Το πιο αφράτο – κορδονάτο τσουρέκι, που μένει φρέσκο για μέρες!

Το πιο αφράτο – κορδωτό τσουρέκι, που μένει φρέσκο για μέρες!

Δεν θα μπορούσα να μη γράψω δυο λόγια στο e-mama.gr για το υπέρτατο τσουρέκι όλων των εποχών!

Το πιο τρυφερό, αφράτο, γευστικό, κορδωτό, με ίνες, που παραμένει φρέσκο όπως την πρώτη μέρα ακόμη και 5 μέρες μετά!

Και είναι τόσο εύκολο που δεν θα το πιστεύετε! Με μόλις 1,5 λεπτό ζύμωμα!

Η συνταγή που ανήκει στην Βίκυ Κουμάντου και το tastefull.gr, έχει μια όμορφη ιστορία και αυτό την κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερη.

Η Βίκυ όπως γράφει και στο tastefull, έψαχνε μια καλή συνταγή για τσουρέκια, έκανε δοκιμές, έφτιαχνε και ξαναέφτιαχνε τσουρέκια, αφήνοντας πίσω στο μυαλό της την πιο ωραία συνταγή που την είχε σπίτι της. Τη συνταγή της μαμάς της!

Όταν την ανακάλυψε ξανά, προσπάθησε να την εφαρμόσει μόνη της, μιας και η γλυκιά μανούλα της είχε πλέον φύγει και ότι έκανε το έκανε με τις σημειώσεις που της άφησε. Και ορίστε! Με αυτό τον τρόπο βγήκε το ωραιότερο τσουρέκι!

Μερικές φορές η καλύτερη επιλογή σε αυτό που ψάχνουμε είναι μπροστά μας, αρκεί να τη δούμε. το πιο αφράτο τσουρέκι 5

Πέρσι τα έκανα 4 φορές το Πάσχα και φέτος ήδη τα έχω κάνει 2. Θα ακολουθήσουν και άλλες μιας και θα δώσω σε συγγενείς και φίλους για τις γιορτινές μέρες. Έχω δώσει τη συνταγή σε όλους όσοι το δοκίμασαν και ξετρελάθηκαν! Το θέμα είναι ότι δεν τα χορταίνουμε!!!

Είναι μια συνταγή που είναι πολύ εύκολη και γρήγορη (αν εξαιρέσεις το φούσκωμα που είναι 4 ώρες, αλλά οκ, δεν κουραζόμαστε να περιμένουμε ) όμως για να σου βγουν άριστα, 10 με τόνο, θέλει λιγάκι… «μελέτη» (μη τρομάζετε, δεν θα σας εξετάσω εγώ, αλλά τα τσουρέκια ).

Εγώ διάβασα και αυτά που γράφει η Βίκυ μέχρι και τα σχόλια! Γι αυτό θα μπείτε οπωσδήποτε και στο site της Βίκυς να διαβάσετε και να «μελετήσετε» πως θα βγάλετε αφράτα κορδωτά τσουρέκια που 5 μέρες μετά είναι φρέσκα όπως την πρώτη!!!

το πιο αφράτο τσουρέκι κορδωτό 2
Φαίνεται από τη ζύμη ακόμη ότι θα γίνει κορδωτό τσουρέκι με ίνες που λιώνει στο στόμα!
το πιο αφράτο τσουρέκι κορδωτό
Και φυσικά οι ίνες φαίνονται σε κάθε μπουκιά! (Και ο Mini Me πίσω περιμένει να φάει τη μπουκίτσα που κρατάω! 🙂 )

Η γρήγορη εκδοχή και ο τρόπος που τα κάνω εγώ:

Η Βίκυ δίνει πολλές επιλογές για το πώς θα το κάνουμε. Εγώ προτιμώ την γρήγορη εκδοχή. Πάρτε μια ιδέα από τα υλικά και με τις δικές μου παρατηρήσεις:

Υλικά για 4 μέτρια προς μεγάλα τσουρέκια:

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια με πρωτεΐνες 14gr και πάνω στα 100gr. (Robin Hood ή το μοβ Αλλατίνη ή “Το εκλεκτό”, ή το Μύλοι Αγίου Γεωργίου για τσουρέκια. Οποιοδήποτε, τα έχω δοκιμάσει όλα και είμαι ευχαριστημένη με όλα.)



