Διάγγελμα πρωθυπουργού: Τι Θα γίνει με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία

Ένα βήμα πίσω έκανε η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις για Δημοτικά και νηπιαγωγεία. Όπως ανακοίνωσε στο διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα Δημοτικά Σχολεία και τα νηπιαγωγεία μένουν κλειστά, ωστόσο ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση σκέφτηκε ξανά τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. «Ενδέχεται δημοτικά και νηπιαγωγεία να ανοίξουν την 1η Ιουνίου» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι στις 11 Μαΐου ανοίγουν τα σχολεία για την τρίτη λυκείου. Ταυτόχρονα στις 18 Μαΐου ανοίγουν Γυμνάσια και οι άλλες τάξεις του λυκείου.

Θα ισχύουν κανόνες για αποφυγή συνωστισμού.

«Στην Εκπαίδευση, τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μαΐου. Μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο. Τα σχολεία, όμως, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη. Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά.

Κοροναϊός: Τι θα γίνει με τους μαθητές των 10 ελληνικών σχολείων στην Ιταλία

Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά. Αύριο, η Υπουργός Παιδείας θα κάνει μια πιο αναλυτική ενημέρωση. Βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με την Επιτροπή Επιστημόνων για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων προστασίας των παιδιών μας αλλά και των εκπαιδευτικών», σημείωσε.

Όπως γίνεται σαφές, το πρόγραμμα της επόμενης φάσης είναι απόλυτα μελετημένο. Θα κλιμακώνεται ανά εβδομάδα αλλά θα αξιολογείται ανά 24ωρο. Από ένα μεικτό Παρατηρητήριο Κυβέρνησης, Υπηρεσιών Υγείας και Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε επίσης ->

Τι θα γίνει με τους γάμους και τις βαφτίσεις φέτος το καλοκαίρι

Πρέπει να ξανανοίξουν τα σχολεία. Αλλά «Πως»;

“Ανοίγουν τα σχολεία, αλλά οι τάξεις δεν θα είναι όπως τις ξέραμε”

Έτσι θα κάνουμε φέτος μπάνιο στην θάλασσα – Τι λένε οι ειδικοί

ieidiseis.gr

Write A Comment