Τα πιο γρήγορα χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Θυμάστε που είχα γράψει για Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του νηπίου; Οι καρτούλες και τα μαλακά στολίδια βοήθησαν πολύ, αλλά τα έχουμε μελετήσει τόσο πολύ που λίγο τα βαρεθήκαμε. Έτσι προσπάθησα να σκεφτώ τρόπους να κάνω καινούργια στολίδια, χειροποίητα και με χρώματα για να τραβήξουν την προσοχή του και πάλι.

Όταν έχεις ένα νήπιο με το ψευδώνυμο Κόναν πρέπει να σκεφτείς γρήγορα και να τα φτιάξεις ακόμα πιο γρήγορα γιατί δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια.

 

Και έτσι μου ήρθε η εξής ιδέα:

Είχα αγοράσει μερικά κουπάτ για να κάνω Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια. Είχα και μερικά φύλλα χαρτιού που έχουν πάνω glitter. Η διαδικασία απλή. Έκανα με ένα μολύβι το σχήμα του κουπάτ πάνω στο χαρτί με το glitter και μετά το έκοψα με το ψαλίδι γύρω γύρω. Για  να τα κρεμάσω στο δέντρο χρησιμοποίησα αυτά τα ειδικά συρματάκια που κυκλοφορούν για να κρεμάς τις Χριστουγεννιάτικες μπάλες, αλλά γίνεται φυσικά και με κλωστή.

DSC_0202

Και καθώς ήμουν έτοιμη να πετάξω τη συσκευασία των κουπάτ, μου έρχεται και άλλη ιδέα. Θα ανακυκλώσω το χαρτόνι με τον δικό μου τρόπο! Παίρνω το ψαλίδι και κόβω τα έτοιμα σχήματα που βλέπετε στη φωτογραφία. Τα κρέμασα με τον ίδιο τρόπο στο δέντρο.

DSC_0203

Μπορείς να σκεφτείς πολλούς τρόπους να κάνεις στολίδια για το δέντρο εύκολα γρήγορα και οικονομικά. Σκέφτομαι μάλιστα να εκτυπώσω και μερικά. Ο Mini Me τα λάτρεψε ειδικά το στολίδι σε σχήμα gingerbread (ανθρωπάκι). Όπου πάει το έχει μαζί του και παίζει με αυτό, το κρύβει και γελάει, το χαϊδεύει, το προστατεύει μη τυχόν του το πάρω…

Κάθε φορά εκπλήσσομαι όταν βλέπω ότι με τα πιο απλά πράγματα παίρνει την πιο μεγάλη χαρά. Αυτά χρειάζονται τα παιδιά τελικά. Και άμα είναι και από τα χεράκια σου νιώθεις διπλή χαρά και περηφάνια!!!

 

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.