Πάλι πέρασαν ώρες και η Κατερίνα δεν έχει τελειώσει το διάβασμα

Αυτή τη φορά η μαμά της θύμωσε πάρα πολύ…

“Δε γίνεται να κάνουμε τόσες ώρες για μια παράγραφο! Όλο χαζεύεις! Την επόμενη φορά θα έχεις συνέπειες!”

Η Κατερίνα στεναχωρήθηκε πάρα πολύ.

Γιατί πραγματικά θέλει να συγκεντρωθεί. Απλά δεν μπορεί. Γιατί έχει ΔΕΠ. Και η μαμά της δεν το έχει καταλάβει ακόμα…

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι συμβαίνει στο μυαλό ενός παιδιού με ΔΕΠΥ;


Το πανελλήνιο σωματείο ADHD Hellas έφτιαξε ένα βιντεάκι λίγων δευτερολέπτων. Όμως πολύ περιεκτικό για να αντιληφθούμε τι συμβαίνει στο μυαλό ενός παιδιού με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας όταν προσπαθεί να διαβάσει.

Δείτε το βίντεο και ας μάθουμε περισσότερα για αυτό παρακάτω:
Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) – διεθνώς Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). – είναι μια από τις συχνότερες νευροβιολογικές διαταραχές της παιδικής ηλικίας.

Τα παιδιά με ΔΕΠΥ εμφανίζονται στους ειδικούς συνήθως, μεταξύ 3 και 7 χρόνων. Η αναγνώριση του προβλήματος συμπίπτει, στις περισσότερες περιπτώσεις, με την ένταξη στο σχολείο. Και αυτό εξαιτίας των αυξημένων απαιτήσεων για συγκέντρωση της προσοχής, οργάνωση και συμμόρφωση στους κανόνες.Τα χαρακτηριστικά (πυρηνικά) συμπτώματα της ΔΕΠΥ, δηλ. η διάσπαση προσοχής, η παρορμητικότητα και η υπερκινητικότητα, θεωρούνται τόσο κοινά στην παιδική ηλικία. Έτσι συχνά η διάγνωση παραβλέπεται. Ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα προβλήματα που η ίδια η ΔΕΠΥ προκαλεί στη συμπεριφορά (στην κοινωνική προσαρμογή ή στη σχολική απόδοση) αποδίδονται σε άλλες καταστάσεις που μπορεί να συνυπάρχουν.Έτσι η ΔΕΠΥ παραμένει συχνά αδιάγνωστη ή εσφαλμένα διαγνωσμένη. Ενώ ακόμη και όταν γίνεται η σωστή διάγνωση, δεν εφαρμόζεται πάντοτε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο συνδυασμού θεραπευτικών προσεγγίσεων. που απαιτεί η αντιμετώπιση της.

*Διαβάστε επίσης -> Αυτό που δεν ξέρετε για το απείθαρχο παιδί


Η ΔΕΠΥ είναι μια από τις πιο μελετημένες και τεκμηριωμένες παιδοψυχιατρικές διαταραχές παγκοσμίως. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να υποδιαγιγνώσκεται σε πολλές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.Μάθετε περισσότερα για τη ΔΕΠΥ στο adhdhellas.org

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.