2 φακελάκια ξηρή μαγιά

Μια κουταλιά του γλυκού κοπανισμένη μαστίχα και 2 κουταλιές του γλυκού μαχλέπι (ανάλογα με την προτίμηση σας, εγώ πέρσι έβαζα μόνο μαχλέπι αλλά φέτος δοκίμασα και τη μαστίχα. Δίνει πολύ ωραία γεύση)

Ξύσμα από ένα λεμόνι

500 ml γάλα πλήρες

300 gr ζάχαρη

125 gr βούτυρο (το έχω δοκιμάσει και με Βιτάμ και με Flora – με 25% βούτυρο, είναι πολύ καλό, αλλά εντάξει, με το βούτυρο αποθεώνεται! Lurpak κατά προτίμηση!)

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Ένα αυγό για το άλειμμα

Αμύγδαλα φιλέ ή σουσάμι για πασπάλισμα (δοκιμάστε και μαύρο σουσάμι, είναι τέλειο!!!)

το πιο αφράτο τσουρέκι 3
Δοκιμάστε και το μαύρο σουσάμι. Θα εκπλαγείτε με το πόσο καλά ταιριάζει!

Θα δείτε τώρα στο βίντεο της Βίκυς πόσο εύκολο και γρήγορο είναι. Το ζύμωμα κρατάει μόλις 1,5 λεπτό και δεν θέλει παραπάνω. Αυτό είναι το κυριότερο μυστικό για να γίνουν αφράτα τα τσουρέκια! Προσέξτε καλά αυτά που λέει κατά τη διάρκεια του βίντεο.



Η ζύμη είναι πολύ υγρή και είναι μέρος της επιτυχία της! Όμως μη προσθέσετε καθόλου επιπλέον αλεύρι! Θα το αφήσετε να φουσκώσει περίπου 4 ώρες, φουσκώνει πολύ θα φτάσει μέχρι πάνω στη λεκάνη.

Το πλάσιμο:

Να ξέρετε ότι η ζύμη θα σας βγει πολύ υγρή και θα αναρωτιέστε πως στο καλό θα την πλέξετε τσουρέκια! Μην αγχωθείτε και μη φοβηθείτε. Έτσι πρέπει να είναι. Αν βάλετε λίγο λάδι στα χέρια σας και δημιουργήσετε όμορφες λωρίδες απαλά θα τις πλέξετε και θα βγουν μια χαρά! Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο αλεύρι για να μη κολλάει τόσο πολύ. Προσωπικά μου φαίνεται πιο εύκολο το λαδάκι και αυτό προτιμώ.

*Ενημέρωση: Φέτος για πρώτη φορά τα άφησα όλο το βράδυ να φουσκώσουν και το πρωί που τα έφτιαξα, το πλέξιμο ήταν πολύ πιο εύκολο. Έχετε το στο νου σας 🙂 

Η Βίκυ δίνει και πάλι πολλές επιλογές για το πλάσιμο. Με 2 κορδόνια, με 5 με 6 κτλ και έχει για το καθένα και βίντεο. Εγώ κάνω αυτό με τα 2, μου φαίνεται πιο εύκολο. Έχει και το πλάσιμο τη σημασία του για να γίνουν κορδωτά με ίνες. Λαδώστε τα χέρια σας για να μπορέσετε να τα πλάσετε. (Οκ δεν το έχω πολύ με το πλέξιμο, δεν μου βγαίνουν τόσο όμορφα όπως αυτά της Βίκυς αλλά δεν μας πειράζει, τα τρώμε όπως και αν είναι!!!)

