Τι συμβαίνει αν αναμίξεις Coca-Cola με γάλα;

The story: Αυτό το πείραμα είναι ένας φόρος τιμής στα νιάτα μας, αφού το είχαμε δοκιμάσει μαζί με την κολλητή μου όταν πηγαίναμε… λύκειο! (Ολόκληρες γαϊδούρες δηλαδή! Χαχαχα!) Ακόμη το λέμε και γελάμε με το πόση βλακεία μπορεί να είχαμε στο νεανικό κεφάλι μας! Να όμως που τελικά και κάποιοι άλλοι αναρωτήθηκαν τι μπορεί να συμβεί αν αναμίξεις Coca-Cola με γάλα! (Το ότι έχουμε δοκιμάσει και το top όλων των πειραμάτων με Coca-Cola, ξέρεις εκείνο που αν βάλεις μια καραμέλα mentos μέσα στο γνωστό αναψυκτικό γίνεται έκρηξη, χαμός κτλ, θα το σχολιάσουμε σε ένα άλλο άρθρο!!! Χεχεχε 🙂 )

Τι συμβαίνει αν αναμίξεις Coca-Cola με γάλα;(Το κείμενο ετοίμασε η κολλητή Νατάσα που συμμετείχε στο δικό μας πείραμα! 🙂 )

Τι συμβαίνει τελικά αν αναμίξεις Coca-Cola με γάλα;

Αυτό προφανώς: Σε αυτό το συναρπαστικό βίντεο, παρακολουθήστε τι συμβαίνει όταν προσθέτουμε γάλα σε ένα μπουκάλι Coca-Cola. Μία ώρα μετά, το υγρό στο μπουκάλι γίνεται διαφανές, ενώ το καφέ ίζημα βυθίζεται στον πάτο του μπουκαλιού. Δείτε τι συμβαίνει μετά από 20 λεπτά!

Αλλά πώς ακριβώς δημιουργείται αυτό το αόρατο διάλυμα; Το blog “Steve Spangler Science”, μια ιστοσελίδα με επιστημονικά πειράματα εξηγεί:

Τι συμβαίνει αν αναμίξεις Coca-Cola με γάλα;  2«Η διάσπαση συμβαίνει λόγω της αντίδρασης του φωσφορικού οξέος με το γάλα. Τα μόρια του φωσφορικού οξέος προσκολλούνται στα μόρια του γάλακτος, αυξάνοντας την πυκνότητα και διαχωρίζοντάς τα από το υπόλοιπο μείγμα. Το υπόλοιπο μείγμα, έχοντας μικρότερη πυκνότητα από τα μόρια του φωσφορικού οξέος και του γάλακτος, μένει πιο πάνω.»

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για περισσότερα tips και για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Σας περιμένουμε και στην κλειστή ομάδα μας “Δεν είμαι τέλεια μαμά” για να γίνουμε μια όμορφη παρέα!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.