Οι σημερινοί μπαμπάδες αφιερώνουν τριπλάσιο χρόνο από ότι οι δικοί μας

Οι εποχές αλλάζουν, οι άνθρωποι εξελίσσονται, τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από εκείνον που μεγαλώσαμε εμείς.

Και αυτό έχει θετική συνιστώσα.

Από ότι φαίνεται μέσα σε όλο αυτό συμπεριλαμβάνεται και η πατρότητα. Ή «μπαμπαδοσύνη» όπως μας αρέσει να το λέμε με τα μικρά μου.

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι σημερινοί μπαμπάδες εμπλέκονται στο μεγάλωμα των παιδιών περισσότερο από ποτέ! Αυτόματα αυτό σημαίνει σημαντικές αλλαγές και στον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά βλέπουν τον κόσμο και τον εαυτό τους.Ισότητα στη γονεϊκότητα

Οι σημερινοί μπαμπάδες αφιερώνουν τρεις φορές περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, από ότι οι μπαμπάδες πριν από δύο γενιές. Κοινώς οι μπαμπάδες σήμερα κάνουν πολλά περισσότερα από όσα έκαναν οι δικοί μας! Ομολογουμένως τα πάνε περίφημα, αλλά θα πρέπει και η κοινωνία να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να τους διευκολύνει να είναι οι μπαμπάδες που θέλουν να είναι.Το 1982, το 43% των μπαμπάδων παραδέχτηκε ότι δεν άλλαξε ποτέ ούτε μια πάνα! Σήμερα, ο αριθμός αυτός είναι κάτω από το 3%! Η έρευνα δείχνει ότι οι μπαμπάδες που φροντίζουν, κάνουν μπάνιο, αλλάζουν πάνες στα μωρά τους, ενδυναμώνουν τη σχέση τους με το παιδί. Όσο μεγαλώνει το παιδί, τόσο δυναμώνει η σχέση. Εκτός αυτού, γίνονται σπουδαία πρότυπα τόσο για τις κόρες όσο και για τους γιους. Και αυτό είναι σούπερ σημαντικό!Αυτό είναι για εκείνους τους μπαμπάδες

Ένα μεγάλο μέρος των σημερινών μπαμπάδων προσπαθούν να μοιραστούν τόσο τα γονεϊκά καθήκοντα, όσο και του σπιτιού.  Βέβαια οι αριθμοί δείχνουν ότι τα πράγματα δεν είναι ακόμη τέλεια. Πολλοί μπαμπάδες παραδέχονται ότι οι ώρες εργασίας είναι ακόμη πάρα πολλές (η μαμά εξακολουθεί να κάνει περισσότερα). Αλλά η πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι σύγχρονοι μπαμπάδες αφιερώνουν 30 λεπτά περισσότερο στις καθημερινές δουλειές του σπιτιού από ότι οι πατέρες τους. Ξοδεύουν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους από τις προηγούμενες γενιές.Αυτή η νέα τάση των μπαμπάδων να κάνουν περισσότερα στο σπίτι, δεν είναι μόνο καλό για τα παιδιά μας, είναι καλό και για τους γάμους μας (κάτι που είναι επίσης καλό για τα παιδιά μας). Οι έρευνες δείχνουν ότι όταν το 60% των γονικών ευθυνών πέφτουν στη μαμά, η σχέση μεταξύ του ζευγαριού υποφέρει.Πρέπει να στηρίξουμε τους μπαμπάδες σε αυτά τα νέα δεδομένα

Το Pew διαπίστωσε ότι περίπου οι μισοί μπαμπάδες θέλουν να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους. Απλώς δεν υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χρόνος λόγω εργασίας ή συνθηκών ζωής.

Σύμφωνα με τον Kevin Shafer, αναπληρωτή καθηγητή κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Brigham Young, οι μπαμπάδες «λένε επανειλημμένα στους ερευνητές ότι θέλουν να συμμετέχουν περισσότερο ως γονείς. Ωστόσο η κοινωνική πολιτική συχνά τους εμποδίζει να είναι οι μπαμπάδες που θέλουν να είναι».Η έρευνα του Shafer έδειξε ότι.

«Οι πατέρες που εργάζονται σε δουλειές που προωθούν την οικογενειακή συμμετοχή, είναι συναισθηματικά αφοσιωμένοι και καλύτεροι γονείς.

Ναι έχουμε ακόμη πολλά εμπόδια να ξεπεράσουμε ως κοινωνία, αλλά γίνονται σημαντικά βήματα. Μπαμπάδες είμαστε μαζί σας! Μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο!

*Επ! Μη φύγεις αν δεν επισκεφτείς την κατηγορία -> “Μπαμπάς εν δράσει”!


Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.