Η συγκινητική επιστολή ενός διευθυντή στους γονείς πριν τις εξετάσεις

Συνάντησα πρόσφατα μια μαμά που ο γιος της θα δώσει φέτος πανελλήνιες. Αγχωμένη πολύ η ίδια, μου εξομολογήθηκε ότι τον πιέζει γιατί είναι η πιο «κρίσιμη» στιγμή της ζωής του.  Ότι είναι ένας χρόνος και θα περάσει, αξίζει η πίεση.

Καθώς μου περιέγραφε τη σκληρή καθημερινότητα του, το αδιάκοπο διάβασμα, την απαγόρευση εξόδου με τους φίλους του, το άγχος που τον οδήγησε ακόμη και σε απώλεια μαλλιών, αναρωτήθηκα:

Η επιτυχία ή η αποτυχία στις εξετάσεις καθορίζουν τη ζωή ενός εφήβου; Είναι οι εξετάσεις η πιο «κρίσιμη» στιγμή της ζωής του; Αξίζει όλο αυτό; Είναι πραγματικά επιθυμία του παιδιού να αφιερώσει ένα χρόνο από τη ζωή του σε αυτό; Ή μήπως είναι του γονιού;

Αξίζει να διαβάσεις  το άρθρο -> «Ενός λεπτού σιγή για τα όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ». Είναι αφιερωμένο σε εκείνα τα παιδιά που «έχασαν» ένα χρόνο από τη ζωή τους για να κάνουν το χατίρι των γονιών τους. Μα τελικά έχασαν πολλά περισσότερα.

Αξίζει να διαβάσεις το άρθρο του πάτερ Χαράλαμπου -> «Συγχαρητήρια παιδί μου, απέτυχες». Είναι η καλύτερη προσέγγιση γονιού που το παιδί του δεν πέρασε στις Πανελλήνιες εξετάσεις, που έχω διαβάσει ποτέ!

Και αξίζει τόσο πολύ να διαβάσεις την παρακάτω επιστολή ενός υπέροχου διευθυντή σχολείου. Έστειλε αυτό το κείμενο στους γονείς των παιδιών λίγο πριν δώσουν εξετάσεις:

Αγαπητοί γονείς.

Οι εξετάσεις των παιδιών σας θα ξεκινήσουν σύντομα. Ξέρω, ότι είστε όλοι τρομερά αγχωμένοι, προκειμένου το παιδί σας να τα πάει καλά σε αυτές.

Όμως σας παρακαλώ, θυμηθείτε ότι ανάμεσα στους μαθητές που θα κάθονται στα θρανία την ημέρα των εξετάσεων.

Υπάρχει ένας καλλιτέχνης, ο οποίος δεν χρειάζεται να ξέρει άριστα Μαθηματικά.

Υπάρχει ένας επιχειρηματίας, τον οποίο δεν τον εξιτάρει ιδιαίτερα η Ιστορία.

Υπάρχει ένας μουσικός, του οποίου οι βαθμοί στη Χημεία δε θα του αλλάξουν την καριέρα.

Υπάρχει ένας αθλητής, του οποίου η καλή σωματική κατάσταση είναι πιο σημαντική από τις γνώσεις του στη Φυσική.

*Διαβάστε επίσης -> Συγχαρητήτρια παιδί μου, απέτυχες!

Αν το παιδί σας καταφέρει υψηλούς βαθμούς στις εξετάσεις, αυτό θα είναι σπουδαίο! Αν όμως δεν τα καταφέρει, σας παρακαλώ, μην του στερήσετε την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπειά του. Πείτε του ότι έχασε μια μάχη, όχι τον πόλεμο. Ότι είναι απλά μια εξέταση.  Ότι οι βαθμοί δεν αλλάζουν την αγάπη του γονιού προς το παιδί του.

Τα παιδιά σας είναι φτιαγμένα για πολύ σπουδαιότερα πράγματα στη ζωή τους, από ένα διαγώνισμα.

Σας παρακαλώ θυμηθείτε αυτό και έπειτα παρακολουθήστε το παιδί σας να κατακτάει τον κόσμο. Ένα διαγώνισμα ή ένας χαμηλός βαθμός δεν μπορούν να στερήσουν από το παιδί σας τα όνειρα και τα ταλέντα του.

Και, σας παρακαλώ, μην πιστέψετε ποτέ ότι οι γιατροί και οι μηχανικοί είναι οι μόνοι ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη. 

Με θερμούς χαιρετισμούς: Ο Διευθυντής του Σχολείου

*Διαβάστε επίσης το συγκλονιστικό άρθρο -> Ενός λεπτού σιγή για τα όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ

Ο διευθυντής αυτός δε βρίσκεται στην Ελλάδα. Βρίσκεται σε ένα σχολείο της Σιγκαπούρης. Η επιστολή του έγινε viral και συγκίνησε. Με την ευχή να το διαβάσουν περισσότεροι γονείς και να θυμηθούν ξανά ότι το μέλλον ενός παιδιού είναι λαμπρό, μόνο όταν είναι ευτυχισμένο.

Liza

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο! : ) Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια!)

  Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.