Ποια είναι η φράση που σκοτώνει ένα κορίτσι με καμπύλες όταν μπαίνει σε μαγαζί με ρούχα;

«Αυτό το φόρεμα γλυκιά μου δεν σου κάνει!!!»

Δεν ήμουν ποτέ αδύνατη, έχω υπάρξει κατά καιρούς από στρουμπουλό γιουβαρλάκι έως ένα κορίτσι με ωραίες καμπύλες.

Αν παρακολουθείς την κατηγορία του e-mama.gr, Fitmama ή αν είσαι μέλος στην ομάδα μου «fitmamaδες» θα γνωρίζεις ότι μετά τη γέννηση του δεύτερου μωρού μου, έχω αποκτήσει πιο υγιεινές συνήθειες. Η σωστή διατροφή και η άσκηση μπήκαν για τα καλά στη ζωή μου και έγιναν τρόπος ζωής. Ένας πολύ ωραίος τρόπος ζωής με όμορφα αποτελέσματα. Αν και πριν μείνω έγκυος είχα παραδοθεί εντελώς, τώρα 9 μήνες μετά τη γέννα το σώμα μου δείχνει πολύ καλύτερο από πριν.

Οπότε όπως καταλαβαίνεις νιώθω πολύ όμορφα πλέον με την νέα μου εμφάνιση και τις σχηματισμένες μου καμπύλες. Και απολαμβάνω και τις αγορές μου στα ρούχα αφού έχω άλλη αυτοπεποίθηση και άνεση.

Πρωί Σαββάτου λοιπόν με βρίσκει να ψάχνω τα μαγαζιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να βρω το υπέρτατο φόρεμα που θα μου κάνει κλικ για τη βάφτιση του Mini Me Junior που είναι σε λίγο καιρό.

Και τότε το βλέπω από μακριά. Το κοιτάω και με κοιτάει. Όλα τα υπόλοιπα μου φαινόταν θολά σχήματα μπροστά του. Κάνω focus και ορμάω μέσα στο μαγαζί με χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Το πλησιάζω και το χαϊδεύω.

«Είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο» του ψιθύρισα.

Έψαξα με το βλέμμα μου την πωλήτρια να με εξυπηρετήσει. Όμως τίποτα. Κανένα ενδιαφέρον. Οκ, είδα ότι εξυπηρετούσε άλλη κοπέλα, οπότε είπα να κάνω αυτό που ξέρω πολύ καλά. Να αυτοεξυπηρετηθώ. Άλλωστε ήταν σίγουρο ότι θα το αγόραζα αυτό το φόρεμα.

3 μοναδικά κομμάτια από αυτό το αριστούργημα, σε νούμερα Small, Medium και Large στις κρεμάστρες. Το χέρι μου διαλέγει το φόρεμα σε νούμερο Medium. Και τότε ήρθε προς το μέρος μου η πωλήτρια λίγο φορτωμένη και μου φώναξε δυνατά σχεδόν στο αυτί μου: «Παρακαλωωώ!»

Της εξήγησα όλο χαρά ότι θέλω να δοκιμάσω αυτό το φόρεμα. Κοιτάει που κρατάω το Medium και μου λέει:

«Αυτό το φόρεμα γλυκιά μου δεν υπάρχει περίπτωση να σου κάνει. Θα σου είναι πολύ μικρό.»

Με σηκωμένο φρύδι και χαμηλό ξινισμένο βλέμμα μου λέει να ανοίξω τη ζακέτα μου για να «δει το νούμερο» μου.

Ανοίγω τη ζακέτα μου σαν επιδειξίας και περιμένω τη γνωμάτευση.

Κούνησε το κεφάλι της σαν να λέει όχι, ή κάτι σαν τι μπελάς με βρήκε. «Large θα σου δώσω και δεν είμαι σίγουρη αν θα σου κάνει…»

Όχι ρε γαμώτο, τζάμπα όλος αυτός ο κόπος; «Large» και αν θα μου κάνει; Και αν μπω στο δοκιμαστήριο και δεν μου κάνει; Τι είναι αυτό πάλι; Ίσως είναι σε πολύ στενή γραμμή τα ρούχα τους σκέφτηκα γιατί ξέρω ότι συμβαίνει σε μερικές εταιρίες και παρηγόρησα λίγο τον εαυτό μου.

