Τι θα γίνει με τους γάμους και τις βαφτίσεις φέτος το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το ερώτημα πολλών είναι αν τελικά θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένοι γάμοι και βαφτίσεις. Και προφανώς εννοούμε αν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν με καλεσμένους και υπό ποιο καθεστώς.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της ιατρικής σχολής Αθηνών, Νίκος Σύψας απάντησε στο αν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν οι άνθρωποι τους γάμους τους (και βαφτίσεις) την περίοδο του καλοκαιριού. Αναφέρθηκε επίσης στην εποχή της άρσης των μέτρων αλλά και στην πρωτοφανή δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα γίνουν οι συγκεντρώσεις, αλλά θα πρέπει να γίνουν σίγουρα με κανόνες. Δηλαδή οι καλεσμένοι θα πρέπει να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους. Όπως επίσης θα πρέπει να υπάρχουν και αντισηπτικά σε κάθε τραπέζι. Και ο αριθμός των καλεσμένων ας είναι πιο μικρός από 250 άτομα. 250 άτομα θεωρούνται αρκετοί για συγκέντρωση. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στην παρούσα φάση»

Φυσικά ξεχνάμε την «χαιρετούρα» που γίνεται στο τέλος του μυστηρίου.

«Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Ασφαλώς κανείς δε θέλει να κάνει το γάμο του και εξαιτίας του να προκύψουν κρούσματα. Πρέπει να σκεφτούμε το καλό όλων.»

Τι θα γίνει με τα εστιατόρια, τα καφέ, τα μπαρ και τις παραλίες;

«Θα υπάρχουν πολύ λιγότερα τραπέζια μέσα και κάποια περισσότερα έξω, που είναι πιο ασφαλές. Επίσης, θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.» Τώρα για τις παραλίες δεν θα επιτρέπεται συνωστισμός για τις οργανωμένες παραλίες. Και εκεί θα βγουν συγκεκριμένες οδηγίες.

Σχετικά με τις απίστευτες δηλώσεις του Τράμπ (να πιούμε απολυμαντικά, χλωρίνες, να κάνουμε σολάριουμ) που υπήρξε παγκόσμια κατακραυγή από την επιστημονική κοινότητα.

«Οι δηλώσεις και οι πράξεις του Προέδρου με ξεπερνούν ως επιστήμονα. Δεν μπορώ καν να σχολιάσω. Το θέμα είναι μήπως κάποιος Έλληνας πολίτης το πιστέψει και πιει απολυμαντικό. Θα πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο. Θα κινδυνεύσει από την απολύμανση και όχι από τον ιό.»

Σχετικά με την σταδιακή απόσυρση των περιοριστικών μέτρων είπε.

Υπάρχει ένας σημαντικός κανόνας. Τα μέτρα αυτά θα αποσύρονται σταδιακά. Με τον τρόπο αυτό θα έρθουμε στο τέλος Ιουνίου και θα έχουμε έρθει σε μια σχετική κανονικότητα. Χωρίς όμως να κινδυνεύσουμε με ένα νέο κύμα του ιού.

Διαβάστε επίσης-> 

“Ανοίγουν τα σχολεία, αλλά οι τάξεις δεν θα είναι όπως τις ξέραμε.”

“Πότε ανοίγουν σχολεία, καταστήματα, καφετέριες, κομμωτήρια.”

Δείτε όλη τη συζήτηση με τον καθηγητή Νίκο Σύψα εδώ

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.