Το ψήσιμο:

Μόλις τα πλάσετε θα τα βάλετε στο φούρνο στους 40 (εγώ το βάζω στους 60 για 5 με 8 λεπτάκια, μάλλον εξαρτάται από το φούρνο) μέχρι να φουσκώσουν λίγο. Τα βγάζετε τα αλείφετε προσεκτικά με το αυγό να μη σπάσει η κρούστα και τα ξαναβάζετε στους 200 για 15 λεπτά τα μεγάλα και 10 τα μικρά.



(Αν σας φαίνονται άχρωμα, αφήστε τα 1 με 2 λεπτά ακόμη, όχι παραπάνω γιατί το χρώμα τους αλλάζει στο δευτερόλεπτο! 🙂 )

Ψήστε το στη σχάρα του φούρνου με λαδόκολλα ή σε ανοιχτόχρωμο ταψί, όχι σε σκούρο ταψί.το πιο αφράτο τσουρέκι 1

Συντηρήστε τα καλυμμένα με διάφανη μεμβράνη για να διατηρηθούν ακόμη καλύτερα.

Θα συνεχίσετε λοιπόν από το tastefull.gr, το site της Βίκυς για τα υπόλοιπα, έχει πολλά tips και μυστικά για το τέλειο τσουρέκι!!!

Κάντε το και θα με θυμηθείτε!!! Σας εγγυώμαι, όντως δεν υπάρχει καλύτερο!

Και αν σας μείνει τσουρέκι μετά τις γιορτές (από τα άλλα όχι από αυτό, γιατί από αυτό δεν θα μείνει ψιχουλάκι 🙂 ) μπορείτε να το κάνετε θεϊκές Καριόκες από τσουρέκι που περίσσεψε!

Θα σας πω και κάτι τελευταίο έτσι για το κλείσιμο.

Έδινα τη συνταγή σε μια κοπέλα και μια άλλη φίλη της λέει: “Γιατί δεν παίρνεις τη συνταγή από τον τάδε που είναι φούρναρης και τα κάνει τέλεια;” (Απογοητευμένη προφανώς από τις προσπάθειες του σπιτικού τσουρεκιού, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το τσουρέκι μου είναι καλό. )

Της έφερα επί τόπου δείγμα από το υπέρτατο τσουρέκι και της είπα «Δοκίμασε! Ποιο είναι καλύτερο;» Γούρλωσε τα μάτια, δεν το πίστευε! Κι όμως! Το πιο αφράτο τσουρέκι, το καλύτερο τσουρέκι είναι όντως αυτό το σπιτικό τσουρέκι από τα χεράκια μας!

Καλό πάσχα σε όλους λοιπόν!

Ωραία, είδαμε πως θα φτιάξουμε το πιο αφράτο λαχταριστό τσουρέκι. Για να πάμε να δούμε τώρα πως θα βάψουμε τα πασχαλινά αυγουλάκια μας με χρώματα ζαχαροπλαστικής!

diy-eggs-using-food-coloring

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

57 Comments

  1. Νομιζω πως η συνταγη λεει βουτυρο,και εννοει αγελαδινο,και μαλιστα κλαριφιε, εγω τουλαιχστον δεν βαζω μαργαρινη,η γευση νομιζω ειναι ακομη καλυτερη.

    1. Κλειώ μου το έχω δοκιμάσει και με Flora, ακόμα και με απλό Βιτάμ, όμως αν λες ότι γίνεται ακόμη καλύτερο με το αγελαδινό θα το δοκιμάσω σίγουρα!!! 🙂

    2. Πρώτη φορά έκανα προσπάθεια για τσουρέκια και σίγουρα με αυτή την φανταστική συνταγή θα παραγνωριστούμε.
      Μόλις τελείωσα το ψήσιμο και δεν έχω λόγια .

      Ένα μπράβο που με τόση αγάπη μοιράστηκες την συνταγή σου με όλους εμάς.!!!!

      Απλά τέλεια!
      Καλή Ανάσταση σε όλους!

