Το άγχος δεν «γράφει» ποτέ καλά – Το Tεστ

Έχεις προσέξει ποτέ ότι τα στυλό έχουν μια τρυπούλα στο πάνω μέρος από το καπάκι τους;

Επίσης γνώριζες ότι κάθε χρόνο 100 άνθρωποι πεθαίνουν στις ΗΠΑ επειδή καταπίνουν το καπάκι από το στυλό τους;

Και αυτός είναι ο μειωμένος αριθμός θανάτων, παλιά ήταν περισσότεροι.

Αυτά τα δύο συνδέονται άμεσα. Πώς;

Η εταιρεία BIC γράφει στην ιστοσελίδα της:

“Όλα τα καπάκια BIC συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας. Τα οποία προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο κατάποσης καπακιών από παιδιά”.

Στην πραγματικότητα η τρυπούλα στο καπάκι ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας, ώστε αν το καταπιεί παιδί να μην αποκλειστεί εντελώς ο αεραγωγός.Γιατί να καταπιεί ένα παιδί το καπάκι από ένα στυλό; Χμμ, είμαι σίγουρη ότι «μασούσες» και εσύ το μολύβι, ή το στυλό, ή το καπάκι από το στυλό στα παιδικά σου χρόνια. Μερικές φορές ακόμη το κάνεις, όπως και εγώ.

Άγχος φίλη μου! Άγχος το οποίο σε βάζει σε αυτή τη διαδικασία. Όπως και τα παιδιά μας.

Η εταιρεία BIC έφτιαξε ένα βίντεο με ένα ισχυρό μήνυμα. Πώς αντικατοπτρίζεται το άγχος μικρών παιδιών πάνω σε καπάκια από στυλό; Εμείς οι γονείς συνειδητοποιούμε πόσο αγχωμένα νιώθουν;Το βίντεο δείχνει μια δασκάλα που έχει καλέσει τους γονείς των μαθητών για ενημέρωση. Αρχικά τους δίνει τα τεστ των παιδιών για να δουν τι βαθμό πήραν. Όλοι οι γονείς είναι περήφανοι για την απόδοση του παιδιού τους και χαμογελούν. Όλο αυτό το σκηνικό άλλαξε όταν η δασκάλα τους έδωσε και το καπάκι του κάθε παιδιού…

Δείτε το βίντεο Το άγχος δεν «γράφει» ποτέ καλά – Το Tεστ

Ποια είναι η αντίδραση των γονιών όταν έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με το άγχος των ίδιων τους των παιδιών;

Το μασημένο καπάκι ουσιαστικά αποτελεί την έκφραση του άγχους των μαθητών, οι οποίοι σήμερα πιέζονται και αγχώνονται περισσότερο από ποτέ. Το βίντεο έγινε με σκοπό να υπενθυμίσει στους γονείς πόση πίεση δέχονται καθημερινά τα παιδιά τους.Οι μαθητές φορτώνονται με υπερβολικό άγχος. Τα σημάδια είναι τις πιο πολλές φορές δυσδιάκριτα.Μάλιστα στα πλαίσια της καμπάνιας η Bic έστειλε “αμάσητα” καπάκια στους γονείς και τους παρακινούσε να δώσουν την υπόσχεση ότι θα προσπαθήσουν να απορροφήσουν όλο το άγχος των μικρών τους, ενθαρρύνοντας κι άλλους γονείς να κάνουν το ίδιο.

Η υπόσχεση να παραμείνουν όλα τα καπάκια «αμάσητα» αποτελεί ένα κοινωνικό μήνυμα προς όλους. Πως ότι κι αν συμβεί, με ηρεμία και κατανόηση μπορεί να λυθεί. Άλλωστε το άγχος δεν ωφελεί κανέναν.Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.