Στρατιώτης έστειλε γράμμα στη μαμά του το 1945 και παραδόθηκε τώρα

Μπορείς να φανταστείς έναν κόσμο χωρίς άμεση επικοινωνία με τον άνθρωπο σου;

Ναι ξέρω, ούτε και εγώ! Ούτε κατά διάνοια!

Πόσο μάλλον σε μια επικίνδυνη κατάσταση όπως αυτή του πολέμου!

Την περίοδο του πολέμου λοιπόν, αλλά και μετά από αυτόν, οι άνθρωποι επικοινωνούσαν με αλληλογραφία.

Τα γράμματα ήταν πολύτιμα και υπέρ σημαντικά! Ήταν ο μόνος τρόπος επικοινωνίας που είχαν μεταξύ τους! Το να χαθεί λοιπόν ένα τέτοιο γράμμα ήταν λόγος ανησυχίας και άγχους.

Τι έγιναν όμως αυτά τα χαμένα γράμματα; Κάποια από αυτά βρίσκονται έπειτα από ολόκληρες δεκαετίες!

Σχεδόν 80 χρόνια πέρασαν από αυτό το χαμένο γράμμα που ξύπνησε αναμνήσεις. Σύμφωνα με τη New York Times, ο 22χρονος στρατιώτης John Gonsalves έστειλε ένα γράμμα στη μαμά του το 1945. Δεν του πήγε στο μυαλό ότι θα παραδοθεί και θα ανοιχτεί από την γυναίκα του (την οποία δεν είχε συναντήσει καν ακόμα) τόσα χρόνια μετά!

Η Angelina Gonsalves είναι η χήρα του στρατιώτη. Όταν της χτύπησαν το κουδούνι για να της παραδώσουν το γράμμα νόμιζε ότι συμβαίνει κάτι άλλο. Ή ότι κάποιος της κάνει πλάκα. Τελικά το παρέλαβε, το άνοιξε και το διάβασε.Το γράμμα του, το οποίο έγραψε στις 6 Δεκεμβρίου του 1945, ξεκινούσε ως εξής.

«Αγαπητή μαμά, έλαβα άλλο ένα γράμμα από σένα σήμερα και χάρηκα που όλα είναι εντάξει. Όσο για εμένα, είμαι καλά, τα πάω καλά. Αλλά το φαγητό, είναι πολύ άθλιο».

Στην επιστολή του ο στρατιώτης ζητά από τη μητέρα του να μην του στείλει άλλα δέματα, επειδή πιστεύει ότι δεν θα είναι εκεί για πολύ καιρό ακόμη. Ρωτάει για τους φίλους του Τζιμ και Μπιλ. Και ελπίζει να είναι σπίτι τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 1946.Στρατιώτης έστειλε γράμμα στη μαμά του το 1945 και παραδόθηκε τώρα

Μπορείς να φανταστείς το σοκ που έπαθε η γυναίκα;

«Ήταν απίστευτο. Αναγνώρισα τις όμορφες καμπύλες στα γράμματα του. Όταν το διάβαζα ένιωθα ότι ήταν πραγματικά εκεί μαζί μου!»

Η Ταχυδρομική Υπηρεσία στο Pittsburgh ανακαλύπτει συχνά τέτοιες χαμένες επιστολές. Σκοπός είναι να κάνουν ότι είναι δυνατό προκειμένου να παραδώσουν αυτά τα χαμένα γράμματα ακόμα και σχεδόν έναν αιώνα μετά. Θεωρούν την παράδοση ενός τέτοιου γράμματος, υψίστης σημασίας για τους συγγενείς. Και έτσι είναι πραγματικά.Έψαξαν την οικογένεια του στρατιώτη παντού

Ο στρατιώτης έστειλε το γράμμα στη μητέρα του. Η οποία όμως προφανώς έχει πεθάνει εδώ και αρκετά χρόνια. Η διεύθυνση που είχε πάνω το γράμμα, δεν αντιστοιχεί πλέον σε κάποιο σπίτι. Το γράμμα γράφτηκε 8 χρόνια πριν ο στρατιώτης παντρευτεί με τη γυναίκα του Angelina. Έκαναν μεγάλη έρευνα λοιπόν για να την βρουν. Αλλά τελικά άξιζε τόσο πολύ τον κόπο.

Ο στρατιώτης είχε μια πολύ καλή ζωή. Επέστρεψε και συνέχισε τις σπουδές του ως μηχανικός. Παντρεύτηκε την Angelina και έκαναν μαζί 5 αγόρια που μεγάλωσαν με πολλή αγάπη. Ήταν πάντα πολυμήχανος όπως λέει ένας από τους γιους του.Ο στρατιώτης John Gonsalves πέθανε το 2015 σε ηλικία 92 ετών.

Δες το βίντεο

Λίζα

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο για να το διαβάσουν και άλλοι!

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

e-mama.gr