Θεία: Σαν μαμά, απλά πιο διασκεδαστική

Μόνο η θεία μπορεί να αγκαλιάσει σαν μαμά, να κρατήσει μυστικά σαν αδερφή και να είναι διασκεδαστική σαν φίλη.

Αν είχες μια τέτοια θεία στη ζωή σου τότε ξέρεις πολύ καλά για τι πράγμα μιλάω. Και αν την έχει το παιδί σου ακόμη καλύτερα!

Γιατί  μόνο αυτή η θεία:

Είναι πάντα η συνεργός σου στο «έγκλημα»

Ακόμη και αν ήσουν 5 χρονών, θυμάσαι με ακρίβεια το «μυστικό»! Το μεγάλο μυστικό! Όταν πήγατε βόλτα η θεία σου πήρε παγωτό ενώ η μαμά είπε όχι! Όσα χρόνια και αν πέρασαν ακόμη το θυμάσαι. Γιατί δε ξαναβρήκες άλλον τέτοιο συνεργό για ζαβολιές στη ζωή σου.

Έπαιρνε πάντα το δικό σου μέρος.

Δεν είχε σημασία βρε παιδί μου αν είχες δίκιο ή άδικο! Υπήρχε περίπτωση να σου τις βρέξει αυτή η θεία; Να μην έβρισκε τρόπο να σε καλύψει στους γονείς σου σε κάθε μαμουνιά σου; Ε, τότε δε θα ήταν «αυτή» η θεία!

Είναι η μόνη που δεν την ένοιαζε αν σε κακομάθει και λίγο.

Πάντα είχε κάτι καλό μέσα στην τσάντα της για εσένα. Τι και αν την προηγούμενη μέρα σου έφερνε άλλα 10;  «Άλλο χθες, άλλο σήμερα!» έλεγε με αυστηρή φωνή στη μαμά σου και χαμογελαστή σου έκλεινε πονηρά το μάτι.

Είναι εκείνη που κάνατε τα πιο διασκεδαστικά «babysitting» στην ιστορία.

«Σήμερα θα βγούμε με τον μπαμπά, θα πας στη θεία καιιι»…  πριν προλάβει να ολοκληρώσει η μαμά τη φράση της, είχες βάλει πιτζάμες , παπούτσια και ήσουν στην πόρτα! Γιατί ήξερες ότι ακολουθούσε τρελό πιτζάμα πάρτι!

Είναι εκείνη που σε ενθάρρυνε να εξερευνήσεις, να πετάξεις παντού.

Όσο μεγάλωνες ήταν το «καθαρό μυαλό» που χρειαζόσουν δίπλα σου να σε στηρίξει σε κάθε τρελή σου απόφαση ζωής. Να ταξιδέψεις μακριά, να κάνεις επάγγελμα κάτι που αγαπάς, να αφεθείς σε έναν έρωτα.

Είναι εκείνη που σου χάρισε τα ξ-αδέρφια σου.

Τα παιδιά της ήταν εκείνα που παίζατε μαζί ώρες ατελείωτες σαν αδέρφια. Και μεγαλώσατε για να γίνετε παντοτινοί φίλοι. Μη φύγεις αν δε διαβάσεις το άρθρο «5 λόγοι που τα παιδιά χρειάζονται τα ξαδέρφια τους»

Αυτή η θεία λοιπόν λένε ότι είναι η δεύτερη μαμά. Αυτή η θεία λένε ότι είναι σαν μαμά, απλά πιο διασκεδαστική.

*Θέλεις λίγο ακόμη; Διάβασε και τα άλλα 2 άρθρα μας που γράψαμε αφιερωμένα στη θεία: 

Κλικ ->«Όταν όλοι οι άλλοι θα λένε όχι, η θεία θα λέει ναι!»

Ξανά κλικ -> «Εγώ είμαι η θεία σου»

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο! : ) Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια!)

  Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα!

Author

Γεια σου! Είμαι e-mama Λίζα, Θεσσαλονικιά από κούνια, καλλιτεχνικό και ανήσυχο πνεύμα, λατρεύω οτιδήποτε κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους! Η ζωή μου κινείται γύρω από 2 μικρούς και πολύχρωμους σίφουνες! Μαζί θα ενημερωθούμε, θα διασκεδάσουμε, θα μαγειρέψουμε και θα βγάλουμε από μέσα μας ότι μας βαραίνει!

Write A Comment