Η χαρά μου έφυγε. Ήρθε ο φόβος και η λύπη. Μπήκα στο δοκιμαστήριο και με πολύ μεγάλη προσοχή ξεκίνησα να φοράω το Large φόρεμα, μη τυχόν το χαλάσω. Για να λέει η πωλήτρια ότι δεν είναι σίγουρη αν μου κάνει κάτι θα ξέρει. Το φόρεσα τελικά και ο φόβος έφυγε. Ήταν άνετο. ΠΟΛΥ άνετο. Ήταν τόσο άνετο που ήταν ένα νούμερο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ! Η γραμμή της συγκεκριμένης εταιρείας δεν είναι καθόλου στενή τελικά.

Αυτό το φόρεμα γλυκιά μου δεν σου κάνει

Βγήκα από το δοκιμαστήριο και είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Ακόμη υπέροχο αλλά… πολύ φαρδύ για στενό φόρεμα. Είδα την πωλήτρια να με κοιτάει με μισό μάτι αλλά να έχει ακόμη όλη την προσοχή της στην άλλη κοπέλα που εξυπηρετούσε. Πάνω που πήγα να της πω ότι θα ήθελα να δοκιμάσω το μικρότερο την άκουσα να σχολιάζει μια κοπέλα που ήρθε πιο νωρίς στο μαγαζί. Και όταν άκουσα με πόσο αποκρουστικό τρόπο περιέγραφε το σώμα της, για τα κιλά της που ξεχείλιζαν και δεν τα έχασε μετά την εγκυμοσύνη, κοντοστάθηκα. Δεν το βρήκα σωστό να το κάνει αυτό και λυπάμαι που δεν υποστήριξα την κοπέλα εκείνη, έστω και αν δεν ήταν εκεί. Αλλά δεν ήθελα να είμαι εγώ η επόμενη που θα σχολίαζε αφού έφευγα από το μαγαζί, μιας και ήταν προφανές ότι οι αναλογίες μου δεν ήταν στις προτιμήσεις της.

Μπήκα στο δοκιμαστήριο για να βγάλω το φόρεμα. Το ήθελα όμως τόσο πολύ! Το ήθελα! Αλλά δε ήθελα να πάρω το Large και να το δώσω μετά σε μοδίστρα να μου το στενέψει επειδή η πωλήτρια προφανώς είχε πρόβλημα με τις κοπέλες με καμπύλες! Ήθελα κατευθείαν το Medium!  Κάνω κίνηση να ανοίξω την κουρτίνα του δοκιμαστηρίου και με αποφασιστικότητα θα πήγαινα να πάρω μόνη μου το σωστό νούμερο!

Και πάλι η πωλήτρια με πρόλαβε. Την άκουσα να λέει σε κάποια κοπέλα, με το ίδιο ύφος που το είπε και σε εμένα: «Αυτό γλυκιά μου είναι πολύ μικρό για εσένα, δεν υπάρχει περίπτωση να σου κάνει». Από περιέργεια άνοιξα την κουρτίνα να δω πως ήταν η κοπέλα που απευθυνόταν. Η κοπέλα είχε καμπύλες όμως ήταν αδύνατη…

Αυτό ήταν. Συγχύστηκα, θύμωσα με την πωλήτρια που προφανώς στα μάτια της όλα μεγεθύνονται για κάποιο λόγο και με τον εαυτό μου που αμφισβήτησα τις ωραίες μου καμπύλες έστω για λίγο. Βγαίνοντας από το δοκιμαστήριο την ρώτησα που να αφήσω το φόρεμα. Σε όλη αυτή τη διάρκεια δεν ασχολήθηκε ΚΑΘΟΛΟΥ μαζί μου. Ούτε και τώρα. Χωρίς να μου απαντήσει άπλωσε το χέρι της και περίμενε να της κρεμάσω το φόρεμα. Της το έδωσα και έφυγα χωρίς να πω άλλη κουβέντα.

Το φόρεμα όμως το ήθελα! Σκεφτόμουν τι ακριβώς έγινε και μου ερχόταν κλαυσίγελος. Βρήκα το ιδανικό φόρεμα και πρέπει να περάσω από την έγκριση της πωλήτριας για να διεκδικήσω το σωστό νούμερο για εμένα; Και τώρα; 

Αφού το επεξεργάστηκα, την επόμενη μέρα πήγα και πάλι εκεί. Με θάρρος και θράσος αποφασισμένη ότι και να γίνει εγώ να πάρω το φορεματάκι μου! Μπαίνω μέσα και βλέπω ότι για καλή μου τύχη, εκείνη τη μέρα δούλευε άλλη πωλήτρια στο μαγαζί. Πολύ πιο φιλική. Με μια μικρή ανακούφιση άρπαξα το Medium αφού δεν είχα τον ανακριτή πάνω από το κεφάλι μου για να “δει το νούμερο μου”. Το δοκίμασα. Αυτό ήταν! Κούμπωσε πάνω μου! Το τέλειο στρώσιμο. Η απόλυτη εφαρμογή! 

