Tips για να κρατήσετε ζωντανή τη μαγεία του Αϊ Βασίλη

Πώς να χειριστώ την υποτιθέμενη ύπαρξη του Αϊ Βασίλη;

Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ την παιδική μου ηλικία χωρίς να περιμένω έναν Αϊ Βασίλη τα Χριστούγεννα ή τη Πρωτοχρονιά, μιας και στο σπίτι μας πιστεύαμε στον Αϊ Βασίλη και οι δικοί μας φρόντισαν να δημιουργήσουν μια πολύ όμορφη ιστορία γύρω από αυτόν που την πιστεύαμε για πολλά χρόνια. Και είναι πολύ όμορφο να πιστεύεις στον Αϊ Βασίλη όσο είσαι παιδί, ακόμα και αν κάποια στιγμή χρειαστεί να περάσεις από το σοκ ότι δεν υπάρχει.

Όμως όλο και περισσότερα παιδιά τη σημερινή εποχή γνωρίζουν ότι ο Αϊ Βασίλης δεν υπάρχει, δεν είναι πραγματικό πρόσωπο και δεν του φέρνει ο ίδιος τα δώρα αλλά οι γονείς του.

Να μερικά μικρά tips για να κρατήσετε ζωντανή την ιδέα του Αϊ Βασίλη στο μυαλουδάκι του μικρού σας (φυσικά αν αυτό έχετε επιλέξει) 

  • Όταν βλέπετε πολλούς συνωστισμένους Αϊ Βασίληδες σε ένα μέρος (πχ όταν κατεβήκαμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μέτρησα τουλάχιστον 10) εξηγήστε στο παιδί ότι δεν είναι πραγματικοί, είναι απλά ντυμένοι σαν τον Αϊ Βασίλη. Ο Αϊ Βασίλης είναι ένας και μοναδικός και δεν εμφανίζεται σε τέτοια μέρη. Το παιδί δεν είναι αφελές, κάποια στιγμή καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τόσους Άι Βασίληδες.
  • Αποφύγετε να ντύνεστε Αϊ Βασίληδες τα Χριστούγεννα για τα παιδιά σας.

αποτυχημένος αι βασίληςΌσα παιδάκια του κοντινού μου περιβάλλοντος βίωσαν αυτή τη σκηνή:

1ον: Πλάνταξαν στο κλάμα

2ον: Ακόμα και πολύ μικρά παιδιά κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά και αυτός ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι ο Αϊ Βασίλης που είχαν στο μυαλό τους

3ον: Τα πιο μεγάλα κατάλαβαν σίγουρα ότι ο μπαμπάς ή ο θείος ή ο νονός, έστησαν μια “πλεκτάνη” ενάντια στη θεωρία τους για τον Αϊ Βασίλη και δεν τους άρεσε καθόλου.

Ας αφήσουμε το μυαλουδάκι τους να χειριστεί την εικονα του Αι Βασίλη έτσι όπως θέλουν εκείνα. Σίγουρα ξέρουν καλύτερα 🙂 

  • Ενθαρρύνετε το να του στείλει γράμμα

Όχι απλά για να του ζητήσει δώρα αλλά για να του πει τι νιώθει και να καταλάβει ότι θα έχουν μια επικοινωνία

Τα παιδιά ξετρελαίνονται όταν νιώθουν ότι θα επικοινωνήσουν πραγματικά με αυτόν τον κύριο που δεν έχουν δει ποτέ αλλά ξέρουν ότι τα αγαπάει και τα νοιάζεται! 

Διαβάστε επίσης -> Τα γιορτινά κόκκινα γραμματοκιβώτια των ΕΛΤΑ περιμένουν τα γράμματα σας

Τα γιορτινά κόκκινα γραμματοκιβώτια των ΕΛΤΑ περιμένουν τα γράμματα σας!

  • Να είστε έτοιμοι για κάθε ερώτηση που θα σας κάνει το παιδί για τη μυστικοπάθεια που υπάρχει γύρω από το πρόσωπο του καλού παππούλη.

Δεν θα ξεχάσω όταν είχα ρωτήσει τη μαμά μου «Γιατί δεν τον έχω δει ποτέ να μας αφήνει τα δώρα κάτω από το δέντρο;»

Μου είχε απαντήσει ότι «Με ένα μαγικό τρόπο φροντίζει να είναι σίγουρος ότι εσύ κοιμάσαι όταν μπαίνει στο σπίτι, αλλιώς δεν πρόκειται να μπει.»

Όταν ρώτησα «Και γιατί δεν έχω ακούσει ποτέ τα βήματα του;»

Μου απάντησε «Γιατί έχει μαγικά παπούτσια που δεν κάνουν θόρυβο ακριβώς γι αυτό το λόγο».

– «Και από πού θα μπει αφού εμείς δεν έχουμε τζάκι;»

– «Έχει τον μαγικό τρόπο να τρυπώνει από παντού, όχι μόνο από το τζάκι.»

– «Και πως προλαβαίνει να δώσει όλα τα δώρα σε ένα μόνο βράδυ;»

– «Για τον Αϊ Βασίλη η νύχτα κρατάει περισσότερο από ότι κρατάει για εμάς. Έτσι, ενώ εμάς μας φαίνεται απίθανο να προλάβει, εκείνος με ένα μαγικό τρόπο, έχει όλο το χρόνο μπροστά του.»

Με λίγη φαντασία και αγάπη για αυτό που πιστεύει το μικρό σας, όλες οι εξηγήσεις για το παιδί είναι οι πιο σωστές του κόσμου

Και πιστέψτε με, λειτουργεί πολύ καλά για ένα παιδί όταν συνδυάζεις τις λέξεις «μαγικό» και «Αϊ Βασίλης» …

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

1 Comment

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.