  2. Σ’ευχαριστώ θέλω μόνο να πω 🙂 Βλέπω αυτό το τσουρέκι σε φωτογραφίες και το αναγνωρίζω σαν αδελφάκι μου. Το δικό σου δείχνει τόσο καλοφουσκωμένο, με ωραία κρούστα αλλά και τόσο τρυφερό στην κομμένη φέτα, που μου προκαλεί την ίδια αντίδραση, όπως όταν ήμουν μικρή: να κολλήσω τη φέτα στα χείλια μου και να νιώσω την υγρασία και την απαλότητά της.
    Εύχομαι να πείσεις πολλές οικογένειες να δοκιμάσουν το πιο τρυφερό τσουρέκι που μπορούν να φτιάξουν!
    Καλό Πάσχα, με υγεία και γεμάτα τραπέζια!

    1. Βίκυ μου εγώ σε ευχαριστώ! Δεν ξέρω τι να πω για τα όμορφα λόγια σου για τα τσουρέκια που έφτιαξα, με ενθαρρύνεις πολύ, αφού το λες ειδικά εσύ νομίζω θα το πιστέψω 🙂 H γεύση του πραγματικά σε αφήνει έκπληκτο! Αν και είναι ήδη διάσημο το τσουρεκάκι σου, η συνταγή ζητείται με μανία από όποιον το δοκιμάζει!
      Καλό Πάσχα Βίκυ μου με υγεία και αγάπη για όλους! ♥ ♥ ♥

  3. Καλημέρα.Εχω ακούσει τόσα πολλα απο φίλη μου γι αυτο το τσουρεκι σου και θελω να το τολμήσω.Δεν ξερω τι βούτυρο όμως να βάλω.Μπορω και φετινή η δεν θα γίνει νόστιμο;;;;

    1. Δανάη μου, όπως γράφω και στο κείμενο, εγώ εκτός των άλλων, το έχω δοκιμάσει και με Βιτάμ και με Flora – με 25% βούτυρο, είναι πολύ καλό, δεν υπάρχει περίπτωση να βγει κακό στη γεύση. Όμως αν θες τη γνώμη μου για να το αποθεώσεις καλό θα είναι να βάλεις βούτυρο! Εγώ βάζω Lurpac και βλέπω διαφορά στη γεύση. 🙂

      1. Καλησπέρα. Θα ήθελα να πω ότι έκανα τη συνταγή σου και ήταν όντως υπέροχα σε γεύση άρωμα και πολύ αφράτα, όμως άπλωσαν πάρα πολύ, μήπως γνωρίζεις το λόγο;;;

        1. Γειά σου Ελένη μου! Πολύ χαίρομαι που σας άρεσαν, είναι όντως πραγματικά τσουρέκια! Η ζύμη αυτή έχει τη τάση να φουσκώνει και να φουσκώνει πολύ! Και στο ψήσιμο οι πλεξούδες μας διπλασιάζονται και τριπλασιάζονται! Την πρώτη φορά που τα είχα κάνει, φούσκωσαν και άπλωσαν τόσο πολύ που ξεχείλισαν από τη σχάρα! 😉 Άρα από τότε, εγώ κάνω λίγο πιο μικρές και στενές πλεξούδες (και σφιχτές επίσης, όχι χαλαρές) έτσι ώστε να αφήνω περιθώριο, οπότε όταν ψήνονται να έρθουν σε ένα νορμάλ όμορφο σχήμα. Δοκίμασε αυτό την επόμενη φορά και περιμένω νέα σου! 🙂

    2. Γεια σας να πω κ εγω οτι εφτιαξα τα τσουρεκια αλλα μου απλωσαν δεν ξερω γιατι κ τριβοντε δυστυχως δεν μου αρεσαν

  4. Τι να κάνω για να φουσκωσουν προς τα πάνω κι όχι να απλωσουν. Τα έχω στο φούρνο και ψηνονται!!!! Όπως είπες τα έχω στη σχάρα κι όχι σε ταψί