«Μια κοπέλα λίγο πριν από εσένα ήρθε και πήρε ακριβώς το ίδιο!» μου είπε η πωλήτρια χαρούμενη. «Το Large πήρε εκείνη».

Χαμογέλασα και μέσα μου και έξω μου. Όταν υπάρχει καλή διάθεση από τους ανθρώπους γύρω μας όλα γίνονται ακριβώς όπως πρέπει να γίνουν. Η κοπέλα πριν από εμένα μάλλον έψαχνε το Large. Και εγώ έψαχνα το Medium. Και οι 2 μας πήραμε αυτό που έπρεπε. Και έτσι έπρεπε να γίνει από την αρχή. 

Αυτό το περιστατικό ήταν ένα καλό μάθημα για εμένα. Δεν θα αμφισβητήσω ποτέ ξανά τον εαυτό μου και τις καμπύλες μου. Δεν θα αφήσω κανέναν να με κάνει να νιώσω άβολα για το σώμα μου. Ακόμη και αν δεν είναι αδύνατο. Είναι όμως όμορφο και υγιές πια. Δεν θα επιτρέψω να μιλήσει κανείς ξανά μπροστά μου για τα κορίτσια με μικρές ή μεγάλες καμπύλες με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο. Και μπροστά στο υπέρτατο φόρεμα δεν θα αφήσω ξανά κανέναν να μου σταθεί εμπόδιο. Και το ίδιο να κάνετε και εσείς.

Όσο για την πωλήτρια που έχει πρόβλημα με τα κορίτσια με καμπύλες; Ίσως αν διαβάσει αυτό το κείμενο να το ξανασκεφτεί πριν αγνοήσει, κατακρίνει, επικρίνει ένα ζουμερό κορίτσι, Και ξέρετε τι; Νομίζω ότι μάλλον θα το διαβάσει… 🙂 

Ενημέρωση άρθρου: Η βάφτιση έγινε, το φόρεμα έκλεψε τις εντυπώσεις και περιμένω το επαγγελματικό φωτογραφικό υλικό για να σας δείξω το σούπερ υπέρτατο φόρεμα που αγάπησα τόσο πολύ, παρόλο που έχω καμπύλες. 🙂

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο! Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Σας περιμένουμε και στην κλειστή ομάδα μας “Δεν είμαι τέλεια μαμά” για να γίνουμε μια όμορφη παρέα

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ γιατί εμείς θέλουμε να το διαβάσουμε και να κάνουμε κουβεντούλα

3 Σχόλια

  1. Ελπίδα Reply

    Θα το διαβάσει λες Ε;;; πω πω πρέπει να ήμουν εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα εκείνο το αυστηρό το ύφος που δεν αφήνει περιθώρια!! Αλλά ξέρω εκείνη την στιγμή κομπλαρουμε και φοβόμαστε μην χάσουμε τον έλεγχο και κάνουμε πίσω. Δυστυχώς υπάρχουν αρκετες τέτοιες κυρίες…που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα!! Αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να διώχνουν την πελατεία! Σ”όποιον αρέσουμε για τους άλλους, δεν θα μπορέσουμε!

  2. Εγώ έχω να σχολιάσω και κάτι άλλο… Εν καιρό κρίσης όπου όλοι κυνηγούν τους πελάτες και η βασική αρχή είναι η σωστή εξυπηρέτηση… είναι τρόπος αυτός; Προφανώς και η κοπελίτσα ήταν υπάλληλος, προφανώς και ο ιδιοκτήτης επιχειρηματίας απουσίαζε… Αλλιώς η κοπελίτσα σήμερα θα έπινε τον καφέ της ανεργίας…

  3. Είμαι πολύ σίγουρη ότι η πωλήτρια δεν μπορεί να αποδεχτεί πως κάθε άνθρωπος έχει την δική του ομορφιά. Και ιδίως εκείνους που την έχουν αναγνωρίσει στον εαυτό τους και την αποδέχονται! Το λιγότερο την λυπάμαι(με την κακή έννοια)γιατί πιθανότατα θα έχει πολύ μεγάλο κόμπλεξ γενικά…

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.