Τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται με τη μητέρα μέχρι τριών ετών

Τα μωρά πρέπει να κοιμούνται στο κρεβάτι της μητέρας τους μέχρι να είναι τουλάχιστον τριών ετών.

Αυτός ο ισχυρισμός σύμφωνα με το dailymail.com, προέρχεται από έναν παιδίατρο τον Dr Nils Bergman.

Ο Dr Nils Bergman, λέει πως ανακάλυψε ότι μωρά δύο ημερών, που είχαν τοποθετηθεί σε βρεφικές κούνιες κοιμήθηκαν λιγότερο καλά.

Ενώ οι καρδούλες τους υπέφεραν από περισσότερο άγχος, από ό, τι όταν αποκοιμιόταν στο στήθος της μητέρας τους.

Όταν το μωρό κοιμάται μόνο του, γίνεται δυσκολότερο το δέσιμο της μητέρας με το βρέφος. Η ανάπτυξη του εγκεφάλου μπορεί επίσης να καταστραφεί από αυτή τη νυχτερινή απομόνωση, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα συμπεριφοράς αργότερα στη ζωή του παιδιού, φοβούνται οι ερευνητές.>

Ο Dr Nils Bergman , του Πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική, αναφέρει ότι για τη βέλτιστη ανάπτυξη, τα υγιή νεογνά πρέπει να κοιμούνται στο στήθος της μητέρας τους τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους.

Μετά από αυτό, θα πρέπει να κοιμούνται με τη μητέρα τους μέχρι την ηλικία των τριών ή και τεσσάρων ετών.

Μπορεί να κακομάθει το μωρό επειδή το παίρνω αγκαλιά;

Υπό ποιες προϋποθέσεις όμως;

Υπάρχουν μελέτες που συνδέουν τον κοινό ύπνο με τη μητέρα, με αυξημένο κίνδυνο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Ο φόβος ότι μια μητέρα μπορεί στον ύπνο της να πνίξει το παιδί, τις αποτρέπουν από το να κοιμούνται μαζί.

Σε μια βρετανική μελέτη για τους αιφνίδιους βρεφικούς θανάτους βρέθηκε κάτι ανησυχητικό. Σχεδόν τα δύο τρίτα των ανεξήγητων θανάτων, συνέβησαν όταν τα μωρά μοιραζόταν το κρεβάτι με τη μητέρα.

Αλλά ο Δρ Μπέργκμαν είπε.

«Η πλήρης αλήθεια της έρευνας είναι ότι όταν τα μωρά πεθαίνουν από αιφνίδιο βρεφικό θάνατο, δεν είναι ακριβώς επειδή η μητέρα τους είναι παρούσα στο κρεβάτι. Είναι εξαιτίας άλλων πραγμάτων: Τοξικές αναθυμιάσεις, τα τσιγάρα, το αλκοόλ, τα μεγάλα μαξιλάρια και τα επικίνδυνα παιχνίδια.»

Δεκαέξι βρέφη μελετήθηκαν, ενώ κοιμόταν στο στήθος της μητέρας τους και ενώ κοιμόταν σε μια κούνια δίπλα στο κρεβάτι τους. Η παρακολούθηση μέσω μόνιτορ αποκάλυψε ότι η καρδιά των μωρών όταν κοιμόταν μόνα τους στην κούνια, υπέφεραν τρεις φορές περισσότερο από άγχος. Από ότι όταν κοιμόταν μαζί με τη μητέρα τους.

Όταν τα μωρά κοιμούνται μόνα τους στην κούνια, διαταράσσεται επίσης ο ύπνος τους. Ο εγκέφαλος τους είναι λιγότερο πιθανό να κάνει τον «κύκλο» του ύπνου. Ή να κάνει τη μετάβαση μεταξύ των δύο τύπων του ύπνου: του «ενεργού» και του «ήσυχου».

Και αυτή η μετάβαση, πιστεύεται ότι είναι το κλειδί για την φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Μόνο τα έξι από τα δεκαέξι μωρά που κοιμήθηκαν στις κούνιες, είχαν ήσυχο ύπνο. Αλλά παρόλα αυτά η ποιότητα του ήταν πολύ χειρότερη, από την ποιότητα ύπνου μαζί με τη μητέρα.

Μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι ο συνδυασμός του στρες και η έλλειψη ύπνου σχετίζονται με προβλήματα συμπεριφοράς στην εφηβεία.

Ο Dr Bergman είπε ότι οι αλλαγές στον εγκέφαλο που προκαλούνται από τις ορμόνες του στρες, μπορεί να κάνουν πιο δύσκολη τη διαμόρφωση των σχέσεων αργότερα. Οδηγώντας σε προβλήματα, όπως η ανηθικότητα.

Η National Childbirth Trust είναι υπέρ του κοινού ύπνου. Εφ ‘όσον οι γονείς δεν καπνίζουν, δεν καταναλώνουν αλκοόλ ή κάνουν χρήση ναρκωτικών. Και εφόσον δεν είναι παχύσαρκοι, άρρωστοι ή υπερβολικά κουρασμένοι.

Μη φύγεις αν δε διαβάσεις το άρθρο -> Η πρόωρη εκπαίδευση ύπνου του μωρού έχει κινδύνους. Όπου παρουσιάζεται η αναθεώρηση 43 επιστημονικών άρθρων και τα αποτελέσματα αυτής.

Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

 

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.