    1. Κατερίνα μου, αυτά τα τσουρεκάκια παίρνουν πολύ μεγάλο όγκο και φαίνεται ακόμη από το φούσκωμα τους. Τη πρώτη φορά που τα έκανα, ένα από αυτά μου ξεχείλισε λίγο γιατί ήταν πολύ μεγάλο! Μετά έμαθα! 🙂 Στη πραγματικότητα έχει σημασία να μη κάνουμε πολύ μεγάλες πλεξούδες, δηλαδή οι λωρίδες να είναι λεπτές, την ώρα που τις χωρίζουμε να έχουμε στο μυαλό μας ότι θα διπλασιαστούν και θα τριπλασιαστούν. Και επίσης εγώ προσπαθώ να κάνω σφιχτό πλέξιμο και όχι χαλαρό. Αν ακολουθήσεις αυτό το τρόπο τα τσουρέκια θα πρέπει να σου βγουν όπως τα δικά μου, όπως τα βλέπεις δηλαδή στις φωτογραφίες. Δεν είναι πολύ απλωμένα αλλά ούτε πολύ ψηλά. Αν τα θέλεις ακόμη πιο ψηλά ίσως μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια ανοιχτόχρωμη φόρμα (αλλά εγώ δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ :/ )

  5. Λίζα η ζύμη είναι πολύ υγρή δεν πλαθετε γιατί τα φουσκωσα στον θερμοθαλαμο να τα αφήσω έξω για να σφιξει το βούτυρο ?

    1. Σοφία μου η ζύμη είναι όντως πολύ υγρή, έτσι πρέπει να είναι για να βγουν αφράτα και με ίνες! Αν έκανες το κύκλο της διαδικασίας όχι, μη τα ξαναφήσεις, θα βάλεις λάδι στα χεράκια σου και θα κάνεις με απαλές κινήσεις λεπτές λωρίδες, μην αγχωθείς, με το λαδάκι θα μπορέσεις να τα πλάσεις. Εγώ προτιμώ το λάδι, αν σε περιορίζει βάλε λίγο αλεύρι όπως προτείνει και η Βίκυ.

  6. Καλημέρα σας Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα να έχετε με υγεία!!!! Ο χρόνος ψησίματος δεν αγγίζει με τίποτα τους δικούς σας με μεγάλη απόκλιση και ακόμα δεν τους έχω βρει… Δεν πρόσεξα αν αναφέρετε πως έχετε ρυθμισμένο το φούρνο στον αέρα? η στις αντίστασης? 200 βαθμούς τα μεγάλα 15 και τα μικρά 10 με μια μικρή απόκλιση 1 με 2 λεπτά πιστεύω ότι καλά είδα…Είναι γευστικά και υπέροχα Ευχαριστώ,,,

    1. Καλημέρα Μαρία μου, καλό Πάσχα για όλο το κόσμο! Χρησιμοποιώ αντιστάσεις πάντα στα ψωμοειδή, τσουρεκοειδή, κεικοειδή μου 🙂 Στη δεύτερη σκάλα του φούρνου (που επίσης χρησιμοποιώ συνήθως) 200 για 15 λεπτά τα μεγάλα και 10 τα μικρά. Υπάρχουν αποκλίσεις από φούρνο σε φούρνο – ακόμη και αν είναι μεγάλες, όπως ο δικός μου από το φούρνο της Βίκυς που το αναφέρω. Δεν πειράζει που έχει διαφορετικό χρόνο ψησίματος ο δικός σου, μου έχει συμβεί πάρα πολλές φορές σε συνταγές. Το παρακολουθώ και το καταγράφω για να το θυμάμαι την άλλη φορά ότι στον δικό μου φούρνο το αφήνω τόσο. Πραγματικά είναι πολύ γευστικά και χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν, είναι ότι καλύτερο έχω φάει σε τσουρέκι χωρίς υπερβολές! 🙂

    1. Στέλλα μου γράφει μέσα στη συνταγή ειδικά για το ψήσιμο, ακριβώς πως θα το κάνεις, βαθμούς, ώρα, τα πάντα. :/ Όλα τα ψωμοειδή, τσουρεκοειδή κεικοειδή εγώ τα κάνω πάντα στις αντιστάσεις. Βασικό συστατικό επιτυχίας μιας συνταγής να διαβάζουμε προσεκτικά τι λέει αλλιώς θα χάσουμε πολύτιμα στοιχεία που την κάνουν σούπερ 🙂 Καλή επιτυχία!

