Συνταγή για την τέλεια βουτυρόκρεμα

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ τρελαίνομαι για βουτυρόκρεμα! Είναι το αγαπημένο μου παιχνίδι στη ζαχαροπλαστική που λατρεύω! Της δίνω όσο περισσότερα χρώματα μπορώ, την απλώνω πάνω στα cupcakes μου, την πασπαλίζω με χρωματιστή τρούφα – παίζω μαζί της χειμώνα καλοκαίρι! 🙂

Μέχρι στιγμής όμως δεν είχα επιχειρήσει να κάνω δική μου βουτυρόκρεμα. Μάλλον γιατί δεν είχα καλή συνταγή ή χρόνο για να ψάξω καλή συνταγή. Και άμα δεν είναι η τέλεια συνταγή απλά δεν θα την κάνω.

Ώσπου guess what! Βρήκα τη τέλεια συνταγή για την τέλεια βουτυρόκρεμα!!!

Και με ιδιαίτερη χαρά σας την παρουσιάζω!

.

Υλικά:

– 3 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη

– 225 γραμμάρια (2 ραβδιά ή 1 φλιτζάνι) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

– 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (θα το βρείτε στο σούπερ μάρκετ, αλλά μπορείτε να την αντικαταστήσετε και με τη κλασική βανίλια σε σκόνη)

– 1-2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (με 35% λιπαρά)

 

Εκτέλεση:

Στο μπολ του μίξερ ανακατεύετε τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Στη συνέχεια αυξήστε την ταχύτητα στη μεσαία σκάλα και χτυπήστε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέστε το αλάτι, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα για ακόμη 1 λεπτό. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγη ακόμη κρέμα γάλακτος.

Πως να κάνεις την τέλεια βουτυρόκρεμα

Αποθήκευση και συντήρηση:

Βάλτε τη βουτυρόκρεμα σε ένα αεροστεγές δοχείο,(ή σε ένα τάπερ). Φυλάσσεται στο ψυγείο μέχρι μια εβδομάδα ή στην κατάψυξη μέχρι 3 μήνες.

Για καλύτερα αποτελέσματα, πριν την χρησιμοποιήσετε αφήστε τη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα χτυπήστε τη λιγάκι στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και πάλι. Αν χρειάζεται να πυκνώσει, προσθέστε μια ή δυο κουταλιές ζάχαρη άχνη.

 

Κάντε την και θα με θυμηθείτε! Δεν θα ξαναγοράσετε βουτυρόκρεμα εμπορίου!

.(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή της συνταγής χωρίς άδεια)

  Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

            Αφήστε το σχόλιο σας εδώ κάτω γιατί εμείς θέλουμε να το διαβάσουμε και να κάνουμε κουβεντούλα!

Author

Γεια σου! Είμαι e-mama Λίζα, Θεσσαλονικιά από κούνια, καλλιτεχνικό και ανήσυχο πνεύμα, λατρεύω οτιδήποτε κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους! (όπως πχ η σπανακόπιτα). Η ζωή μου κινείται γύρω από 2 μικρούς και πολύχρωμους σίφουνες, τον 6 ετών Mini Me (Θάνο) και τον 2 ετών Mini Me Junior (Φοίβο). Μαζί θα ενημερωθούμε, θα διασκεδάσουμε, θα μαγειρέψουμε και θα βγάλουμε από μέσα μας ότι μας βαραίνει! Θα με βρεις στα άρθρα και τις φωτογραφίες του e-mama.gr, στα social media, στην επικοινωνία! :)

7 Σχόλια

  1. Καλημέρα. Να ρωτήσω κάτι, απο την στιγμή που προσθέτουμε αλάτι γιατί να μην βάλουμε απο την αρχή κανονικό βούτυρο?

    • Μπορούμε Μαρία να βάλουμε και κανονικό βούτυρο. Απλά η ποσότητα του αλατιού της συνταγής (1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι) είναι μικρότερη από την ποσότητα αλατιού που περιέχει το κανονικό βούτυρο κι έτσι θα βγει λίγο διαφορετική η γεύση. Είναι θέμα γούστου!

  2. Φαίνεται πολύ όμορφη και φαντάζομαι τη νοστιμιά της! Ομολογώ δεν ήξερα ότι υπάρχει βουτυροκρεμα! Φιλιααααα

  3. Χρώμα ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιουμαι σωστά?

  4. Καλημερα! Θα μπορουσες να μας πεις ποσά γραμμάρια αντιστοιχούν σε τρεις κουπες αχνη ζάχαρη;

  5. ΤΡΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Reply

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΟΚΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΧΡΗΣΕΙΜΟΠΟΙΙΣΕΣ

Write A Comment