Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για τη Μεσοθεραπεία, ενώ στην πραγματικότητα είναι μια μέθοδος που πρωτοεφαρμόστηκε τη δεκαετία του ’60 από τον Γάλλο θεραπευτή Dr. Michel Pistor. Το 1987 αναγνωρίσθηκε επισήμως ως θεραπευτική μέθοδος από τη Γαλλική Ιατρική Ακαδημία.  Έκτοτε έχει εξελιχτεί σε μια ιατρική και θεραπευτική τεχνική-όπλο στη μάχη της ενυδάτωσης και της αντιγήρανσης.

Γράφει η Σοφία Στυλιανίδη, Αισθητικός 

Sofia Beauty Care

Σήμερα η Μεσοθεραπεία αποτελεί μια από τις πιο μοντέρνες και αποτελεσματικές θεραπείες που έχει να επιδείξει η Αισθητική και Κοσμητική Ιατρική, στοχεύοντας ακριβώς στο στρώμα του δέρματος που χρήζει επιδιόρθωσης. Κάτι που φυσικά δεν μπορεί να επιτευχθεί με τις κρέμες που εφαρμόζονται επιφανειακά.

Τι είναι όμως η Μεσοθεραπεία;

Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι είμαι φανατική υπέρμαχος του υγιεινού τρόπου ζωής και λατρεύω οτιδήποτε φυσικό. Η Μεσοθεραπεία είναι η μέθοδος που εγώ προσωπικά προτείνω ανεπιφύλακτα, επειδή ακριβώς είναι μια απόλυτα φυσική κι όμως τόσο αποτελεσματική μέθοδος.

Η τεχνική της Μεσοθεραπείας βασίζεται στην έγχυση μικροσκοπικών ποσοτήτων φαρμακευτικών ουσιών ή άλλων θεραπευτικών παραγόντων στο χόριο του δέρματος, δηλαδή στη δεύτερη κύρια στιβάδα του δέρματος που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα και αποτελείται κυρίως από ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης (εξ ου και η ονομασία Μεσοθεραπεία).

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας που διαρκεί περίπου 50 λεπτά, απλώνεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας μια μικρή ποσότητα διαλύματος μεσοθεραπείας και με τη χρήση ειδικών καναλιών που δημιουργούνται ενέσιμα ή μη, οι ουσίες αυτές διεισδύουν στο χόριο.

Η Μεσοθεραπεία διακρίνεται σε:

  • Ενέσιμη, όπου η έγχυση του διαλύματος γίνεται με λεπτές βελόνες.
  • Μη ενέσιμη, όπου δε γίνεται χρήση βελονών, αλλά οι επιλεγμένες ουσίες εισάγονται στο δέρμα με τη βοήθεια μικροσκοπικών καναλιών που δημιουργούνται με την εφαρμογή roller ή με ειδική συσκευή micro-needling.

Πόσα είδη Μεσοθεραπείας υπάρχουν;

Υπάρχουν 3 είδη Μεσοθεραπείας:

  • Α. Η Μεσοθεραπεία με Βιταμίνες, Ιχνοστοιχεία, HA, Λιποδιαλυτικές ουσιές, Αμινοξέα, Αντιοξειδωτικές ουσίες
  • B. Η Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ, η οποία είναι πιο ενισχυμένη από την προηγούμενη, καθώς το υαλουρονικό οξύ έχει την ικανότητα να συγκρατεί 1.000 φορές το βάρος του σε νερό και να ενυδατώνει πολύ βαθιά.
  • Γ. Αυτόλογη Μεσοθεραπεία – PRP δηλαδή η μεσοθεραπεία με αίμα που προέρχεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο.  Το αίμα φυγοκεντρείται ώστε να πάρουμε το πλάσμα. Το πλάσμα περιέχει αυξητικούς παράγοντες που οδηγούν σε πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών της επιδερμίδας και σε παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Με το PRP επιτυγχάνεται πλήρης ανανέωση της επιδερμίδας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Εσύ τι δώρο θα κάνεις στον εαυτό σου για να ανανεωθείς και να φτιάξεις τη διάθεση σου μέρες που έρχονται; Γιατί, κακά τα ψέματα, το Πάσχα πλησιάζει, η άνοιξη όπου να ‘ναι θα μπει – έτσι ελπίζουμε τουλάχιστον – και τώρα είναι η ώρα να χαρίσουμε λάμψη και ανανέωση στο πρόσωπό μας 🌸 Εγώ θα σου προτείνω ανεπιφύλακτα μια μεσοθεραπεία για να ενυδατώσεις βαθιά το δέρμα σου και να του προσφέρεις όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά που έχει ανάγκη για να αναδειχτεί. Και να σου φτιάξει τη διάθεση φυσικά 🌸 Και μη ξεχνάς ότι η μεσοθεραπεία είναι μια αναίμακτη μέθοδος – έτσι πρέπει τουλάχιστον κι εγώ αυτό στο εγγυώμαι – και δε θα σε κάνει να νιώσεις καμία δυσφορία! Δοκίμασέ την και θα με θυμηθείς . . . #mesotherapy #skincare #skin #skinrejuvenation #SofiaBeautyCare #Alexandria #imathia #veroia #glow #estheticianblogger #esthetician #thessaloniki #skg #beautyroutine

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SOFIA_BEAUTY_CARE (@sofia_beauty_care) στις

Υπάρχει Μεσοθεραπεία σώματος;

Φυσικά και υπάρχει. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης.