      1. Καλησπέρα. Δεν ξερω αν θα δει κάποιος το σχόλιο μιας και ειναι παλιό ποστ. Ρκανα τη συνταγή. Εχω τη ζύμη να φουσκώσει. Εχω δυο ερωτήσεις. Δρν έβαλα το ξύσμα απο λεμόνι δεν το είδα πουθενά στο βίντεο και το ξέχασα. Να το βάλω μετα οταν τα ζυμώσω για πλέξιμο η απλά να παραλείψω; Επίσης το μπλοκ της κοπέλας που έκανε την αρχική συνταγή δρν Υπάρχει πια και μου λείπει το στάδιο πως χειριζόμαστε τη ζύμη μετα το φούσκωμα. Όσο λιγότερο ζύμωμα γίνεται και απλά πλέξιμο; Ευχαριστω πολύ

  7. εγω εχω ενα αλλο προβλημα. πηρα μαχλεπι σε σπυρι , μα οσο κ να το εσπαγα εμειναν μικρα κομματακια. εκανα κατι λαθος;;;

    1. Δοκίμασε να χτυπήσεις στο γουδί το μαχλέπι μαζί με τη μαστίχα (αν βάλεις) με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη. Η ζάχαρη βοηθάει να μην κολλάνε οι κόκκοι μεταξύ τους και έτσι χτυπιούνται καλύτερα.

  8. Καλησπέρα!!συγχαρητηρια,τα τσουρεκακια φαίνονται τελεια!!θα τα επιχειρήσω σιγουρα!!ερωτηση αν θελω να κανω την τριπλή δόση θα πρεπει να τριπλασιασω ολα τα υλικά,αλλα τι γινεται με τη μαγιά;;6φακελακια δε θα ειναι υπερβολή;;φοβάμαι μην αλλοιώσουν τη γεύση τους!!

      1. Καλησπέρα Μαρία! Φυσικά να τα επιχειρήσεις, θα ενθουσιαστείς! 🙂 Θα τριπλασιάσεις τα υλικά κανονικά για τριπλή δόση. Αν αλλοιωνόταν η γεύση με την ποσότητα της μαγιάς θα φαινόταν ήδη από την μονή δόση, αλλά μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι δεν αλλοιώνεται. Σκέψου ότι αυτό θα μοιραστεί σε 12 τσουρεκάκια αντί για 4 που είναι η μονή δόση. 🙂

  9. Καλησπέρα σας!
    Χίλια ευχαριστώ για τη συνταγή, έλεγα φέτος να μην κάνω τσουρέκια για να αποφύγω τα ζυμώματα λόγω εγκυμοσύνης και χάρηκα που βρήκα τη συνταγή αυτή!
    Αυτή τη στιγμή τα τσουρεκάκια ψήνονται, ελπίζω πως θα βγουν ωραία… Απλώς, ήθελα να πω ότι παιδεύτηκα αρκετά με το να φτιάξω τα κορδόνια και σε καμία περίπτωση η ζύμη μου δεν έμοιαζε με τα κορδονάκια της Βίκυς. Απογοητεύτηκα, αν και χρησιμοποίησα ελαιόλαδο και τελικά ακόμα και αλεύρι. Τα κορδόνια κολλούσαν στην επιφάνεια και κόβονταν σε κάποια σημεία. Στο τέλος, έκανα ένα απλούστερο σχεδιάκι για να καταφέρω να φουρνίσω και να μη “ζαλίζω” τόσο πολύ τη ζύμη. Θα ήταν χρήσιμο νομίζω, να υπήρχε και ένα βίντεο για το πώς τελικά χειριζόμαστε αυτή την “υγρή ζύμη”, που είναι μάλλον πιο δύσκολο βήμα από το ανακάτεμα όλων των υλικών μαζί. Μήπως χρειάζεται επιπλέον ζύμωμα για κάποια ώρα; Δεν ξέρω. Όπως και να έχει, εύχομαι καλά φουρνίσματα και καλό Πάσχα σε όλους!

