Το να είσαι μαμά είναι σαν να δουλεύεις σε 2,5 δουλειές

Το να είσαι μαμά είναι κάτι από το οποίο δεν μπορείς να κάνεις διάλειμμα. Ή παύση. Ή να πάρεις άδεια. Είναι κάτι συνεχές, ασταμάτητο και στις μέρες μας ακόμη πιο απαιτητικό.

Μια έρευνα που δημοσίευσε το Welch, εξέτασε 2.000 μητέρες παιδιών ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Και διαπίστωσε ότι οι ώρες «εργασίας» για τις μητέρες εβδομαδιαίως… είναι 98. Όπως αν δε θα ήσουν μαμά και θα δούλευες σε 2 δουλειές πλήρους απασχόλησης + 1 δουλειά ημιαπασχόλησης. Κοινώς σε… 2,5 δουλειές.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η μέση μαμά ξεκινάει την ημέρα της περίπου στις 6.30 π.μ και δεν σταματάει μέχρι τις 20.30 μ.μ. Βέβαια σε μερικές από εμάς αυτό φαίνεται μια καλή μέρα, μιας και οι ώρες μας είναι πιο τρελές. Αλλά είπαμε. Να βγει ένας μέσος όρος χάρη στην έρευνα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας υπογραμμίζουν πόσο απαιτητικός μπορεί να είναι ο ρόλος της μαμάς και τα ασταμάτητα καθήκοντα που τον απαρτίζουν. 4 στις 10 μαμάδες που ερωτήθηκαν, δήλωσαν ότι αισθάνονται τη ζωή τους σαν μια ατελείωτη σειρά καθηκόντων όλη την εβδομάδα.

Το να είσαι μαμά είναι σαν να δουλεύεις σε 2,5 δουλειές

Υπάρχουν άραγε κάποια «σωσίβια» που να κάνουν λίγο ευκολότερη την τρελή αυτή καθημερινότητα των μαμάδων; Και ποια είναι αυτά;

Ήταν και αυτό μέσα στα ερωτήματα της έρευνας. Σύμφωνα με αυτά που απάντησαν οι μαμάδες, τα κορυφαία «σωσίβια» της λίστας είναι:☕️ Μωρομάντηλα

☕️Τα tablet

☕️ Οι παιδικές σειρές

☕️ Τα έτοιμα γεύματα και ο έτοιμος καφές

☕️ Το Netflix

☕️ Και φυσικά η βοήθεια των γιαγιάδων/παππούδων και της πληρωμένης φύλαξης παιδιών.

Από αυτές τις απαντήσεις και μόνο καταλαβαίνεις ότι το πρόβλημα είναι βαθύ και ότι η πλασματική ανάγκη στις μέρες μας για τελειότητα, είναι μια μεγάλη πλάνη.Τώρα θα μου πεις ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δεν σε αφήνουν και άφωνη. Λίγο πολύ το ξέραμε όλες τι συμβαίνει. Αλλά αυτό που είναι πολύτιμο από αυτήν την έρευνα, είναι να δει και η υπόλοιπη κοινωνία τι μας συμβαίνει.

Οι μητέρες χρειάζονται υποστήριξη από την κοινωνία. Από την εργασία τους. Από το σπίτι τους.

Λίζα(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Write A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.