εεεπ! Μη φύγεις! Δες επίσης Πρώτη και δεύτερη εγκυμοσύνη: 8 διαφορές

Λίζα

Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε. Κοινοποίησε αυτό το άρθρο για να το διαβάσουν και άλλοι. Όμως ΔΕΝ επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια 

Ακολούθησε μας αν θέλεις επίσης και στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON

You May Also Like