  10. …και επανέρχομαι, μιας και ψήθηκαν και μόλις έγινε η πρώτη δοκιμή. Είναι κορυφαία! Τι άλλο να πω, ό, τι και να πω είναι λίγο. Χαλάλι το παίδεμα με τα κορδόνια, ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι!

    1. Γιώτα μου και εμένα την πρώτη φορά μου φάνηκε πολύ περίεργη η υγρή ζύμη και δεν ήξερα πως ακριβώς να την χειριστώ. Μαθημένη δε από ζύμες πιο σκληρές αυτή ήταν κάτι πρωτόγνωρο.
      Όμως όπως λένε αν η πρώτη φορά έχει βαθμό δυσκολίας 10 τότε η δεύτερη φορά έχει βαθμό δυσκολίας 0! 🙂 Θα δεις όπως και εγώ ότι σε κάθε επόμενη φορά θα καταλαβαίνεις όλο και καλύτερα πως πρέπει να της συμπεριφερθούμε, με απαλές και γλυκιές κινήσεις, δεν χρειάζεται πολύ κόπο. Την υγρή ζύμη όμως δεν την αλλάζω με καμία, γιατί είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας αυτών των τσουρεκιών. 🙂
      Όσο για το βίντεο, είναι ωραία ιδέα, θα προσπαθήσω να κάνω ένα φέτος και να το προσθέσω στο άρθρο. Χαίρομαι βέβαια πάρα πολύ που τα ευχαριστήθηκες, είναι όντως κορυφαία όπως λες, η γεύση τους είναι απίθανη! Και εγώ σε ευχαριστώ πολύ που μετέφερες την εμπειρία σου! 🙂

    1. Ιωάννα μου, 8γραμ. ξηρής μαγιάς αντιστοιχεί σε 24 γραμ. νωπής. Όμως προσοχή! Η νωπή μαγιά πρέπει να γίνει προζύμι, ενώ την ξηρή μαγιά την βάζουμε κατευθείαν όπως φαίνεται και στο βίντεο 🙂

  11. Κανω πρωτη φορα στη ζωη μου τσουρεκια ακολουθησα ολες τις οδηγιες μονο που τα αφησα ολο το βραδυ και τα εκανα πλεξουδες μολις σηκωθηκα, τα αφησα να φουσκωσουν μαλλον παρα φουσκωσαν και μου βγηκανε σαν ψωμακια, σαν να μην εγιναν αρκετες ινες τι μπορει να εκανα λαθος;

  12. Xμμ, 2 είναι τα μυστικά για αφράτο και με ίνες τσουρέκι. Υγρή ζύμη και λίγο ζύμωμα. Μήπως έγινε κάποιο λάθος στην μέτρηση των υλικών; Κυρίως το γάλα και το αλεύρι. Αν έγιναν σαν ψωμάκια ένα πράγμα μου έρχεται στο μυαλό. Μάλλον έπεσε παραπάνω αλεύρι.

