Το διαφορετικό παιδί σου στη Χριστουγεννιάτικη σχολική γιορτή

Η Άδα Σταματάτου είναι η μητέρα του Γιάννη. Ο Γιάννης είναι 20 ετών και είναι αυτιστικός. Μέσα από τη σελίδα της «Η ζωή μου με τον Γιάννη» δείχνει την πραγματικότητα του να ζεις με έναν αυτιστικό ενήλικα.

Έχει καλές μέρες. Έχει κακές μέρες. Όσες φορές και να έχω βρει εμπόδιο στη ζωή μου με τον Γιάννη έχω βρει τη δύναμη και να το ξεπεράσω.

Παρακολουθώντας τη σελίδα της έχω μάθει πολλά. Όχι μόνο για τον αυτισμό, αλλά και για την ίδια τη ζωή.

Ένα post της για τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές στα σχολεία και τον αυτισμό, μου έβαλε φωτιά στην ψυχή.

Διαβάστε το:

Φτάνοντας προς το τέλος του πρώτου τρίμηνου των σχολείων και πλησιάζοντας στην Χριστουγεννιάτικη σχολική γιορτή, κάθε χρόνο, έχω τις ίδιες σκέψεις. Για τους γονείς και τους δασκάλους των νηπίων και πρώτων τάξεων του δημοτικού.

Η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι το παιδί σου είναι διαφορετικό, είναι αταίριαστο, είναι φανερά πιο ανώριμο από τα άλλα της τάξης του… Είναι για εμάς τους γονείς πολύ σκληρή.

Σαν μια μαύρη ρουφήχτρα που σε τραβάει μέσα στο σκοτάδι της.

Μια τέτοια στιγμή μπορεί να είναι η Χριστουγεννιάτικη σχολική γιορτή όπως έτυχε σε μένα.

Γι αυτό δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. Δώστε ένα «δάκρυ σκέψης» προς τους γονείς που δυσκολεύονται να το παραδεχτούν και είναι από κάτω και παρακολουθούν… Κι ας σας χαλούν την παράσταση τα διαφορετικά παιδιά. Δεν πειράζει. Δεν θα προταθείτε για Όσκαρ σκηνοθεσίας.

Κι εσείς αγαπημένοι μου γονείς ανοίξτε τα μάτια σας και αντικρίστε την αλήθεια. Κανείς δάσκαλος δεν θέλησε ποτέ το κακό των μαθητών του.

Γονείς αν το αποδεχτείτε και δάσκαλοι αν έχετε τη σωστή διάθεση, μπορείτε να πετύχετε μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή για όλα τα παιδιά.

Λίζα

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.