Με τη Μεσοθεραπεία σώματος ενεργοποιείται η διαδικασία ρευστοποίησης του λίπους, η μεμβράνη των λιποκυττάρων γίνεται πιο διαπερατή ώστε να σπάει εύκολα και έτσι επιτυγχάνεται η σταδιακή αποβολή του συσσωρευμένου λίπους.

Επιπλέον καταπολεμά την κυτταρίτιδα με ουσίες οι οποίες προκαλούν τοπική αιμάτωση των ιστών, μειώνουν τον όγκο των λιποκυττάρων, λειαίνουν την επιδερμίδα και εξαφανίζουν την «όψη φλοιού πορτοκαλιού».

Και…φυσικά η Μεσοθεραπεία σώματος ανορθώνει το χαλαρό δέρμα και λειαίνει την επιδερμίδα!

Πότε πρέπει να ξεκινήσω τη Μεσοθεραπεία;

Όταν παρατηρήσεις ότι το δέρμα στο πρόσωπό σου, στο λαιμό, στο ντεκολτέ ή στο πάνω μέρος του χεριού σου εμφανίζει σημάδια αφυδάτωσης και χάνει την ελαστικότητά του και τη λάμψη του.

Αυτό μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία μετά τα 20, οπότε όσο νωρίτερα ξεκινήσεις τόσο το καλύτερο.

Sofia Beauty Care
Η Φένια Τσικιτίκου αγαπάει τη Μεσοθεραπεία

Πονάει η διαδικασία;

Η Μεσοθεραπεία είναι μια ανώδυνη και ακίνδυνη θεραπεία εφόσον πραγματοποιείται από εξειδικευμένο επιστήμονα και σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να παρατηρηθεί μια ελαφριά ενόχληση που υποχωρεί αμέσως.

Επιπλέον όταν εφαρμόζεται σωστά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να παρατηρείται ούτε σταγόνα αίματος, καθώς αν υπάρξει αιμορραγία σημαίνει ότι η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε σωστά και οι ουσίες που σκοπό είχαν να εισχωρήσουν μέσα στο δέρμα τελικά δεν εισχώρησαν.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά μετά την πρώτη συνεδρία. Εμείς προτείνουμε η διαδικασία να επαναλαμβάνεται κάθε 2-3 εβδομάδες μετά την πρώτη Μεσοθεραπεία και μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία. Το αποτέλεσμα μπορεί κατόπιν να συντηρείται με μια μεσοθεραπεία κάθε 6 μήνες.

Η Μεσοθεραπεία είναι ιδανική για να σου προσφέρει φρέσκια και δροσερή όψη πριν από ένα σημαντικό γεγονός της ζωής σου (πχ έναν γάμο ή μια βάφτιση) ή πριν από μια σημαντική εμφάνιση, επειδή τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά.

Είναι ιδανική για το καλοκαίρι!

Μπορώ να συνδυάσω τη Μεσοθεραπεία με άλλες θεραπείες;

Φυσικά! Μπορείς να συνδυάσεις τη Μεσοθεραπεία με botox, με χημικό peeling ή οποιαδήποτε άλλη διαδικασία. Σου τόνισα ότι είναι μια απόλυτα φυσική μέθοδος.

Αν με ρωτήσεις θα σου πω ότι όταν δοκιμάσεις την Μεσοθεραπεία θα την ερωτευτείς και θα απορείς πώς ζούσες τόσα χρόνια χωρίς αυτήν. Είναι μια επένδυση στον εαυτό σου!

Λίγα λόγια για εμένα ♥

Σπούδασα Αισθητική και Κοσμετολογία στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τις σπουδές μου εργάστηκα ως εξωτερική συνεργάτης στην Philip Morris στο κομμάτι των πωλήσεων.

Όταν τελείωσα τις σπουδές μου αρχικά εργάστηκα ως πωλήτρια στην Estée Lauder Hellas, όπου στη συνέχεια εξειδικεύτηκα στις θεραπείες προσώπου και στον τομέα των καμπινών. Το ίδιο διάστημα ξεκίνησα και φέτος τελείωσα το μεταπτυχιακό μου στο CITY COLLEGE THESSALONIKI στο αντικείμενο του digital marketing.

Σήμερα πλέον διατηρώ το δικό μου Ινστιτούτο Αισθητικής, το Sofia Beauty Care στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, έναν χώρο με τον οποίο είμαι πραγματικά ερωτευμένη!

Μπορείς να με ακολουθήσεις και στο instagram όπου θα μοιραζόμαστε συμβουλές και tips ομορφιάς, ευεξίας και υγιεινής ζωής.

Μέχρι την επόμενη φορά…

Fall in love with taking care of yourself 

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.