  13. Χρόνια πολλά κορίτσια γλυκά!!! Χριστός Ανέστη με Υγεία.
    Καλέ ξέχασα να σας γράψω πως έφτιαξα το τσουρέκι που μας προτείνατε!!! Λίζα έκανα τη σύντονη εκδοχή και έγιναν Τ Ε Λ Ε Ι Α!!!! Δεν το πίστευα!!! Τόσο αφράτα και τις επόμενες ημέρες!!! Έχω φτιάξει δεκάδες συνταγές αλλά με καμία δεν έμεινα τόσο ενθουσιασμένη!!!!!! Εκτελεσμα κατά γράμμα τις οδηγίες της Βίκυς στο βίντεο και έγιναν ακριβώς όπως τα περιέγραψες!!!!!
    Ευχαριστούμε πάρα πολύ κορίτσια και Βίκυ!!!! Και του χρόνου!!!!

  14. Χριστός Ανέστη, Χρονια Πολλά!!
    Πραγματικά υπέροχα αφράτα τσουρέκια, σαν του ζαχαροπλαστείου και ακομη καλύτερα τολμώ να πω!! Πρώτη φορά μπαινω στη διαδικασία να αφήσω σχόλιο κάτω από συνταγη, γιατί πραγματικά νιωθω τόσο ενθουσιασμένη από το αποτέλεσμα που οφείλω να το μοιραστώ!! Ευχαριστούμε πολύ!!

    1. Ωωω χαίρομαι τόσο πολύ βρε Έλενα! Μα δεν γίνονται τέλεια; Πραγματικά τα πιο εύκολα και νόστιμα! Σε ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες και άφησες σχόλιο! 🙂

  15. Συγνώμη αν ρωτάω κάτι “χαζό”, αλλά όταν λες στην σχάρα του φούρνου, εννοείς απευθείας στην σχάρα να βάλω λαδόκολλα; Χωρίς ταψί;; :/

    1. Ακριβώς Φωτεινή! Εκτός κι αν έχεις ταψί λαμαρίνα, οπότε μπορείς να τα ψήσεις εκεί. Αλλά στη σχάρα με λαδόκολλα ψήνονται πολύ καλά.

      1. Ευχαριστώ πολύ πολύ Χριστίνα!!!! Περιμένω να τελειώσουν με το φούσκωμα και να τα ψήσω… πρώτη φορά δοκιμάζω να κάνω τσουρέκια.

  16. Καλησπέρα καλή σαρακοστή. Διάβασα πολλές φορές αυτά που έχεις γράψει για το τέλειο τσουρεκι της μαμά σου.έχεις απόλυτο δίκιο. Το έφτιαξα και ήταν τέλειο. Τρυφερο αφρατο και νόστιμο. Και μένει αφρατο για πέντε μέρες τουλάχιστον. Η ζύμη είναι τόσο καλή και τρυφερή που την κάνεις όπως θέλεις. Αλλά έχω ένα πρόβλημα.

  17. Δεν υπάρχει πιο ωραίο τσουρέκι απ’ αυτό, το κάνω αρκετά συχνά μιας κ είναι πολύ εύκολο, κάντε το μην το σκέφτεστε

  18. Καλησπερα…κανα την ζυμη εχθες την χωρισα στα δυο εψησα τα μισα εχθες κ σημερα το πρωι ειπα να κανω την υπολοιπη αλλα ειδα οτι εχει κατεβει το φουσκωμα στη ζυμη κ εχει μια εντνη μυρωδια μαλλον τηε μαγιας….εχει χαλασει η ζυμη???

  19. Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση !

    Πόσο δελεαστική η ευκολία της συνταγής όπως φαίνεται στο βίντεο, ενώ στην πράξη, πάντα κάτι στραβώνει !

    Ηθελα να ρωτήσω, αν μπορώ να κάνω το συγκεκριμένο τσουρέκι νηστίσιμο. Δηλαδή να παραλείψω τα αβγά και να τα αντικαταστήσω με χυμό πορτοκάλι ίσως…..

  20. Τα έφτιαξα και θέλω πολύ να σε ευχαριστήσω. Βγήκαν τέλεια. Έκανα και μερικά μικρά ατομικά. Τα παιδιά μου τα χαρηκανε πάρα πολύ. Ευχαριστώ και πάλι. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους με υγεια.

Γράψτε απάντηση στο χριστινα Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON

You May Also Like