Το γιγάντιο σπίτι – Μπαίνοντας στα παπούτσια ενός νηπίου

Κάθε άτομο, ανεξαρτήτως ηλικίας, πρέπει να μπορεί να βρει τη θέση του στο σπίτι της οικογένειας.

Να νιώθει το χώρο πρακτικό και ασφαλή, να κινείται χωρίς προβλήματα, να αισθάνεται καλά εκεί.

Οι γονείς, φυσικά, δημιουργούμε τα σπίτια μας όπως θέλουμε. Τα παιδιά μας προσαρμόζονται. Ωστόσο, χρειάζεται οπωσδήποτε και το αντίστροφο. Να προσαρμόσουμε τα σπίτια μας στα παιδιά μας και στο μικρό τους μέγεθος. Αλλά και στις ικανότητες και την ασφάλεια τους.

Μέχρι ένα βαθμό το προσπαθούμε και το καταφέρνουμε. Όμως είναι αρκετό; Μήπως υπάρχουν πράγματα που δεν θα περνούσαν ποτέ από το μυαλό μας, όμως είναι πολύ επικίνδυνα για τα παιδιά μας;

Και πώς θα το καταλάβουμε αυτό;

Μα φυσικά αν μπούμε στα παπούτσια τους! Αν κατέβουμε για λίγο στο ύψος τους και το σπίτι γιγαντωθεί. Όπως συμβαίνει έτσι κι αλλιώς με τα παιδιά μας μέσα στο σπίτι μας, που είναι φτιαγμένο για μεγάλους.

Αυτό μπορεί να συμβεί αν επισκεφθεί κανείς το La Maison Géante στη Γαλλία, που σημαίνει «Το γιγάντιο σπίτι».Το σπίτι όπως φαίνεται από έναν 2χρονο

Κάθε ενήλικας εκεί μέσα μετατρέπεται αναλογικά σε διαστάσεις ενός 2χρονου παιδιού, γιατί όλα γύρω του είναι πολύ μεγάλα. Και αυτός είναι ο σκοπός. Οι διαστάσεις των επίπλων και αντικειμένων είναι διπλάσια. Ενώ το βάρος τους εξαπλάσιο.

Το γιγάντιο σπίτι – Μπαίνοντας στα παπούτσια ενός νηπίου

Τα υπερμεγέθη για εμάς αντικείμενα που θα βρούμε εκεί μέσα είναι: σόμπα αερίου, σκάλα, πόρτα, ράφια, ηλεκτρικό σίδερο, πρίζες.Το γιγάντιο σπίτι – Μπαίνοντας στα παπούτσια ενός νηπίου

Επίσης τραπέζι που έχει πάνω μαχαιροπίρουνα, ποτήρια, μπουκάλια, φάρμακα.

Το γιγάντιο σπίτι – Μπαίνοντας στα παπούτσια ενός νηπίουΑλλά και καρέκλα, καρεκλάκι φαγητού για μωρά, λεκάνη τουαλέτας, κατσαρόλα, μπάρμπεκιου, χλοοκοπτικό μηχάνημα κ.α.

Το γιγάντιο σπίτι – Μπαίνοντας στα παπούτσια ενός νηπίου

Να εντοπίσουμε τους κινδύνους που υπάρχουν στο σπίτι μας

Στη Γαλλία, τα ατυχήματα στο σπίτι αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου σε μικρά παιδιά. Μπαίνοντας ο ενήλικας σε ένα τέτοιο περιβάλλον που προσομοιάζει την κατάσταση στο σπίτι, μπορεί να καταλάβει από πρώτο χέρι πώς να προστατέψει τα παιδιά του από αυτά.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα και παρατηρώντας τις ανάγκες των παιδιών μας, μπορούμε να εξετάσουμε τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν.Είναι αδιαμφισβήτητα μια απαραίτητη αλλά και διασκεδαστική εκπαιδευτική δραστηριότητα. Η οποία μετατρέπει τους ενήλικες σε παιδιά στο χώρο, επιτρέποντάς τους να εντοπίζουν επικίνδυνες καταστάσεις.

Το γιγάντιο σπίτι – Μπαίνοντας στα παπούτσια ενός νηπίου

Ένας ενήλικας που θα βγει από εκεί μέσα θα έχει καταλάβει καλύτερα τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα μικρά παιδιά του μέσα στο σπίτι. Αλλά θα κατανοήσει και πόσο σημαντική είναι η ελευθερία κινήσεων, η αυτονομία και η εμπιστοσύνη στην ικανότητά της αυτοεξυπηρέτησης.Ο χώρος σύμφωνα με την ιστοσελίδα του La Maison Géante είναι διαθέσιμος για το κοινό, για ενήλικες και έφηβους. Αλλά απευθύνεται φυσικά και σε επαγγελματίες που ασχολούνται με μικρά παιδιά. Μάλιστα ο εξοπλισμός μπορεί να ενοικιαστεί και να μεταφερθεί σε χώρους των ενδιαφερόμενων για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Δε θα ήταν πολύ χρήσιμο να μπορούσες να επισκεφτείς και εσύ κάτι τέτοιο;Λίζα

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε κλικ στα εικονίδια και ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

 

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.